Lunchen in Groningen

Mensen kiezen er tegenwoordig steeds vaker voor om buitenshuis te gaan lunchen. Dat geldt zeker ook voor inwoners voor de stad Groningen. Buitenshuis lunchen in Groningen is dan ook telkens weer een plezier. Verschillende zaken die verspreid over de stad zijn terug te vinden bieden hun klanten immers een ronduit unieke ervaring aan. Dit bovendien niet alleen op vlak van de maaltijd die ze voorgeschoteld krijgen, maar ook met betrekking tot het soort interieur waar de zaak over beschikt. Wil jij graag de meest hippe adressen ontdekken om te lunchen in Groningen? Dat is perfect mogelijk hier op deze pagina!

Pernikkel

Het eerste lunchadres in Groningen welke we graag aan je voor willen stellen luistert naar de naam ‘Pernikkel’. Het betreft hier niet alleen een zaak waar je lekker kan lunchen, maar ook kan ontbijten en uiteraard dineren. Dit alles gebeurt bij Pernikkel in een comfortabele, huiselijke setting die wellicht bij veel mensen een beetje zal doen denken aan grootmoeders tijd. Wil je graag regelmatig komen lunchen in Groningen bij Pernikkel? Dan zal je kunnen vaststellen dat de kaart regelmatig (eigenlijk wekelijks) wordt aangepast. Op deze manier vallen er altijd weer nieuwe lunchgerechten te ontdekken. Tel daar ook nog eens bij op dat een lunch bij Pernikkel kan worden besteld tegen een zeer interessante prijs en je hebt meer dan voldoende goede redenen om hier een tafeltje te reserveren!

X

X

X

DOT

DOT is ongetwijfeld één van de bekendste ontmoetingsplaatsen die Groningen rijk is. Deze locatie heeft haar gasten dan ook werkelijk heel wat moois te bieden. In eerste instantie kan je er genieten van de meest smaakvolle gerechten uit alle uithoeken van de wereld. Dat is echter niet alles. Meteen na het lunchen of dineren kan je bovendien ook een leuk filmpje meepikken. Op de tweede verdieping van dit pand is namelijk een bioscoop terug te vinden. Wat DOT zomaar even nog interessanter maakt? Dat ze zich naast het stadsstrand van Groningen bevindt! Na het nuttigen van je lunch even lekker ontspannen aan het stadsstrand is hier dus absoluut geen enkel probleem, in tegendeel!

Mahalo

Ben je op zoek naar een prachtige plek om te lunchen in Groningen? Dan mag je zeker ook ‘Mahalo’ niet over het hoofd zien! Deze (zoals de naam reeds laat vermoeden) bijzonder gastvrije zaak is terug te vinden aan het Noordersplantsoen en bevindt zich werkelijk op een erg mooie plaats. Door de jaren heen heeft Mahalo de reputatie gekregen van een te gekke hotspot te zijn in Groningen en die reputatie is zeker niet uit de lucht komen vallen, in tegendeel. Lunchen doe je bij Mahalo bovendien met gerechten die honderd procent plantaardig zijn. Heb je nog een extra reden nodig om te gaan lunchen bij Mahalo? Geen probleem. In de zomer kan je namelijk vertoeven op het erg uitnodigende terras!

De Uurwerker

Tijdens je zoektocht naar de leukste en meest bijzondere adresjes om te lunchen in Groningen zal je zeker ook kennismaken met ‘De Uurwerker’. Voor heel wat inwoners van Groningen is dit hun favoriete adresje om op elk moment van de dag te vertoeven. Dit is het gevolg van verschillende redenen. In eerste instantie is er natuurlijk het statige en ongelofelijk uitnodigende interieur. Deze beschikt over een ruw karakter, maar het veelvuldig gebruik van hout zorgt toch voor een sfeervolle setting. Ook de Chesterfield banken die verspreid over de ruimte staan opgesteld dragen hier uiteraard hun steentje in bij. De lunchkaart? Die bestaat uit de lekkerste broodjes en de meest verrassende, gezonde salades.

X

X

X

Spaak

Het concept van Spaak mag dan niet meer echt nieuw zijn, toch blijft het best bijzonder. Spaak is namelijk een koffietent en fietsenzaak in één! Het ietwat ruw aandoende interieur past perfect bij het karakter van deze zaak. Tijdens het nuttigen van je overheerlijke lunch kan je, je vergapen op niet alleen prachtige fietsen, maar ook prachtige onderdelen. Niet alleen de koffie smaakt hier elke keer opnieuw overheerlijk, ook de vele lunchgerechten zullen je absoluut weten te overtuigen. Tijdens een fietstocht lekker lunchen in Groningen? Dan is Spaak zeker en vast het overwegen meer dan waard!

LUI

Genieten van een heerlijke lunch in het prachtige Groningen in een fijn, uitnodigend huiskamercafé? Dan moet je beslist kennismaken met het huiskamercafé ‘LUI’! Deze zaak katapulteert je zo mee terug in de tijd. Dit niet alleen omwille van de erg simplistische elementen uit het interieur, maar ook door de aanwezigheid van bijvoorbeeld traditionele spelletjes. Daarnaast vallen ook meteen de talrijk aanwezige planten op die het geheel nog wat natuurlijker aankleden. De banken die verspreid over de zaak zijn terug te vinden maken dat je hier altijd op de meest comfortabele wijze kan genieten. Wanneer je op een ongedwongen manier wil kunnen genieten van een lekker traditionele lunch in Groningen is het zeker de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van het lunchadres ‘LUI’.

Bakkerij Blanche

Wanneer je ‘Bakkerij Blanche’ voorbij loopt doet niets vermoeden dat je hier ook fantastisch kan lunchen. Toch is dat wel degelijk het geval. Van buitenaf mag het er dan uitzien als een gewone bakkerij, wanneer je in de zaak even door loopt ontdek je al snel de gezellige lunchroom. Deze ruimte weet meteen een bepaalde indruk te creëren. Dit is niet in het minst het gevolg van de in het oog springende hangplanten die aan het plafond zijn terug te vinden. Bovendien wordt het meteen duidelijk dat er in het interieur van Bakkerij Blanche veelvuldig gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen wat uiteraard voor veel mensen als een extra voordeel kan worden aanzien. Onze favoriet op de lunchkaart van Bakkerij Blanche? Dat is ongetwijfeld de sandwich met pikante kip!

X

X

X

Feel Good

Bij het lunchadres Feel Good in Groningen staat puur genieten van ècht eten centraal. Dit betekent dat je hier nooit geconfronteerd zal worden met chemische toevoegingen in de vorm van E-nummers en ook geraffineerde suikers zijn uit den boze. Wat krijg je dan wel in de plaats? Dat zijn pure, onbewerkte producten met uiteraard overwegend aandacht voor allerhande groenten en fruit, noten evenals peulvruchten en natuurlijk ook zaden en granen. Het interieur van deze zaak? Daar wordt je meteen helemaal vrolijk van! De opvallende kleuren die aan de wanden zijn gegeven zullen gegarandeerd meteen een glimlach op je gezicht tevoorschijn toveren. Wil je dus echt leuk lunchen in Groningen? Dan is ook Feel Good zeker en vast een adresje welke het overwegen meer dan waard is.