Kartell Salontafels

Iedereen geniet in zijn of haar woonkamer of salon graag van een leuke salontafel. Een salontafel is niet alleen lekker praktisch, daarnaast kan ze ook een mooie bijdrage leveren aan de globale uitstraling van deze ruimte. Alle Kartell salontafels welke inmiddels op de markt zijn verschenen hebben één ding met elkaar gemeen. Ze zijn immers allemaal vervaardigd uit kunststof. Dat lijkt op het eerste zicht misschien niet zo vreemd, maar het is best opvallend. Kunststof is dan ook een niet zo voor de hand liggend materiaal voor het realiseren van een salontafel. Toch is deze keuze voor het merk zeker en vast een succesformule gebleken.

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

OVER HET MERK KARTELL

"Wanneer je een liefhebber bent van bijzondere meubels en woonaccessoires is de kans zeer groot dat je op z'n minst ooit al eens hebt gehoord over het Italiaanse merk 'Kartell'. Het betreft hier dan ook een gerenommeerd, Italiaans designhuis welke door de jaren heen heel wat iconen op de markt heeft gebracht. Het lanceren van producten zoals bijvoorbeeld de Louis Ghost, FL/Y, Componibili en Bubble Club hebben er voor gezorgd dat het merk Kartell niet meer uit de woonwereld is weg te denken. De Kartell meubels en Kartell woonaccessoires die op de markt zijn terug te vinden blinken stuk voor stuk uit omwille van hun bijzondere, visuele eigenschappen. Op deze manier vormen ze in de praktijk gegarandeerd een interessante meerwaarde voor elk interieur waarin ze worden geïntegreerd."

Meer Kartell op Pinterest

Salontafels met een unieke en speelse uitstraling

Mede door het gebruik van kunststof als materiaal waaruit de Kartell salontafels zijn vervaardigd is het zo dat deze salontafels over een mooie, speelse look beschikken. Een mooi voorbeeld van het unieke karakter waar Kartell salontafels over beschikken is de zogenaamde ‘Kartell Usame’ salontafel. Deze salontafel komt van de hand van Patricia Urquiola en is niet alleen gelaagd en gekleurd, maar bovendien ook transparant! De aanwezigheid van een subtiel bloemenmotief zorgt er bovendien voor dat deze salontafel over een extra natuurlijke touch is komen te beschikken. Bovendien is het zo dat heel wat van de Kartell salontafels niet alleen maar een salontafel zijn, maar ook over extra praktische eigenschappen beschikken. Voor de Kartell Usame salontafel geldt bijvoorbeeld dat ze ook een tijdschrifthouder is.

Kartell salontafels van verschillende ontwerpers

Het merk Kartell verscheen op de markt in het jaar 1949. Sinds die tijd is ze uitgegroeid tot een toonaangevend designmerk uit “La Bella Italia”. De salontafels die deel uitmaken van het aanbod van het merk zijn dan ook ontworpen door heel wat absolute toppers uit de designwereld. Het gaat hierbij niet alleen om Piero Lissoni, maar ook om Patricia Urquiola en uiteraard om Antonio Citterio. Elke ontwerper heeft uiteraard zijn of haar eigen stempel gedrukt op de ontwerpen die ze hebben gerealiseerd waardoor er een zeer uiteenlopende collectie is ontstaan. Of je nu met andere woorden op zoek bent naar een Kartell salontafel om te integreren in een klassiek of in een modern interieur, het behoort allemaal zonder ook maar enig probleem tot de mogelijkheden!

Een opvallende serie met salontafels

Binnen het assortiment met Kartell salontafels zijn er ook verschillende exemplaren terug te vinden die meteen in het oog springen. Een zeer bijzondere collectie met Kartell salontafels is bijvoorbeeld de ‘T-Table’ serie. Een T-Table beschikt steeds over een bijzonder ontwerp welke niet snel zal vervelen, in tegendeel. Het tafelblad is steeds gemaakt van kunststof en bestaat uit verschillende uitgesneden vormen. Wat in eerste instantie begon als een experiment van Patricia Urquiola is inmiddels uitgegroeid tot een ware klassieker binnen de interieurwereld.

Een prachtige salontafel voor in elke stijl van interieur

De bovenstaande informatie heeft ongetwijfeld reeds duidelijk gemaakt dat er heel wat interessante redenen bestaan om één van de verschillende Kartell salontafels in huis te halen. Naast alle reeds aangegeven voordelen is er ook het feit dat de salontafels van dit merk verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende prijsklassen. Heb je dus met andere woorden een groot of eerder toch slechts een bescheiden budget beschikbaar? In beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat er altijd prachtige Kartell salontafels besteld kunnen worden!