Hotspots in Eindhoven

Wanneer je in Eindhoven een lekker hapje wil gaan eten of gewoon wil kunnen genieten van een lekkere cocktail is het altijd de moeite waard om op zoek te gaan naar enkele leuke hotspots. Deze zaken bieden je immers nog net wat meer dan een standaard horecazaak. Het vinden van dergelijke hotspots Eindhoven is evenwel niet voor iedereen even eenvoudig. Wij hebben daarom besloten om je daar een handje bij te helpen. We stellen dan ook graag enkele leuke hotspots aan je voor in Eindhoven die ongetwijfeld een langdurige indruk na zullen laten.

Thomas 

Eén van de meest tot de verbeelding sprekende hotspot Eindhoven is zonder enige twijfel ‘Thomas’. Voor deze zaak is duidelijk gekozen voor een op en top imponerend interieur. Dit begint reeds bij de kleuren die zijn uitgekozen. Het interieur van het pand waarin Thomas is gevestigd kenmerkt zich immers hoofdzakelijk door een mix van roze en paarse tinten. De enorme hoogte waar het interieur over beschikt zorgt bovendien gecombineerd met de statige en luxueus ogende bar in het midden voor een bijzonder stijlvolle aanblik. Ook de sfeervolle verlichting die je hier aantreft is niet te versmaden en voorziet het geheel van nog net dat tikkeltje extra. Thomas is sinds jaar en dag met recht en rede één van de meest in het oog springende hotspots Eindhoven.

De Vooruitgang 

Dat er heel wat bijzondere hotspots Eindhoven bestaan bewijst ook ‘De Vooruitgang’. Metaal en hout vormen in het interieur van deze zaak duidelijk de meest in het oog springende materialen. In de basis kenmerkt De Vooruitgang zich door een duidelijk industrieel geïnspireerde stijl. Deze wordt echter gecombineerd met landelijke eigenschappen. Het zijn vooral de tafels en stoeltjes van hout die hier een niet onbelangrijke bijdrage aan leveren. De eigenaars van De Vooruitgang schuwen duidelijk de integratie van bijzondere elementen in het interieur niet. Dit blijkt niet in het minst uit de aanwezigheid van verschillende trappen boven de bar. Deze moeten er voor zorgen de statige bar van beneden tot boven bereikbaar is. Toch draagt ook dit zeker bij aan de algehele uitstraling van het pand. Echt bijzonder! 

Stadsbranderij Bean Brothers

Eén van de meest traditioneel en vintage getinte hotspots Eindhoven is ongetwijfeld ‘Stadsbranderij Bean Brothers’. Alle zintuigen van de gasten worden hier duidelijk geprikkeld. Bij het betreden van de zaak wordt je dan ook overvallen door de heerlijke aroma’s van de verse koffie die hier wordt gezet. Dat is echter niet alles. De beknopte vormgeving van deze zaak zorgt er voor dat je er altijd kan genieten van een ongelofelijk gezellig karakter. De witte muur met blauw gekleurde bladeren vormt een leuk en eveneens traditioneel contrast met het overwegend gebruik van hout en andere natuurlijke kleuren in het interieur. Wie graag kennis wil maken met één van de gezelligste hotspots die Eindhoven te bieden heeft is bij Stadsbranderij Bean Brothers in ieder geval duidelijk aan het juiste adres!

Onder de Leidingstraat

Veel mensen zijn helemaal gek van stoere, industrieel getinte interieurs waarbij er sprake is van veelvuldig zichtbaar beton. Geldt dat ook voor jou? Dan stellen we je graag één van de op dit vlak beste hotspots Eindhoven voor. Het gaat hierbij uiteraard om ‘Onder de Leidingstraat’. Deze tent welke is gelegen op Strijp-S biedt bezoekers niet alleen een heerlijke lunch, maar ook mogelijkheden voor een take-away. Wil je liever gewoon genieten van een lekker drankje? Ook dan ben je daarvoor bij Onder de Leidingstraat aan het juiste adres.

Usine

Gevestigd in de voormalige lichttoren van Philips vinden we de zaak ‘Usine’ terug. Het zijn voornamelijk glas en metaal die hier de toon zetten voor het leuke en verrassende interieur. In de basis is dit interieur uiteraard als erg stoer te beschrijven, maar toch zijn er ook heel wat warme invloeden in verwerkt. Deze warme sfeer wordt grotendeels gerealiseerd door de aanwezigheid van mooie kunstwerken aan de muur. Ook de houten meubels waar gebruik van wordt gemaakt, het gezellige en zonnige terras oefenen een niet onbelangrijke aantrekkingskracht uit. De kaart van Usine biedt tot slot voor iedereen wat wils. Ben je op zoek naar een glutenvrije of vegetarische maaltijd? Ook dat is bij deze horecazaak geen probleem!

Vershal het Veem

In het voormalige Veemgebouw welke zich bevindt op Strijp-S maak je kennis met verschillende ondernemers die elk hun eigen type keuken aanbieden aan hun gasten. Eigenlijk kan deze hotspot worden aanzien als het Eindhovense antwoord op De Hallen in Amsterdam en de Markthal van Rotterdam. Je geniet bij Vershal het Veem in een sterk industrieel getinte setting van lekkere verse soep, verschillende soorten kaas, heerlijke wijn en natuurlijk een lekker broodje. De meeste stands die in Vershal het Veem zijn gevestigd beschikken bovendien over een open keuken. Ook dit draagt bij aan het open karakter dat je hier kan ervaren. Eén van de meer eenvoudige, maar zeker niet te missen hotspots Eindhoven!

Down Town Gourmet Market

Geen enkele lijst met hotspots Eindhoven is compleet zonder de ‘Down Town Gourmet Market’ te vermelden. Je maakt hier kennis met meer dan 20 verschillende keukens. Je vindt hier dan ook gerechten terug uit alle verschillende werelddelen. Ben je iemand die houdt van sushi of heb je eerder een voorkeur voor taco’s? Of ben je helemaal verzot op Indian street food of net pintxos? In al deze verschillende gevallen ben je daarvoor bij Down Town Gourmet Market aan het juiste adres. Het geheel wordt je hier gepresenteerd in een laagdrempelige en tegelijkertijd ongelofelijk hippe setting. Het interieur van de Down Town Gourmet Market staat bol van de bijzondere objecten. Zo is er zelfs een kleine foodtruck in verwerkt!

Pastryclub

De Pastryclub welke is terug te vinden op Strijp-S is gevestigd in de ‘Machinekamer’. Bij het betreden van dit prachtige, authentieke pand valt meteen het bijzondere karakter op waar deze zaak over beschikt. Het interieur is ongelofelijk ruw en puur gelaten, maar dat draagt stiekem alleen maar bij aan het uitnodigende karakter van de Pastryclub. Je geniet hier uiteraard niet alleen van het sterk industrieel getinte interieur, in tegendeel. Daarnaast kan je hier de lekkerste patisserie, chocolaterie en confiserie voedingswaren terugvinden. Heb je liever zin in een lekker ijsje? Ook dat is bij de Pastryclub uiteraard geen enkel probleem.