5 tips voor een energiezuinige wasdroger

Hoewel we geen controle hebben over de schommelende energieprijzen, kunnen we wel ons eigen energieverbruik beïnvloeden. Zo kun je al veel besparen door korter te douchen, de verwarming lager te zetten en minder vaak de droger te gebruiken. Maar hoe kun je nu eigenlijk specifiek op de droger besparen en wat is een energiezuinige wasdroger? Dat hebben we voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Kies voor een warmtepompdroger

Je kunt investeren in een warmtepompdroger om je wasdroger energiezuinig te maken. Deze drogers verbruiken 60% minder energie dan oudere modellen zoals luchtafvoerdrogers en condensdrogers. Hoewel warmtepompdrogers duurder zijn bij aankoop, verdien je deze kosten op de lange termijn terug door lagere energierekeningen. Dit maakt ze een duurzamere keuze, zowel voor je portemonnee als voor het milieu.

Benut het vulgewicht optimaal

Een handige tip om energie te besparen bij het gebruik van je wasdroger is om altijd het optimale vulgewicht te benutten. De beste wasdroger heeft sensoren die de vochtigheid van je wasgoed meten en automatisch stoppen wanneer de kleding droog is. Als je de trommel minder vol stopt, zal de machine eerder stoppen, wat betekent dat er minder energie wordt gebruikt. Dus, probeer je droger niet te vol te stoppen, maar vul de trommel wel tot een geschikte hoeveelheid voor efficiëntere droogbeurten.

Droog ook natuurlijk

Als het weer goed is, denk er dan eens over na om je was buiten te laten drogen. Dit bespaart niet alleen geld, maar maakt je was ook schoner omdat de UV-stralen bacteriën doden. Wist je dat? Bovendien zorgt de wind ervoor dat je kleding minder gekreukt is, waardoor je de ook de strijkbout minder vaak hoeft te gebruiken. Win-win! Het is wel belangrijk om je was naar binnen te halen zodra het droog is, zodat de kleding niet gaat verkleuren.

Regelmatig onderhoud

Een wasdroger die goed wordt onderhouden, werkt beter en gaat langer mee. Bij warmtepompdrogers moet je bijvoorbeeld regelmatig controleren of je de condensor zelf moet schoonmaken of dat de wasdroger dit automatisch doet. Daarnaast is het slim om na elke droogbeurt het pluizenfilter schoon te maken. Zo voorkom je niet alleen brandgevaar, maar dit zal er ook voor zorgen dat de wasdroger op zijn best blijft presteren.

Kies een zuinige wasdroger!

Wil je een nieuwe wasdroger kopen? Kies dan voor een energiezuinig model met een A++ energielabel. Hoewel ze wellicht wat duurder zijn in de aanschaf, bespaar je op de lange termijn aanzienlijk op je energierekening. Daarnaast moet je je  wasgoed goed sorteren voordat je het in de droger stopt. Als je materialen van hetzelfde type stof en structuur bij elkaar legt, zorg je ervoor dat alles gelijkmatig droog wordt. Super efficiënt dus!

Wasdroger

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]