Hotspots in Maastricht

Zowel in binnen- als buitenland geniet Maastricht een aanzienlijke populariteit. Deze leuke, uitnodigende stad aan het water is niet alleen een heerlijke thuis voor de inwoners. Elk jaar opnieuw zijn er ook heel wat toeristen die Maastricht komen ontdekken. Ze doen dit voor de vele leuke winkels, maar ook om bijvoorbeeld te genieten van de leuke restaurantjes die er terug te vinden zijn. Wil jij ook graag kunnen genieten van een lekkere maaltijd in een hippe setting? Wij zochten voor jou de leukste hotspots Maastricht uit en stellen ze graag aan je voor! Zo wordt jouw verblijf in Maastricht alleen maar nog onvergetelijker!

De Brandweerkantine

De voormalige brandweerkantine fungeert tegenwoordig als één van de leukste hotspots die Maastricht te bieden heeft. Ondanks het feit dat het interieur een bepaalde opsmuk heeft gekregen werd de authentieke uitstraling toch grotendeels behouden. Dit heeft als gevolg dat je tegenwoordig lekker kan genieten in een echt bijzonder interieur met een boeiende geschiedenis. Niet alleen het industrieel aandoende interieur is er eentje die uitnodigt om in te vertoeven, ook de kaart die hier wordt aangeboden is er één om duimen en vingers van af te likken. Een ontbijt, lunch of gewoon lekkere hapjes? Het is allemaal mogelijk!

Le Fernand 

Veel mensen vinden het fijn wanneer ze tijdens het nuttigen van hun lunch of diner lekker dicht bij elkaar zitten. Dit komt het gezellige karakter van de maaltijd volgens velen alleen maar ten goede. Geldt dat ook voor jou? In dat geval is het zeker de moeite waard om kennis te maken met ‘Le Fernand’. Het betreft hier een erg klein restaurantje welke een op Frans geïnspireerde keuken serveert. De beperkte omvang van de ruimte zorgt er voor dat er inderdaad altijd een bijzondere sfeer heerst zoals je die eigenlijk alleen maar vroeger kon ervaren. Ook het donker getinte interieur voorzien van heel wat klassieke elementen is een absolute eye-catcher van formaat. Een heerlijke keuken en een erg leuke omgeving maken dit één van de meest uitnodigende hotspots van Maastricht. 

Restaurant 55

Ook voor de veeleisende culinaire liefhebber heeft Maastricht heel wat moois in petto. Van alle verschillende hotspots Maastricht is ‘Restaurant 55’ wellicht degene die over het meest hoogstaande culinaire aanbod beschikt. Je kan hier een keuze maken tussen prachtige vier-, vijf- of zesgangenmenu’s. Wanneer je deze zaak naar binnen stapt kom je terecht in een uitnodigende en luxueuze omgeving die veel weg heeft van een prachtige woonkamer. Je vindt hier geen gewone stoeltjes terug, maar leuke fauteuils, zware, houten tafels en vooral erg veel mooie designobjecten. Dit alles gecombineerd met werkelijk fantastische maaltijden zorgt er voor dat dit met recht en rede één van de meest aan te raden hotspots Maastricht is. 

Café Sjiek

Het interieur van ‘Café Sjiek’ is er eentje boordevol met bijzondere invloeden. In de basis is ze overduidelijk erg klassiek geïnspireerd, maar toch wordt er op verschillende manieren contrast gecreëerd. Dit gebeurt in eerste instantie door de industrieel uitziende buis die onder het plafond tot achter de bar hangt. Dat is echter niet alles. Daarnaast springen ook meteen de gekleurde ramen in het oog. Deze geven het pand een extra… haast spirituele aanblik. Dit niet alleen aan de buitenkant, maar ook van binnen. Je kan deze ramen bovendien van erg dichtbij bekijken, want er zijn leuke stoeltjes voor geplaatst. De designlampen die boven deze tafeltjes hangen zorgen dan weer voor een extra moderne touch.

Bistro Croquant

Er zijn in Maastricht verschillende Frans getinte bistro’s terug te vinden. Eén van de meest populaire is ongetwijfeld ‘Bistro Croquant’. Van zodra je hier binnen stapt waan je, je meteen in Parijs of één of andere andere Franse grootstad. Het interieur van deze zaak is opvallend klassiek getint met leuke tafeltjes voorzien van een marmeren tafelblad. De bar beschikt over een traditionele uitstraling waardoor ze een mooi en harmonieus geheel vormt met de rest van het interieur. Ook het warme houten parket en de schattige witte en zwarte tegeltjes die tot aan het raam lopen zorgen er voor dat de ruimte meteen dat Noord-Franse gevoel creëert. De kaart van ‘Bistro Croquant’ bestaat voornamelijk uit kroketjes in allerlei verschillende maten en gewichten. De keuken is daardoor erg toegankelijk voor zowel jong als oud. 

Witloof

Eén van de meest inspirerende interieurs van horecazaken in Maastricht vinden we ongetwijfeld terug in de horecazaak ‘Witloof’. Het is ons niet helemaal duidelijk hoe we de stijl van deze zaak nu precies moeten definiëren. We zouden ze kunnen bestempelen als “vintage chique”, maar ook als “Oosters design”. Feit is dat er heel wat verschillende invloeden in dit interieur samenvloeien tot een geheel is ontstaan dat niet alleen weet te verbazen, maar ook te imponeren. We zijn er van overtuigd dat je een interieur als deze in geen enkele andere horecazaak ooit nog in dezelfde vorm zal aantreffen. Dit gecombineerd met een veelzijdige en smaakvolle menukaart zorgt er voor dat ‘Witloof’ beslist een leuke hotspot is om te ontdekken. 

La Bodega

Je kan er bij het voorbij lopen van ‘La Bodega’ helemaal niet omheen, dit is duidelijk een stukje Spanje in Maastricht. Deze leuk uitziende en gezellige zaak beschikt over een bescheiden terrasje dat tijdens de zomermaanden in een handomdraai vol zit. Zouden de leuke barkrukjes daar misschien ook stiekem voor iets tussen zitten? La Bodega biedt haar gasten bovendien een ruime keuze aan, aan smaakvolle, warme en koude tapas. Ze worden opgediend in een leuk uitziend en bovendien ook typisch Spaans aandoend interieur. Ben je dus op zoek naar een stukje Spanje in Maastricht? Dan is het zeker de moeite waard om even kennis te maken met ‘La Bodega’.

Mr Smith

Last but not least is er natuurlijk ook nog ‘Mr Smith’. Ben je op zoek naar een echt bijzondere cocktailbar om lekker te borrelen? Wil je dit graag kunnen doen in een hippe en tegelijkertijd toch ook verrassend intieme setting? Dat is perfect mogelijk bij Mr Smith. Zak rustig onderuit in de heerlijk uitnodigende zetels of plof neer op één van de verschillende vintage poefjes. Ook de bar welke achterin de zaak is  terug te vinden is een eye-catcher van formaat. De unieke locatie, de prachtige inrichting en de fantastische cocktails zorgen er voor dat deze zaak beslist niet mag ontbreken in deze lijst met niet te missen hotspots Maastricht.