Hotspots in Amersfoort

Er bestaan heel veel goede redenen om Amersfoort te bezoeken. Misschien ben jij bijvoorbeeld wel een fan van de vele bezienswaardigheden die verspreid over de stad zijn terug te vinden. Een andere reden om Amersfoort te bezoeken gaat schuil in het eigentijdse karakter waarover ze beschikt. Amersfoort beschikt dan ook over een bloeiend uitgaansleven en herbergt heel wat leuke hotspots om te ontdekken. Gezellig een hapje eten samen met je vriendin of uit eten met een groep vrienden? Het is allemaal perfect mogelijk bij de verschillende uitnodigende hotspots Amersfoort die je verspreid over de stad aan zal treffen. Wij zochten alvast de leukste hotspots voor je uit en hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

BUUF

De eerste hotspot van Amersfoort die we graag aan je willen voorstellen is ‘BUUF’. Deze hotspot is terug te vinden binnen de muren van het zogenaamde ‘Mariënhof’. Hier hebben twee buurvrouwen een bijzonder leuk adresje van weten te maken. Niet alleen in de prachtig ingerichte serre, maar ook op het uitnodigende terras kan je genieten van een lekker kopje koffie en een heerlijk stukje taart. Het gaat hierbij overigens niet zomaar om eender welke taart, maar wel om ambachtelijk gemaakte taartjes. De kaart laat je hier een keuze maken uit vlaai, kunstige taarten en lekkere slagroomtaarten. De serre is werkelijk erg gezellig ingericht waarbij enkele details het interieur precies die extra touch geven die ze nodig heeft om ook jouw hart op hol te kunnen doen slaan.

SEM 

Wie zei er ook alweer dat een gezonde salade niet hip kan zijn? Elke dag opnieuw bewijst ‘SEM’ dat, dat wel degelijk het geval kan zijn. Alle ingrediënten die in de smaakvolle salades worden verwerkt zijn niet alleen gezond, maar bovendien ook nog eens bijzonder lekker. Het hippe karakter van één van de meest gezonde hotspots Amersfoort blijkt niet alleen uit de menukaart. Ook de samenwerkingen die ze is aangegaan laten het beste vermoeden. Het gaat hierbij niet alleen om samenwerkingen met Ridiculously Good, maar ook met De Vegetarische Slager en Dutch Harvest Thee. Bij SEM ben je niet alleen aan het juiste adres voor gezonde salades, maar ook voor de lekkerste en vaak ook meest verrassende smoothies. Ook het interieur draagt bij aan de hippe uitstraling van deze zaak. Het veelvuldig gebruik van vintage aandoende meubeltjes heeft gezorgd voor een uitnodigende en extra gezellige sfeer. 

Bindicafé

Heel wat horecazaken proberen het idee te scheppen dat je bij hen gewoon een keuken naar binnen stapt. Bij het Bindicafé is dat gewoon echt het geval. Iedereen die de zaak een eerste keer voorbij loopt heeft dan ook het gevoel dat dit gewoon de keuken van een particuliere woning is. Eenmaal binnen wordt echter meteen duidelijk dat de uitbaters hier elke dag opnieuw druk in de weer zijn om hun gasten van de meest lekkere en gezonde gerechtjes te voorzien. Vegan en vegetarische maaltijden en hapjes zijn hier talrijk op de menukaart terug te vinden. Dit knusse en vooral ook lekker kleurrijke café met lunchmogelijkheden is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde (gezonde) hotspots Amersfoort. Wat ons betreft is ze alvast zeker een bezoekje waard! 

De Wagenwerkplaats / DLC Restaurant 

Geen enkele lijst met hotspots Amersfoort is compleet zonder dat er aandacht wordt besteed aan de zogenaamde ‘Wagenwerkplaats’. Deze site is gelegen op loopafstand van het station Amersfoort Centraal. Dit was vroeger de plaats waar goederenwagons werden omgebouwd en ook onderhouden. Tegenwoordig wordt deze locatie vaak gebruikt voor hippe evenementen zoals bijvoorbeeld foodtruck festivals. Op het terrein is bovendien ook het ‘DLC Restaurant’ terug te vinden. Het volledige interieur van dit restaurant is tot stand gekomen door gebruik te maken van gerecycleerde materialen. Alle gerechten die hier op het bord worden getoverd zijn bovendien gemaakt van de meest verse ingrediënten en producten. Dit maakt de totaalbeleving natuurlijk pas echt helemaal compleet.

Livingstone Coffee

Ongetwijfeld één van de meest aan te raden hotspots Amersfoort voor koffieliefhebbers is ‘Livingstone Coffee’. Deze zaak wordt gerund door Raymond welke ooit aan de slag was als barista bij een espressobar op station Amersfoort. Op het ogenblik dat deze tent haar deuren sloot besloot hij om zijn eigen zaak te openen… en met succes. Eigenlijk ervaar je vanaf het moment dat je bij Livingstone Coffee naar binnen stapt één grote ontdekkingsreis langs de verschillende, speciale zetmethodes en koffiesmaken. Bovendien is ook het leuke interieur er eentje om duimen en vingers van af te likken. Plof gezellig neer in de vintage sofa en laat je verbazen door al het moois dat Livingstone Coffee voor jou in petto heeft!

Nul33 

Nul33 is één van de meest verrassende en veelzijdige hotspots Amersfoort. Bij het betreden van deze hotspot maak je meteen kennis met de ongedwongen sfeer zoals deze vaak heerst in een echt stadsbrasserie. Wellicht zullen ook meteen de vele leuke zitplaatsjes aan het raam je opvallen. Van hieruit kan je rekenen op een erg leuk uitzicht op de omgeving. Bovendien wordt er op deze manier ook best een romantische setting gecreëerd. Niet alleen het interieur van Nul33 beschikt over een lekker hip en eigentijds karakter, dit geldt eveneens voor de gerechtjes die op je bord worden getoverd. Dit alles zorgt er voor dat het bij Nul33 elke keer opnieuw echt intens genieten is geblazen. Een bezoek brengen aan deze leuke en uitnodigende hotspot in Amersfoort mag dan ook beslist niet op je verlanglijstje ontbreken.

Klooser

Last but not least in deze lijst met hotspots Amersfoort is ‘Klooser’. Dit is een ongelofelijk sfeervolle horecazaak waarbij je kan rekenen op een uitnodigende lounge setting. Bovendien is het concept van Klooser uniek. Ze wordt dan ook bestempeld als een unieke combinatie van commercie en educatie. Dit alles in een ruimte die stijlvol en met oog voor eigentijdse details is ingericht. De gezellig knapperende haard? Deze zorgt tijdens elk seizoen van het jaar zomaar even voor nog meer gezelligheid. De leuke fauteuils en poefjes die verspreid over de ruimte staan opgesteld bieden je bovendien ook nog eens precies dat zitcomfort waar jij naar op zoek bent. Het mag dan ook duidelijk zijn, Klooser verdient het zonder meer om opgenomen te worden in deze leuke lijst met niet te missen hotspots Amersfoort!

Meer leuke dingen om te doen tijdens een dagje in Amersfoort vind je via deze leuke blog met daar de gids voor vrouwen. Zo wordt jouw dagje Amersfoort, naast al die hotspots nog leuker.