Lunchen in Enschede

Er zijn heel wat verschillende adresjes waar je bij terecht kan om te gaan lunchen in Enschede. Wanneer je tijdens de middag slechts een handvol minuten de tijd hebt om te lunchen spreekt het voor zich dat je dit bij voorkeur wellicht niet zomaar bij je thuis zal willen doen. Dat hoeft ook niet. Verschillende lunchadresjes die verspreid over Enschede zijn terug te vinden hebben namelijk heel wat moois voor jou in petto. Niet alleen serveren ze je de meest smaakvolle lunchgerechten, daarnaast kan je er ook nog eens vaak genieten in een echt bijzonder interieur. Ben jij ook op zoek naar de beste adresjes om te gaan lunchen in Enschede? Wij hebben op deze pagina alvast enkele absolute toppers voor jou verzameld!

Stoet

Een lunchadres hoeft lang niet altijd over een hip en modern interieur te beschikken om als hotspot aanzien te kunnen worden. Dit bewijst Stoet als geen ander. Dit fantastische lunchadres beschikt over een open bar welke is afgewerkt met mooie, witte tegeltjes. Bovenaan de bar brandt fier de naam van de zaak. Het geheel doet enigszins vintage aan terwijl je tijdens het eten van je lunch altijd kan genieten van een gezellig sfeervolle setting. De uitgebreide keuze aan lunchgerechten (en de heerlijk stukjes taart) zorgen er voor dat je elke keer opnieuw met volle teugen van een lunch bij Stoet zal genieten.

X

X

X

Het Paradijs

Ondanks het feit dat Het Paradijs niet in het centrum van Enschede is gelegen moet het gezegd dat ze haar naam beslist niet heeft gestolen, in tegendeel. Je komt hier dan ook als gast terecht in een prachtige, groene oase waar heel wat fancy planten in zijn verwerkt. Sowieso is dit een lunchadres met een erg bijzonder karakter en misschien wel een nog opvallendere geschiedenis. In het verleden deed het pand van ‘Het Paradijs’ dan ook dienst als opslagplaats voor planten tijdens de barre winter. Bovendien is dit eveneens de plaats waar kunstenaar ‘Adriaan Schalken’ zijn creativiteit kon botvieren. Je moet er wel rekening mee houden dat alle gerechten die op de kaart van Het Paradijs zijn terug te vinden over een vegetarisch karakter beschikken. Verschillende gerechten zijn ook uitstekend geschikt voor veganisten. Wil je dus met andere woorden graag lunchen in Enschede zonder vlees in een wel erg bijzonder kader? Kijk dan zeker eens in de richting van ‘Het Paradijs’!

De Broodbode

Bij het naar binnen stappen in de Broodbode springen verschillende zaken meteen in het oog. In eerste instantie is er de bar waar druk achter gewerkt wordt. De bar is open waardoor de heerlijke aroma’s zich ongestoord doorheen de zaak kunnen voortbewegen. De half afgeronde deuropening welke is terug te vinden in een donker groene muur voorziet het geheel van een Oosterse touch. De rest van het interieur is enigszins simplistisch opgevat, maar desalniettemin heerst er een lekker gezellig sfeertje. De lunchkaart van de Broodbode is er in ieder geval eentje die voor iedereen wat wils te bieden heeft. Een absolute topper uit het aanbod vinden wij bijvoorbeeld het belegd broodje met hummus, olijventapenade en avocado. Uiteraard behoren ook heel wat salades en tal van zoetigheden tot de mogelijkheden.

Fellini

Een vrij grootschalig lunchadres vinden we terug in een steegje achter de Oude Markt van Enschede. Wat een fijne plek om samen te komen is dit zeg! In eerste instantie vallen meteen het grote aantal verschillende zitplaatsen op. Je kan er voor kiezen om gewoon je lunch op te eten aan de bar, verspreid over de twee verdiepingen zijn ook heel wat uitnodigende tafeltjes terug te vinden. In de basis wordt het interieur van Fellini voornamelijk gekenmerkt door overwegend donkere kleuren. Het is echter de sfeervolle verlichting die er een magisch geheel van maakt. De lunchkaart van Fellini bestaat niet alleen uit belegde broodjes, maar ook gezonde salades, lekkere soepen evenals heerlijke panini’s.

X

X

X

Meisje Koffiegeschenk

Ben jij iemand die er wel van houdt om zijn of haar lunch te nuttigen in een klassiek getint interieur boordevol met vintage elementen? Dan ben je daarvoor bij Meisje Koffiegeschenk in Enschede zeker en vast aan het juiste adres! De uitbaters van dit lunchadres hebben er duidelijk voor gekozen om hun interieur zo simplistisch mogelijk vorm te geven. Ondanks het overwegend klassieke karakter van het interieur vallen er hier en daar toch wat industriële toetsen te aanschouwen. Vooral de zichtbare buizen die onder het plafond doorlopen dragen hier hun steentje aan bij. Ook op de menukaart van het Meisje Koffiegeschenk zijn heel wat toppertjes terug te vinden. Gaande van gezonde maaltijdsalades tot lekkere zoetigheden en van stevig belegde broodjes tot fijne soepjes het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Goody’s

Ben jij iemand die helemaal verzot is van een stevige, Amerikaans getinte lunch? Zit een retourtje naar de Verenigde Staten er echter niet meteen aan te komen? Dat hoeft ook helemaal niet! Je kan namelijk echt Amerikaans lunchen in Enschede bij Goody’s! Reeds bij het betreden van deze zaak wordt je overvallen met de typische, Amerikaanse sfeer. Het interieur van donker hout is verrijkt met verschillende foto’s van bekende Amerikaanse steden. Bovendien wordt er door het personeel van deze zaak ook duidelijk extra aandacht besteed aan de details. Op nagenoeg elk gerecht wordt er immers een Amerikaans vlaggetje geplaatst. Ben jij dus met andere woorden een fan van de Amerikaanse keuken en wil je graag typisch Amerikaans kunnen lunchen in Enschede? Dan ben je bij Goody’s aan het juiste adres!

De Twentsche Foodhal

Lunchen in een bekend, sterk industrieel geïnspireerd interieur in Enschede? Dan kan je natuurlijk niet om ‘De Twentsche Foodhal’ heen! In deze oude fabriekshal zijn verschillende kleine keukentjes geplaatst die stuk voor stuk uitpakken met hun eigen gerechtjes. Het geheel doet wat dit betreft een klein beetje denken aan een foodtruckfestival… maar dan dus wel binnen! Zowel voor een hartige als voor een zoete lunch ben je hier aan het juiste adres. Het feit dat er zoveel verschillende keukentjes onder één en hetzelfde dak zijn terug te vinden zorgt er bovendien voor dat je hier niet snel uitgegeten zal zijn, in tegendeel. Lekker lunchen in Enschede in een industrieel geïnspireerde setting? Dan ben je zeker bij De Twentsche Foodhal aan het juiste adres!