Hotspots in Leiden

Leiden is een bijzonder leuke stad welke elk jaar opnieuw heel wat gasten over de vloer krijgt. Dat is vooral te danken aan het feit dat deze stad kan rekenen op een zeer rijke historie, tal van musea en natuurlijk leuke theaters die uitnodigen om een voorstelling in mee te pikken. Bovendien is er uiteraard ook nog de gezellige binnenstad waarin het heerlijk vertoeven is. Verspreid over het centrum van Leiden (en eigenlijk ook net daarbuiten) zijn heel wat leuke horecazaken terug te vinden. Ze nodigen je uit voor een smaakvol etentje of voor een lekker drankje. Ben jij benieuwd naar wat nu precies de absolute hotspots Leiden zijn? Wij zochten ze  voor je uit en stellen ze graag op deze pagina aan je voor!

Lot en de Walvis

Er wordt van ‘Lot en de Walvis’ wel eens gezegd dat het de huiskamer van Leiden is. Dit heeft alles te maken met het feit dat je hier lekker kan genieten van het meest hippe eten in een zeer uitnodigend interieur boordevol met speciale elementen. Merk ook zeker de leuke stukjes op aan het plafond. Hier zijn niet alleen leuke plantjes op terug te vinden, maar ook sfeervolle verlichting. Het zorgt er voor dat de ruimte zomaar even nog gezelliger oogt. Dit is echter nog niet alles. In de zomermaanden kan je hier ook lekker genieten op het uitnodigende terras buiten. Verwacht van Lot en de Walvis ook niet om gewone maaltijden geserveerd te krijgen, in tegendeel. De menukaart bestaat hier dan ook uit zaken zoals pokebowls, pekingeend en veggieburgers.

De Waag 

Ongetwijfeld één van de meest bijzondere hotspots Leiden die eigenlijk elke bezoeker van de stad moet ontdekken is de Waag. De Leidse Waag is een rijksmonument welke is gelegen aan de Aalmarkt. Ten tijde van de Middeleeuwen was het bezitten van een dergelijke Waag erg belangrijk. Het was dan ook als het ware een statussymbool voor de stad. Eigenlijk is het dat tegenwoordig natuurlijk nog altijd, maar dan wel op een iets andere manier. Wat dit rijksmonument extra bijzonder maakt is het feit dat je over de mogelijkheid beschikt om er een lekker hapje in te eten. Dit kan bovendien op twee verschillende manieren. Wil je de authentieke uitstraling en sfeer kunnen ervaren tijdens je maaltijd? Dan is dat perfect mogelijk. Echter kan je ook kiezen voor een meer eigentijdse setting in de nieuwe aanbouw. Eén ding staat in ieder geval vast, De Waag is een Leidense hotspot die je beslist niet over het hoofd mag zien tijdens een bezoek aan de stad. 

City Hall

Tijdens je zoektocht naar leuke hotspots Leiden zal je op een zeker ogenblik ook in aanraking komen met de City Hall. Dat kan haast niet anders. Dit adresje is er dan ook absoluut eentje die niet op je verlanglijstje mag ontbreken. Er werd voor gekozen om dit restaurant te voorzien van een typisch Italiaanse touch. Dit is niet alleen terug te zien in het interieur, maar ook in de maaltijden die worden aangeboden. Van ontbijt tot diner, je bent bij City Hall altijd aan het juiste adres voor de lekkerste maaltijden. Het Italiaanse karakter van deze zaak uit zich onder meer onder de vorm van de speciale combinaties van producten. Het feit dat ze is gevestigd in het oude gemeentehuis van de stad en het open en stijlvolle interieur waarover ze beschikt maken dit een absoluut toppertje van formaat dat je zeker niet zal willen missen.

Borgman & Borgman

Een gezellig, maar beknopt industrieel interieur. Dat is het beste hoe we ‘Borgman & Borgman’ in Leiden kunnen omschrijven. Bij deze koffiebranderij ben je aan het juiste adres voor de meest heerlijke koffie en de lekkerste taartjes. Daarnaast kan je hier een lekker ontbijtje komen eten en ben je hier ook aan het juiste adres voor een smaakvolle lunch. Hoe fantastisch de kaart ook mag zijn, het is vooral het interieur van deze zaak welke echt bijzonder is. De fiets aan de muur, de zichtbare buizen, het beperkte aantal stoeltjes en de leuke designlampen boven de bar vormen samen het niet te weerstane karakter van deze horecazaak.

Koetshuis de Burcht

Heel wat Leidense hotspots kenmerken zich doordat ze over een historische touch beschikken. Dat geldt eveneens voor het ‘Koetshuis de Burcht’. Deze is terug te vinden pal onder de Burcht van Leiden. Bij het bestellen van een maaltijd bij dit restaurant krijg je steeds een pure, Frans-Nederlandse keuken voorgeschoteld die garant staat voor een sublieme kwaliteit. Er wordt bovendien zoveel mogelijk gewerkt met regionale producten. Een extra reden om deze horecazaak te bezoeken is uiteraard terug te vinden in haar niet onaanzienlijke leeftijd. Het koetshuis stamt immers uit het jaar 1657. Toch valt dit aan de binnenkant nauwelijks op. Het stijlvolle, ietwat vintage aandoende interieur is mede door het gebruik van leuke lampjes als ongelofelijk sfeervol te bestempelen.

In Den Doofpot

Tijdens je kennismaking met de beste hotspots Leiden zal je ongetwijfeld ook de naam ‘In Den Doofpot’ zien opduiken. Het betreft hier dan ook sinds jaar en dag een gevestigde naam in deze stad. Hoe interessant en uitnodigend In Den Doofpot ook mag zijn, het moet gezegd dat ze niet voor ieders portefeuille is bestemd. De Frans-Internationale keuken die je hier krijgt voorgeschoteld is er eentje van sterrenkwaliteit en die kwaliteit moet natuurlijk betaald worden. Het interieur van deze zaak is uiteraard ongelofelijk mooi met hier en daar enkele exclusieve elementen. Zo zijn er aan de muren verschillende kunstwerken terug te vinden en zijn ook de kleuraccenten die worden gelegd door de speciale verlichting een streling voor het oog. Zeker en vast een hotspot die het ontdekken meer dan waard is dus!

Restaurant Tabú

Een op latin geïnspireerde hotspot. Dat is in een handomdraai hoe we ‘Restaurant Tabú’ het beste kunnen omschrijven. Niet alleen de typische latin gerechten, maar ook de zwoele nummers die hier door de boxen galmen zijn deels verantwoordelijk voor de niet mis te verstane sfeer. Dat is echter niet alles. Wat bovendien ook te denken van het ronduit verrassende interieur? Men schuwt de bijzondere elementen hier duidelijk niet. Ook de leuke, Colombiaans aandoende stoeltjes en de statige bar die zo weggeplukt lijkt te zijn uit een Latijns-Amerikaans land maken het interieur alleen maar nog sfeervoller.