Hotspots in Breda

In het westen van Noord-Brabant vinden we de stad Breda terug. Deze stad deed in het verleden dienst als hoofdstad van de ‘Baronie van Breda’ waar onder meer ook Roosendaal deel van uitmaakte. Tegenwoordig staat Breda bekend als een uitnodigende stad voor zowel inwoners als toeristen. Verspreid over de stad zijn heel wat prachtige en bovendien ook zeer interessante bezienswaardigheden terug te vinden. Het gaat hierbij onder meer om het ‘Kasteel van Breda’ en om het ‘Vincent van Goghhuis’. Ben jij ook van plan om een bezoek te brengen aan het bijzonder leuke Breda en wil je tijdens jouw bezoek de leukste hotspots Breda ontdekken? Wij stellen ze alvast graag aan je voor!

Bobbi’s Bar

Het is reeds van bij de eerste kennismaking duidelijk dat Bobbi’s Bar niet zomaar een standaard horecazaak is, in tegendeel. Deze hippe locatie kenmerkt zich door een ruw interieur welke overduidelijk over industriële invloeden beschikt. Dat is echter niet alles. Daarnaast valt het op dat de uitbaters er ook voor hebben gekozen om verschillende, zachte, gezellige invloeden in de bar op te nemen. Neem nu bijvoorbeeld de leuke stoeltjes die uitnodigen om op plaats te nemen. Deze fijne stoeltjes zijn bekleed met een vintage stofje. Hierdoor vormen ze niet alleen een leuk contrast met de industriële look and feel van deze zaak, daarnaast zijn ze ook nog eens ongelofelijk comfortabel. Een gemoedelijke hotspot met een ruw kantje, dat is precies hoe we Bobbi’s Bar het best kunnen omschrijven.

Petit Bardot 

Ben je op zoek naar één van de beste hotspots Breda om een lekkere aperitief te drinken? Eventueel samen met eenvoudige gerechtjes zoals bijvoorbeeld een lekkere portie bitterballen of wat charcuterie? Of geef je eerder de voorkeur aan de wat meer luxueuze oesters, rillettes en sardientjes? Ze maken allemaal deel uit van de omvangrijke kaart die door Petit Bardot wordt aangeboden. Petit Bardot is een vintage uitziende zaak die je zo mee terugneemt in de tijd. De tafeltjes die zijn voorzien van een marmeren blad, de met groene stof beklede stoeltjes en de houten kasten die deel uitmaken van de bar, ze dragen stuk voor stuk bij aan de gezellige sfeer die je overvalt in deze Frans aandoende horecazaak.

Eethuys 1535

In geen enkele lijst met hotspots Breda mag ‘Eethuys 1535’ ontbreken. Deze zaak staat dan ook niet voor niets bekend als de absolute Asian Fusion Gastrobar van de stad! Genieten gebeurt hier op ongelofelijk veel verschillende manieren. Niet alleen zijn er de heerlijke smaken uit het Oosten die je hier voor de kiezen krijgt, daarnaast is het concept van shared dining hier duidelijk nieuw leven in geblazen. Het interieur is een mengelmoes van statige, luxueus uitziende en opvallende eye-catchers. Gaande van stijlvol uitziende met goud beklede vazen tot mooie spiegels die de muren sieren. Het zijn stuk voor stuk elementen die bijdragen aan het bijzondere karakter waar Eethuys 1535 in Breda over beschikt. 

Yirga

Eén van de meest hippe hotspots Breda wanneer het op lunchen aankomt? Dat is ongetwijfeld ‘Yirga’! Je bent hier overigens niet alleen aan het juiste adres voor een lekkere lunch, maar ook voor een verkwikkend ontbijt. Op de kaart van Yirga zijn ook heel wat bijzonderheden terug vinden. Wat bijvoorbeeld te denken van de biologische wijnen? Voor mensen die de avond ervoor stevig de bloemetjes hebben buiten gezet zou biologische wijn zelfs een goede remedie kunnen vormen tegen een kater! Liever genieten van een lekkere koffie in deze hippe zaak? Neem dan plaats op één van de barstoeltjes aan het raam en geniet met volle teugen!

In Kannen en Kruiken 

Hotspots Breda zijn er lang niet alleen voor volwassenen. Ook voor gezinnen met kinderen zijn er verspreid over de stad enkele pareltjes van formaat terug te vinden. Eén van de absolute aanraders op dit vlak is ongetwijfeld ‘In Kannen en Kruiken’. Deze zaak stelt alles in het werk om een oprecht gezellige setting te creëren. Bovendien wordt er op verschillende manieren met een knipoog verwezen naar het verleden. Zo kan je op bepaalde tafeltjes een oude telefoon terugvinden en ook de menukaart is overgoten met een vintage sausje. Ben je er vroeg in de ochtend is het nog donker buiten? Dan is op elk tafeltje een leeslampje terug te vinden. Het is misschien een wat klassiek getinte zaak, maar In Kannen en Kruiken is voor ons absoluut één van de leukste hotspots die Breda te bieden heeft!

Tapasbar Plan B

Een stukje Spanje in Breda? Dat is precies wat je mag verwachten van ‘Tapasbar Plan B’. Dit bovendien ook nog eens in de meest ruime zin van het woord. Het interieur neemt je zo mee naar een typische tapasbar in het Spaanse Catalonië. De ouderwets aandoende bar zorgt voor precies die sfeer en gezelligheid waar gasten van deze zaak naar op zoek zijn. Dat is echter niet alles. Wat ook te denken van de traditionele kaart? De lekkerste tapas en de beste sangria zijn hier te bestellen. Ben jij dus met andere woorden verliefd op het zonnige Spanje, haar stijl en haar keuken? Vergeet dan zeker niet om even een bezoekje te brengen aan Tapasbar Plan B!

Restaurant LOFF

Eén van de meest verrassende hotspots Breda luistert naar de naam ‘LOFF’. Dit is de absolute place to be voor vegans en vegetariërs. Betekent dit dat er helemaal geen vlees op de kaart is terug te vinden? Absoluut niet! Ook voor wie een lekker stukje vlees niet te versmaden vindt heeft dit restaurant heel wat moois in petto. Niet alleen de kaart van dit restaurant is er eentje die weet te overtuigen. Wat bovendien ook te denken van het open karakter van deze zaak? De grote raampartijen zorgen er voor dat het licht van buiten zich zonder moeite een weg naar binnen weet te penetreren. Dat is echter niet alles. Daarnaast zorgen de natuurlijke onderdelen van het interieur onder de vorm van talrijke planten en bloemen er voor dat je een etentje in deze fantastische zaak niet snel zal vergeten. Voor de liefhebbers van een veelzijdige keuken in een lichtrijk en eigentijds vormgegeven interieur is LOFF beslist een aanrader!