Hotspots in Rotterdam

Rotterdam is een levendige stad die over heel wat verschillende hotspots beschikt. Deze verschillende hotspots Rotterdam nodigen niet alleen uit om bijvoorbeeld een lekker drankje te nuttigen, maar ook om te genieten van een heerlijke maaltijd. Ben jij als inwoner of als bezoeker van de stad Rotterdam ook benieuwd naar welke adresjes je absoluut niet over het hoofd mag zien? Wij stellen op deze pagina alvast enkele prachtige hotspots aan je voor!

Langoust

De eerste hotspot in Rotterdam luistert naar de naam ‘Langoest’. Het betreft hier een visrestaurant welke is gelegen aan de Boompjes. Vanuit het restaurant heb je een mooi zicht op de ‘Erasmusbrug’. Niet alleen het uitzicht zorgt er voor dat dit restaurant een aanrader is om te bezoeken. Dit geldt namelijk ook voor het toch wel bijzondere interieur waarover ze beschikt. De inrichting matcht dan ook perfect met het concept van het restaurant. Dit blijkt onder meer uit de bar met schubbenpatroon en het neon silhouet met kreeftscharen. Voor liefhebbers van vis is dit absoluut een toppertje van formaat… al is er op de menukaart natuurlijk ook een heerlijke steak terug te vinden.

Foodhallen Rotterdam

Je zal slechts op weinig andere plaatsen zo’n ongekende mate aan variatie aantreffen als in de Foodhallen Rotterdam. Deze Foodhallen herbergen niet alleen vijftien verschillende standjes, maar ook drie verschillende bars. Het geheel wordt geserveerd in een prachtige, open ruimte die beschikt over een duidelijk industrieel getint karakter. Om het open en industriële karakter niet teniet te doen is er bovendien voor gekozen om de terrassen niet van elkaar te scheiden. Op deze manier is een geheel uniek concept ontstaan welke erg in de smaak blijkt te vallen bij de meeste gasten die de Foodhallen van Rotterdam bezoeken.

Roes 

Eén van de hotspots Rotterdam welke misschien wel over de meest bijzondere inrichting beschikt is ‘Roes’. Deze hotspot bestaat eigenlijk uit twee delen. Beneden ben je aan het juiste adres voor lekkere cocktails terwijl je boven geniet van hippe Asian streetfood. Bovendien valt het op dat er verspreid over de zaak enkele leuke spellen zijn terug te vinden om mee te ontspannen. Zo kan je bijvoorbeeld samen met je vrienden een partijtje tafelvoetballen. De eigenzinnige inrichting waar dit pand over beschikt zet haar reputatie nog net wat extra kracht bij. Het gebruik van houten kisten met een dierenvelletje, een wand boordevol met LP’s en zelfs een heuse discobal, het maakt allemaal deel uit van dit toch wel erg opvallende interieur.

Aloha

Als je weet dat Aloha is gevestigd in het oude Tropicana, dan weet je meteen ook dat je er kan vertoeven in een bijzondere setting. Op de plaats waar Tropicana vroeger was gevestigd is nu ‘Blue City’ terug te vinden. Hier behoort ook de Rotterdamse hotspot ‘Aloha’ toe. Je kan hier zowel terecht voor een lekkere lunch als een smaakvol diner met fantastisch uitzicht op de Maas. Bovendien staat Aloha er eveneens om bekend een zeer duurzame strategie te hanteren. Ze minimaliseert de voedselresten dan ook aanzienlijk. De hippe setting en het prachtige uitzicht hebben Aloha tot één van de niet te missen hotspots Rotterdam gemaakt.

Op het dak

Lekker ontbijten, lunchen of brunchen op het grootste akker dak van Europa? Het kan bij ‘Op het dak’! Van hieruit beschik je over een magnifiek uitzicht over de stad Rotterdam terwijl je kan genieten van heerlijke gerechten op basis van biologische producten. In het bijzonder tijdens de zomermaanden is het werkelijk subliem genieten op dit prachtige terras. 

Lilith

Een lekker ontbijt en een smaakvolle koffie? Daarvoor ben je bij Lilith in Rotterdam beslist aan het juiste adres. Het vriendelijke personeel en de ontspannende sfeer zorgen er voor dat dit een zaak is waar je met alle plezier terug zal komen. Enkele aanraders van op de kaart zijn de American pancakes en de verschillende smoothiebowls. Niet alleen de overheerlijke kaart is een aanrader om hier te komen ontbijten. Wat bovendien ook te denken van het leuke interieur boordevol met klassieke elementen? Niet in het minst de roze (!) Chesterfield zetels doen dienst als één van de belangrijkste eye-catchers in het interieur. Ook de verschillende vintage elementen dragen hier echter ongetwijfeld hun steentje in bij. 

Little V

Een stukje Vietnam in Rotterdam? Dat tref je aan wanneer je bij Little V naar binnen stapt. Dit Vietnamese restaurant schotelt haar klanten de lekkerste, typisch Vietnamese gerechten voor. Dit gezegd zijnde staan er op de kaart ook nog heel wat gerechten met andere invloeden. Wat deze zaak helemaal hip maakt is het inmiddels razend populaire ‘shared dining’ principe. Deze zorgt er voor dat je bijvoorbeeld samen met vrienden of familie verschillende gerechtjes kan delen. Ook het interieur van Little V is er eentje die je niet snel zal vergeten. Een boom in het midden van de zaak? Het lijkt misschien een beetje vreemd, maar het past perfect bij het concept van deze leuke hotspot. Voor liefhebbers van de Vietnamese keuken zeker één van de beste hotspots Rotterdam om te ontdekken!

Gracy’s

Ben jij ook zo gek van de uitstraling waar Amerikaanse diners uit de jaren ’50 over beschikten? Wel, aan de Mauritsstraat in Rotterdam is een zaak terug te vinden die je in één klap terug meeneemt in de tijd. Gracy’s heeft er immers voor gekozen om haar interieur volledig te baseren op de Amerikaanse stijl van de jaren ’50. Niet alleen het interieur is er eentje om duimen en vingers van af te likken, dit geldt ook voor de kaart die er aan je wordt voorgeschoteld. De lekkerste Amerikaanse burgers en milkshakes worden je hier elke dag opnieuw met veel liefde en passie geserveerd. Ook deze Amerikaans getinte horecazaak behoort dan ook met recht en rede tot één van de beste hotspots Rotterdam!

The Tea Lab

Van buitenaf zou je het misschien niet vermoeden, maar binnen in ‘The Tea Lab’ wordt je overvallen door een lekker hip interieur dat beschikt over enkele ruwe kenmerken. Zo werd een deel van de plafondelementen niet bewerkt waardoor ze nog steeds hun authentieke uitstraling hebben. Aan de zijwanden zijn verder hippe wandlampen terug te vinden die het concept van deze zaak nog wat verder versterken. Ook de wand boordevol met posters draagt bij aan het ietwat ruwe karakter waar dit heerlijke lunchadres over beschikt. Heb jij een voorliefde voor een smaakvolle thee? Dan beschik je bij ‘The Tea Lab’ over een werkelijk zeer uitgebreide keuze aan mogelijkheden!