Hotspots in Dordrecht

Dordrecht is in vele opzichten een fijne stad. Je kan het centrum met de fiets gaan ontdekken, maar het is ook mogelijk om een leuk boottochtje te maken. Wanneer je na een dag het centrum bezocht te hebben vervolgens nog een leuke horecazaak wenst te bezoeken is dat uiteraard ook perfect mogelijk. Sterker nog, verspreid over Dordrecht zijn verschillende hotspots terug te vinden die je over de hele lijn zullen weten te verbazen. Deze hotspots blinken vaak niet alleen uit op vlak van karakter en kwaliteit, maar bieden hun gasten vaak ook nog een echt bijzonder interieur om in te vertoeven. Ben jij ook benieuwd naar wat de leukste hotspots nu precies zijn? Wij stellen ze alvast graag even aan je voor!

Khotinsky

We kunnen met recht en rede stellen dat ‘Khotinsky’ een unieke bistro is welke in het Energiehuis is gevestigd. Dit maakt meteen duidelijk dat lunchen en dineren hier gebeurt in een wel erg bijzondere omgeving. Het gaat hierbij meer bepaald om de voormalige elektriciteitscentrale van de stad. Op zondag wordt er hier een lekkere brunch aangeboden geheel compleet met prosecco! Het interieur dat je bij Khotinsky zal ervaren is sterk industrieel getint. Dit gezegd zijnde zijn er wel heel wat gezellige elementen in verwerkt. Op deze manier kan je op een leuke, ongedwongen en bovendien ook gezellige manier genieten van alle maaltijden. Wat deze hotspot nog aantrekkelijker maakt? Dat er op regelmatige basis ook een concertje in wordt georganiseerd.

Huis Roodenburch

Werkelijk één van de meest (op interieur vlak dan) bijzondere hotspots Dordrecht is zonder twijfel Huis Roodenburch. Dit restaurant is niet alleen gevestigd in een indrukwekkend mooi, historisch pand, daarnaast staat ook het interieur boordevol met opvallende objecten. Wat bijvoorbeeld te denken van de witte mannetjes die door de lucht wandelen en zorgen voor een passende verlichting? Bovendien staan er rond de verschillende tafeltjes leuke zetels opgesteld die uitnodigen om alleen, met vrienden of met je partner in te vertoeven. De bar doet een klein beetje vintage aan, maar zorgt op die manier voor een extra sfeervolle meerwaarde in de ruimte. Vergeet zeker ook niet om de leuke stadstuin te ontdekken waar Huis Roodenburch over beschikt. 

Villa Augustus

Tegenwoordig beschikt elke stad wel over diens eigen “Instagrammable hotspots”. Dit zijn hotspots die door gasten het gretigst op Instagram worden gedeeld. Veelal zegt dit best wel wat over de uitstraling waarover ze beschikken. Eén van dè absolute Instagrammable hotspots van Dordrecht luistert naar de naam ‘Villa Augustus’. Deze is gevestigd in het voormalige pompgebouw van de oude wateropslagplaats van Dordrecht. Je vindt hier ook een leuk winkeltje terug. Villa Augustus beschikt over een werkelijk ongelofelijk stijlvol interieur boordevol met hippe design elementen. Dit gezegd zijnde is het vooral de combinatie van stijlen die ze voorziet van een unieke aanblik. Wil je vintage talrijk afgewisseld zien worden met moderne eye-catchers? Dan ben je bij Villa Augustus aan het juiste adres!

Restaurant Post

Restaurant Post wordt vaak bestempeld als dè culinaire ontmoetingsplek in hartje Dordrecht. Verschillende redenen liggen hier uiteraard van aan de basis. In eerste instantie is het zo dat deze horecazaak is gevestigd in het voormalige pand waar het postkantoor in was gevestigd. Voordat Restaurant Post er haar intrek in heeft genomen werd het pand volledig gerenoveerd. Bovendien werden er over de hele lengte van het pand grote raampartijen geplaatst waardoor het geheel veel lichtrijker oogt. De stevig uit de kluiten gewassen bar in het midden van de ruimte en de vele industriële elementen gecombineerd met vintage invloeden maken van deze horecazaak in haar totaliteit een absolute topper. Ook de uitstekende kaart bestaande uit de lekkerste tapas en een ongelofelijk veelzijdig bierassortiment zijn prima redenen om deze hotspot te ontdekken.

DOK Bar & Bites 2.0

De eigentijdse Gouden Eeuw beleven in Dordrecht? Dat is mogelijk bij ‘DOK Bar & Bites 2.0’. Er zijn in deze zaak erg veel elementen terug te vinden waar je van kan genieten. Het gaat hierbij niet alleen om de zeer uitgebreide wijnkaart, maar ook om de verrassende cocktailkaart en de leuke kleine gerechtjes die worden aangeboden. Bovendien is het ook zo dat je bij DOK Bar & Bites 2.0 aan het juiste adres bent voor een prachtig, in het oog springend interieur. Bij het realiseren van het interieur van deze zaak is duidelijk veelvuldig gebruik gemaakt van prachtige designobjecten. Gaande van het prachtige stuk aan het plafond waar de lampen aan hangen tot de comfortabele, vintage aandoende barkrukjes. In ieder geval mocht dit adresje zeker niet ontbreken in deze lijst met hotspots Dordrecht. 

Smooth

Ook hotspots Dordrecht kunnen gewoon over een ongelofelijk lieflijke uitstraling beschikken. Dit wordt niet in het minst duidelijk wanneer we het interieur van de zaak ‘Smooth’ gaan bekijken. Dit knusse horecazaakje heeft eigenlijk alles (en nog veel meer) om jou een echt gezellige tijd te kunnen bieden. De leuke ronde tafeltjes, de roze (erg comfortabele) stoeltjes die er rond staan geplaatst en de statige bar bezet met witte tegeltjes sluiten perfect aan op het concept dat de uitbaters aan deze zaak hebben willen geven. De leuke lichtreclame achter de bar voorziet het geheel van nog net dat tikkeltje extra sfeer. Bovendien geniet je hier ook nog eens van de smaakvolle smoothies en smoothie bowls en kan je een keuze maken uit vele, stevig belegde sandwiches. 

Het Magazijn Dordrecht

Een op en top industrieel karakter en een unieke samenwerking van verschillende Dordrechtse initiatieven welke onder één dak zijn terug te vinden. Dat is precies wat je van ‘Het Magazijn Dordrecht’ kan verwachten. Het restaurant dat hier is gevestigd kenmerkt zich niet alleen door een verrassend fris interieur, daarnaast zijn er heel wat bijzondere eye-catchers in geïntegreerd. Wat bijvoorbeeld te denken van gekleurde fietsen aan de muur? Waarom? Gewoon, omdat het kan! Niet alleen het interieur van Het Magazijn Dordrecht is bijzonder, dat geldt ook voor het aanbod met gerechtjes. Wil je tijdens het voorjaar of de zomermaanden niet binnen gaan zitten, maar lekker buiten genieten? Ook dat is perfect mogelijk, namelijk in de stadstuin welke toebehoort aan deze horecazaak. Dit alles zorgt er voor dat ook deze horecazaak dienst doet als één van de niet te missen hotspots Dordrecht!