3 redenen om een infrarood sauna in huis te halen

Thuis volledig tot rust komen in jouw eigen wellnessruimte. Dat klinkt toch als een overweldigende luxe? Toch wordt het voor steeds meer mensen de realiteit. Eigenlijk is dit ook helemaal niet zo vreemd. Ons leven wordt steeds drukker. Kijk alleen maar eens op straat. Mensen zijn constant druk. Hebben altijd wel wat te doen. Dat eist ook wel eens zijn tol. Steeds meer mensen raken overspannen en kloppen met burn-out gerelateerde klachten bij de dokter aan. Dit maakt dus ook dat steeds meer mensen investeren in extra luxe binnen hun woning. Met een eigen wellnessruimte halen ze niet alleen meer uit hun woning, maar werken ze ook aan de eigen fysieke en mentale gezondheid.

Kortom: genoeg reden om een wellnessruimte in huis te creëren. Maar bij een wellnessruimte hoort natuurlijk ook een sauna. Gelukkig zijn sauna’s tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar en is de kans groot dat ook jij er een in je woning kunt plaatsen. Maar voor welke sauna kies je? De infrarood sauna is tegenwoordig verreweg het populairst. Wil jij ook een IR sauna kopen of ben je nog niet overtuigd? In dit artikel geven we je drie redenen om ook voor een infrarood sauna te kiezen. 

1. Eenvoudig te plaatsen 

Een van de grootste voordelen van een infrarood sauna is dat de cabine meestal relatief eenvoudig te plaatsen is. Bovendien wordt deze doorgaans niet ingebouwd, maar blijft het om een losse cabine gaan. Dat is wel zo handig. Mocht je namelijk ooit gaan verhuizen, betekent dit niet direct dat je de sauna achter moet laten. Je kunt de cabine eenvoudig ontmantelen en meenemen. Het is ook mogelijk om deze op een later moment dus nog op een andere plek in huis te plaatsen. 

2. Gezondheidsvoordelen 

Een infrarood sauna plaats je natuurlijk op de eerste plaats omdat je een fijne plek wilt creëren waar je volledig tot rust kunt komen. Dat biedt deze sauna dan ook zeker. Maar wist je dat de infraroodstralen ook nog eens heel veel andere voordelen hebben? 

Zo kunnen de stralen bijvoorbeeld helpen bij het verlichten van huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en acne. Daarnaast is het een fijn hulpmiddel bij mensen met reumatische klachten. Zij zullen direct verlichting merken na een bezoekje aan de sauna. Dat is bovendien ook de grootste kracht van de infraroodstralen. Ze zijn bedoeld om spier- en gewrichtspijnen te verminderen. Een infraroodsauna is dan ook een uitstekend idee voor de sporters onder ons. Na het sporten even de sauna in en zeg maar gedag tegen alle pijntjes. 

3. Korte opwarmtijd 

Wil je niet lang hoeven te wachten voordat je in de sauna plaats kunt nemen? Dan is de infraroodsauna een zeer goede optie. De opwarmtijd van de cabine is namelijk slechts kort. Dit in tegenstelling tot veel andere sauna’s die juist erg lang de tijd nodig hebben. Heb je dus zin in een saunabezoekje? Dan kan je hier bijna direct in plaatsnemen. Wel zo makkelijk!

Infrarood sauna

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]