Hotspots in Enschede

Veel mensen die een bezoek brengen aan Enschede willen maar wat graag ook kennismaken met de leuke, hippe hotspots die er zijn gevestigd. Wil je graag kunnen dineren in een onvergetelijke setting of genieten van een hippe cocktail in een interieur die werkelijk al je zintuigen prikkelt? De verschillende hotspots Enschede maken het als geen ander mogelijk. Wij gingen alvast op onderzoek uit en hebben de leukste hotspots van deze bijzondere stad voor jou op een rijtje gezet. Zo wordt jouw bezoek een Enschede beslist nog onvergetelijker!

Stoet

Stoet is ongetwijfeld één van de beste hotspots Enschede. Deze zaak profileert zich bovendien als een adres waar iedereen van 0 tot 99 jaar (en ouder!) welkom is. Meteen vanaf het ogenblik dat je dit pand betreedt overvalt een gevoel van gezelligheid je. Deze wordt grotendeels gerealiseerd door verschillende details die in het interieur van deze zaak zijn verwerkt. Neem nu bijvoorbeeld de zelfgemaakte, hangende plankjes waar trots leuke plantjes op zijn terug te vinden. Sowieso realiseert het talrijk gebruik van mooie planten samen met houten meubels een warme atmosfeer waar iedereen met volle teugen van zal weten te genieten. Stoet beschikt bovendien ook over een grote speelhoek voor kinderen. Ook voor hen is dit dan ook beslist één van de leukste hotspots die Enschede te bieden heeft.

Brasserie de Kater

Eén van de populairste hotspots Enschede luistert naar de naam ‘Brasserie de Kater’. Deze brasserie kenmerkt zich door een loungy setting die niet alleen bij inwoners, maar ook bij toeristen ongelofelijk in de smaak valt. Het interieur oogt overwegend donker, maar de verlichting zorgt voor een gezellige sfeer. Zeker de vrij stevig uit de kluiten gewassen lichtbollen die aan het plafond hangen brengen op dit vlak een niet onbelangrijke meerwaarde met zich mee. Bij Brasserie de Kater kan je lekker ontbijten en lunchen of gewoon een keuze maken uit één van de vele hippe hapjes en snacks. 

De Twentsche Foodhal

Enschede beschikt sinds het einde van het jaar 2017 ook over haar eigen foodhal. In De Twentsche Foodhal kan je uiteraard kennismaken met een mengelmoes aan verschillende soorten gerechten. In het bijzonder Aziatische gerechten zijn vrij talrijk aanwezig. Het gaat hierbij dan niet alleen om de Vietnamese keuken, maar ook om de Surinaamse en om de Indonesische. Niet alleen de keuken van De Twentsche Foodhal weet te overtuigen, dit geldt beslist ook voor het interieur. Dit hippe interieur bestaat uit prachtige, sfeervolle lampen die samen met de aanwezige planten zorgen voor een harmonieus geheel. Het interieur heeft een industriële basis die duidelijk is verrijkt met heel wat eigentijdse en vintage invloeden. Dit alles zorgt er voor dat De Twentsche Foodhal absoluut een plaats verdient in deze lijst met hotspots Enschede!

Kosie

Eén van de meest gezellige hotspots Enschede is ongetwijfeld ‘Kosie’. Reeds vanaf het eerste moment dat je deze zaak naar binnen stapt maak je kennis met de rustige en intieme setting waar hier duidelijk voor is gekozen. Bovendien zorgt Kosie voor een zeer toegankelijke keuken die iedereen wel zal weten te waarderen. De keuken van deze zaak kenmerkt zich in het bijzonder door het aanbieden van klassieke, Europese gerechten die echter allen over een leuke twist beschikken. merk in het interieur ook zeker de vele leuke designobjecten op die het interieur zomaar nog sfeervoller weten te maken. De zichtbare buizen en rails aan het plafond laten ook een bescheiden industriële invloed vermoeden.

Tao

Een Aziatische hotspot met een werkelijk oogverblindend mooi en bijzonder interieur is ongetwijfeld ‘Tao’. Niet alleen de ruime keuze aan gerechtjes die je voorgeschoteld krijgt zien er stuk voor stuk bijzonder en fantastisch uit, ook de manier waarop je ze eet is best bijzonder te noemen. Gasten nemen bij Tao plaats op speciale zitjes met een kussentje die zich op grote houten banken bevinden. Het interieur van Tao bestaat vooral uit donker gekleurd hout welke een mooi, warm en bovendien ook harmonieus geheel vormt met de lichter gekleurde zitjes. Ook de verlichting die een oranje gloed doorheen de ruimte weet te verspreiden is er eentje die de Aziatische sfeer bij Tao nog net wat extra kracht bijzet. Voor liefhebbers van de Aziatische keuken is Tao dan ook beslist één van de niet te missen hotspots Enschede!

De Basis

Voor liefhebbers van biologisch eten is ‘De Basis’ één van de eerste hotspots Enschede die je zou moeten ontdekken. Interessant om weten is ook dat ‘De Basis’ over haar eigen tuinderij beschikt. Heel wat van de groenten en kruiden die je hier krijgt voorgeschoteld zijn dus afkomstig uit hun eigen tuinderij. Ook het shared dining principe waar je op kan rekenen bij De Basis draagt bij aan het hippe karakter waar deze zaak over beschikt. Dit is echter nog niet alles. Ook het interieur beschikt duidelijk over heel wat duurzame eigenschappen. Het hout aan de muur waar leuke legplankjes op zijn bevestigd en ook de leuke tafeltjes met stevige, houten tafelbladen zijn hier het levende bewijs van. Tegelijkertijd zorgen deze duurzame materialen ook nog eens voor een warme uitstraling. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Van Doorn & Doorn

Heel wat hotspots Enschede kenmerken zich door het feit dat er eigenlijk altijd wel een gezellige drukte hangt. Dit geldt dan weer niet voor ‘Van Doorn & Doorn’. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ze in een hoeve is gevestigd buiten de stad. Bij het inrichten van het interieur is er duidelijk hoofdzakelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Het gaat hierbij om een mengelmoes van hout en prachtige planten. Hier en daar zijn verschillende designobjecten waar te nemen die nog een extra touch geven aan het reeds zeer uitnodigende interieur. Wil je dus met andere woorden graag kennismaken met een leuke hotspot van Enschede waarbij je toch in alle rust kan genieten? In dat geval kan het zeker de moeite waard zijn om kennis te maken met Van Doorn & Doorn! Deze hotspot biedt tot slot een zeer diverse kaart aan. Zo kan je hier niet alleen een keuze maken uit verschillende soorten streetfood, daarnaast kan je ook kiezen voor een gezonde smoothie bowl of een avocado toast.