Hotspots in Groningen

Groningen is door de jaren heen uitgegroeid tot misschien wel één van de leukste en meest hippe steden van Nederland. Inwoners houden van hun stad en toeristen die Groningen bezoeken zullen ze al snel in hun hart sluiten. De Martinitoren, het Groningen Museum en de Hortus Botanicus Haren vormen dan ook stuk voor stuk leuke locaties die het ontdekken meer dan waard zijn. Wil je tijdens jouw bezoek of verblijf in Groningen graag ook kennismaken met enkele van de leukste hotspots die deze stad voor jou in petto heeft? Dat kan! Wij hebben de leukste hotspots Groningen alvast even voor jou op een rijtje gezet!

De Uurwerker 

Eén van de meest in het oog springende en waarschijnlijk ook meest gewaardeerde hotspots Groningen is ongetwijfeld ‘De Uurwerker’. We weten niet waar we moeten beginnen wanneer we de sterke troeven van deze zaak moeten belichten. Laat ons dan maar eerst even kijken naar het ongelofelijk aantrekkelijke interieur. In de basis beschikt dit interieur over duidelijk aanwezige industriële invloeden. Deze worden echter enigszins teniet gedaan door het overvloedige gebruik van hout in verschillende vormen. Het resultaat is ondanks een industriële nasmaak een erg gezellig interieur dat over enkele opvallende traditionele invloeden beschikt. De aanwezige Chesterfield banken zorgen niet alleen voor een vintage toets, maar garanderen ook nog eens een heerlijk zitcomfort. Tijdens de zomer vertoef je ook met even veel plezier op het windvrije terras buiten. Wat deze zaak nog aantrekkelijker maakt? Dat je er op moment van schrijven de enige houtoven van Groningen terug kan vinden! Jouw pizza smaakte nog nooit eerder zo puur als hier!

Paviljoen Sterrebos

Hotspots Groningen hoeven zich niet noodzakelijkerwijs in het centrum te bevinden. Dat bewijst ‘Paviljoen Sterrebos’ als geen ander. Ondanks haar ietwat minder voor de hand liggende ligging is dit absoluut een zaak die je niet over het hoofd mag zien, in tegendeel. Paviljoen Sterrebos heeft er voor gekozen zoveel mogelijk van de ingrediënten waar het gebruik van maakt zelf te verbouwen. Het resultaat hiervan is dat dit een zeer toegankelijk restaurant is met een echt eerlijke keuken. Niet alleen de maaltijden weten te overtuigen. Het interieur van deze zaak bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke materialen. Dit heeft geresulteerd in mooie houten tafeltjes met verrassend bijpassende stoeltjes. De grote raampartijen zorgen voor een lichtrijke setting en realiseren tegelijkertijd een mooi uitzicht op de omgeving van het restaurant. Zeker de moeite waard om het centrum van Groningen even voor te verlaten!

DOT

Misschien wel één van de bekendste hotspots Groningen is ‘DOT’. Deze zaak valt niet in het minst op door haar bijzondere vormgeving. Het gebouw heeft dan ook de vorm van een grote bal die ook nog eens prachtig verlicht kan worden. Tijdens de Kerstperiode is het zelfs zo dat ze veelal de stijl van een grote kerstbal aanneemt! DOT is natuurlijk zoveel meer dan alleen maar een plaats waar je een lekker drankje kan drinken en een kleine maaltijd kan nuttigen. Zo beschikt DOT over haar eigen cinemazaal en beschikt ze over een populair terras en stadsstrand. Bij mooi weer barst het hier gegarandeerd van de jongeren. De veelzijdige mogelijkheden die deze zaak voor haar gasten in petto heeft zorgt er voor dat dit gegarandeerd één van de meest verrassende hotspots Groningen is!

Achterwerk 

Dat niet alle hotspots Groningen even serieus moeten zijn bewijst ‘Achterwerk’ als geen ander. Ondanks het feit dat deze zaak eten en drinken erg serieus neemt geldt dat niet voor… al de rest! Gewone restaurants zijn er volgens de uitbaters al meer dan genoeg waardoor zij het hele concept op de schop hebben gegooid. Wil je graag jouw avond beginnen met het toetje in plaats van het voorgerecht, gewoon omdat je daar zin in hebt? Dan kijkt niemand hier daar vreemd van op, in tegendeel! Vergeet ook zeker niet om je in te schrijven voor één van de verrassend eigenzinnige conceptavonden. Heb je altijd al eens het intieme karakter van eten in het donker willen ervaren? Het behoort in het Achterwerk allemaal tot de mogelijkheden. De kaart? Die zal vooral het hart van de vegetariërs sneller doen slaan!

Mr. Mofongo

De beste cocktails van Groningen? Die worden wellicht geserveerd in ‘Mr. Mofongo’. Er zijn verspreid over de stad heel wat bijzondere en vaak ook eigenwijze hotspots Groningen terug te vinden, maar deze spant wat ons betreft toch wel de kroon. Deze cocktailbar claimde in het jaar 2017 de titel van beste cocktailbar van Nederland en dat is niet alleen te wijten aan het kwalitatieve aanbod aan cocktails. Ook de manier waarop de cocktails worden klaargemaakt is op z’n minst bijzonder te noemen. Dit gebeurt namelijk door middel van een speciale robotarm. Wil jij dus niet alleen kunnen genieten van een lekker smaakvolle, bijzondere cocktail, maar wil je ook ervaren hoe het is wanneer deze door een heuse robotarm wordt klaargemaakt? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden bij Mr. Mofongo in Groningen!

Wadapartja

Wadapartja is een absolute uitblinker op vlak van sfeer en gezelligheid. De inrichting doet dan ook meteen denken aan deze van een gezellige huiskamer. Er zijn echter nog heel wat meer zaken die ‘Wadapartja’ (wat een bijzondere naam trouwens) speciaal maken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het feit dat alles hier te koop is. Dit geldt niet alleen voor de stoel waarop je zit, maar ook voor het bord waaruit je eet. Niet alleen binnen in de zaak is het heerlijk genieten geblazen. Bij warm weer kan je namelijk plaatsnemen op het uitnodigende terras waar leuke opblaaszwembadjes voor de nodige verkoeling zorgen. De gerechten die je kan ontdekken? Deze worden grotendeels bepaald door wat er uit de eigen moestuin van het Wadapartja komt!

Spaak 

Last but not least in deze lijst met hotspots Groningen is ‘Spaak’. Het betreft hier een espressobar en wielercafé die toch een beetje een vreemde eend in de bijt is. Het ruwe karakter waar het interieur over beschikt wordt enigszins opgesmukt met kunstwerken en foto’s die (uiteraard) over een directe link met de wielersport beschikken. Verder doet het interieur relatief simplistisch en vintage aan. Voor mensen die houden van fietsen is dit uiteraard een heerlijke locatie om te genieten van een hapje en een drankje. Wil je nog snel even wat nieuwe fietsartikelen kopen? Dan is dat mogelijk in het eigen winkeltje waar Spaak over beschikt.