Hotspots in Zwolle

Zwolle beschikt als hoofdstad van de provincie Overijssel natuurlijk over een niet onbelangrijke aantrekkingskracht. Het is in Zwolle dan ook echt lekker genieten. Zwolle is dan ook niet zo verrassend een stad waar ook de levensgenieter danig aan zijn (of haar) trekken komt. Verspreid over de stad zijn heel wat leuke bars en restaurants terug te vinden waar je kan genieten van de meest smaakvolle gerechten. Ben jij ook op zoek naar een leuk adresje om te ontdekken samen met je partner of bijvoorbeeld enkele vrienden? In dat geval zal je alleen maar genoegen willen nemen met de leukste hotspots die Zwolle te bieden heeft. Wij zochten ze voor je uit en stellen graag de meest hippe hotspots Zwolle aan je voor!

Hier en Daar 

Hier en Daar is een sublieme hotspot in Zwolle voor de echte fijnproevers. Bij het binnenstappen in deze zaak kom je terecht in een interieur dat veel weg heeft van een gezellige huiskamer. Je kan hier bovendien een keuze maken uit verschillende speciale koffies en biologische wijnen. Ook voor de meest verse lunches en natuurlijk ook plankjes boordevol met zoetigheden ben je hier aan het juiste adres. Het interieur waar Hier en Daar over beschikt beschikt zoals reeds aangegeven over een duidelijke connectie met dat van een vintage woonkamer. Dit gezegd zijnde zorgen vooral de opvallende tekeningen aan de muur toch voor een erg hippe en eigentijdse afwerking. Zeker een aan te raden hotspot dus!

Bij Hartje 

Bij Hartje is sinds haar opening uitgegroeid tot één van de favoriete horecazaken van velen. Dat is ook niet zo gek, want over alles lijkt hier uitstekend te zijn nagedacht. In eerste instantie staan er heel wat heerlijk ambachtelijke en authentieke gerechten op de menukaart. Het betreft hier bovendien allemaal kleine porties waardoor je naar hartenlust alle toppers op de kaart kan ontdekken. Bezoek je Bij Hartje samen met de kinderen? Dan kan je kiezen voor extra kleine hapjes! Ook de speciale verrassingsplank is absoluut het ontdekken meer dan waard. Het fantastische interieur dat zich hier ontvouwt mag dan tot slot wel klassiek getint zijn, de vele designobjecten zorgen voor een echt oogstrelend geheel. 

Engel 

Eén van de meest gezellige hotspots Zwolle luistert ongetwijfeld naar de naam ‘Engel’. Wanneer je bij deze hotspot naar binnen stapt lijk je even terug in de tijd te gaan. Het interieur beschikt dan ook over een opvallend klassieke basis, maar is o zo gezellig. De donker gekleurde houten meubels, de traditionele verlichting en de leuke boekenkast zijn slechts enkele elementen die deze horecazaak haar authentieke gezelligheid bieden. Niet alleen het interieur van Engel is de moeite waard om te ontdekken. Op de kaart staan bijvoorbeeld tal van biologische gerechtjes om te ontdekken. Wil je tijdens of tussen de maaltijden door graag enkele leuke aankopen doen? Ook dat is mogelijk. Engel is namelijk een winkelcafé wat betekent dat je er ook heel wat leuke spullen in kan kopen. Absoluut de moeite waard om even kennis te maken met deze leuke zaak dus! 

Ingeburgerd

Eén van de hotspots Zwolle die door de jaren heen sterk aan populariteit is toegenomen is ‘Ingeburgerd’. Zoals de naam reeds enigszins laat vermoeden ben je bij deze hotspot aan het juiste adres voor lekkere burgers. Het gaat hierbij overigens niet zomaar om eender welke burgers, maar om 100 procent biologische runderburgers. Heb je genoten van één van de burgers van op de kaart van Ingeburgerd en is er nog een beetje plaats over voor een dessert? In dat geval kan je er onder meer voor kiezen om te genieten van een lekkere cheesecake, maar ook een Ben & Jerry’s en chocoladebrownies met bio-ijs zijn op de kaart terug te vinden. Het interieur bestaat voornamelijk uit hout, maar dan wel voorzien van enkele hippe tinten. Op deze manier is een zeer eigentijds en verrassend veelzijdig interieur tot stand gekomen.

Brasserie de Hofvlietvilla

Voor wie houdt van strakke, design hotspots in Zwolle is het zeker de moeite waard om kennis te maken met ‘Brasserie de Hofvlietvilla’. Het betreft hier een uitnodigend adresje welke zowel binnen als buiten over heel wat sterke troeven beschikt. Het interieur is duidelijk door eigentijds design geïnspireerd. Dit gezegd zijnde zorgen de warme kleuren toch precies voor die gezelligheid waar je tijdens een lunch of diner van wil kunnen genieten. Zowel van binnenuit als buiten op het terras heb je een mooi uitzicht op het water. Ook dit geeft de hele setting van deze uitnodigende brasserie uiteraard nog een extra duwtje in de rug. 

StadsCafé Blij

Eén van de meest hippe hotspots Zwolle is ongetwijfeld ‘StadsCafé Blij’. Dit is pas echt een interieur waar je blij van wordt! Er is duidelijk alles in het werk gesteld om hier een echt hippe bar van te maken. Dit blijkt niet alleen uit de indeling van de zaak, maar ook uit de in het oog springende designelementen die er in werden geïntegreerd. De bar waar de naam van de zaak boven prijkt is overigens ook een echte eye-catcher. De doeken die aan het plafond zijn opgehangen dragen (zeker wanneer ze mooi worden verlicht) uiteraard ook hun steentje bij aan de bijzondere aanblik van deze niet te missen hotspot. Is er sprake van mooi weer en is het dan ook best jammer om binnen te gaan zitten, ondanks het mooie interieur? In dat geval kan je natuurlijk ook nog altijd lekker gaan genieten op het ruime terras dat StadsCafé Blij aan haar gasten beschikbaar stelt. Ook dit is zeker een extra sterke troef van deze zaak!

Het Weeshuys

De laatste naam uit deze lijst met hotspots Zwolle is natuurlijk ‘Het Weeshuys’. De verschillende (vintage) tafeltjes staan hier vrij dicht bij elkaar opgesteld waardoor het moeilijk is om niet aan de praat te raken met de andere gasten. Op deze manier wordt een levendige, gezellige en sociale sfeer gecreëerd zoals je deze tegenwoordig in nog maar weinig andere zaken terug kan vinden. Wat Het Weeshuys ook bijzonder maakt is de manier waarop ze haar interieur heeft ingericht. Deze bestaat namelijk hoofdzakelijk uit vintage invloeden die de uitstraling van de zaak danig versterken. De leuke vintage kleuren waarin de bar is gehuld, de bijzonder ogende stoeltjes en de wel erg klassieke weegschaal zijn slechts enkele van de in het oog springende eye-catchers van deze zaak.