Lunchen in Leeuwarden

Leeuwarden is een stad welke er om bekend staat heel wat levensgenieters aan te trekken. Dit is niet alleen het gevolg van de gezellige sfeer die er hangt, maar ook van de vele uitstekende horecazaken die er gevestigd zijn. Dineren of lunchen in Leeuwarden is dan elke keer opnieuw een feest te noemen. Ben jij benieuwd naar wat nu precies de leukste adresjes zijn in deze stad om te kunnen genieten van een lekkere lunch? Wij zochten het voor je uit en zetten enkele niet te missen horecazaken speciaal voor jou op een rijtje.

Grand Café

Het eerste adres waar je lekker kan lunchen in Leeuwarden is het ‘Grand Café’. Je kan hier de hele dag door genieten van de lekkerste gerechten. Er wordt dan ook geen onderscheid gemaakt tussen de gerechten die worden opgediend tijdens de lunch en het diner. Wel is het zo dat er een speciale ontbijtformule wordt aangeboden. Lunchen bij het Grand Café Leeuwarden doe je niet alleen voor het lekkere eten. Je geniet hier namelijk ook in een erg mooi interieur waarin de bijzondere elementen je niet worden bespaard. Het prachtige houtskelet die het plafond vormt, de statige bar en de wel erg bijzondere verlichting dragen stuk voor stuk bij aan het unieke karakter waarin je hier kan lunchen. Ook voor de meer veeleisende liefhebbers van lekker eten is het Grand Café zeker de moeite waard om te ontdekken.

X

X

X

Roast

Er wordt wel eens gezegd dat je in Leeuwarden één van de meest hippe restaurants terug kan vinden van Friesland. Hoor ook jij dit ergens waaien? Dan is de kans bijzonder groot dat men daarmee ‘Roast’ bedoelt. Deze grote zaak kenmerkt zich door een industriële inrichting en… twee grote bomen! Deze bomen zijn midden in het restaurant geplaatst en zorgen als vanzelfsprekend voor een natuurlijke en bovendien ook zeer bijzondere touch. Het grote dakraam dat in het pand is geïntegreerd realiseert een optimale lichtinval. De buizen aan het plafond en de grote, statige lampen die er aan terug te vinden zijn? Die zorgen voor de finishing touch van de stoere uitstraling waar dit pand zich door kenmerkt. Absoluut één van de beste lunchadressen die Leeuwarden te bieden heeft!

Proefverlof

Heerlijk lunchen aan het water in een pand met een boeiende geschiedenis en een tegenwoordig erg aantrekkelijk interieur? Dan ben je bij ‘Proefverlof’ aan het juiste adres! Dit lunchadres is gevestigd in de voormalige gevangenis welke zich in het centrum van Leeuwarden bevindt. Ondanks het feit dat het leuke, industrieel getinte interieur een absolute aanrader is om in te lunchen geldt dit ook voor het prachtige terras. In het voorjaar en de zomermaanden kan je hier heerlijk genieten van een eenvoudige, maar smaakvolle lunch terwijl de bootjes aan je voorbij varen. De lunchkaart bestaat uit eenvoudige, lokale gerechten die stuk voor stuk met passie worden bereid.

Broodje Bewust

Kunnen we het interieur van Broodje Bewust eigentijds noemen? Of moeten we ze eerder bestempelen als een mix van traditioneel met vintage invloeden? Of misschien is het wel landelijk met industriële toetsen? Het enige wat echt duidelijk is, is dat het interieur van het lunchadres Broodje Bewust bulkt van de diversiteit. Deze fijne en gezellige mengelmoes met duidelijk natuurlijke invloeden zorgt er voor dat iedereen zich hier meteen thuis voelt. De lunchkaart die je hier voorgeschoteld krijgt is vrij standaard, maar daarom niet minder lekker. Een broodje geitenkaas met bramencompote, walnoten en rucola? Het is slechts één van de vele lekkernijen waar je hier tijdens de lunch van kan genieten.

X

X

X

Wannee

Wannee is een lunchadres welke natuur en kwaliteit uitademt. Wanneer we deze stijl als basis nemen en dit mixen met de Hollandse cultuur ontstaat er een parel van een lunchadres. Dit is dan ook precies hoe we Wannee het best kunnen omschrijven. Het hoofdzakelijk gebruik van natuurlijke materialen (bijna overal is hout in verwerkt) zorgt er voor dat er een ongelofelijk warme en gezellige sfeer tot stand is gekomen. Zelfs tijdens de koudste winterdagen is het hier nog steeds gezellig warm genieten. In het midden van de zaak is een leuk kruidentuintje geïntegreerd waarin heel wat kruiden voor in de maaltijden geteeld worden. Voor mensen die veel waarde hechten aan een lekkere en tegelijkertijd ook pure en gezonde lunch is dit zeker en vast een aan te raden adresje om te lunchen in Leeuwarden.

Restaurant Eindeloos

Restaurant Eindeloos is een heerlijk lunchadres welke zich bevindt in de historische binnenstad van Leeuwarden. Je vindt dit lunchadresje terug in een prachtig monumentaal pand waar je meteen verliefd op zal worden. Achter de gevel van dit pand gaat een absolute sterrenkeuken schuil, maar dan wel zonder al teveel poespas. Alle gerechten die hier worden gemaakt zijn volledig biologisch en gemaakt met seizoensgebonden producten. Niet alleen de gerechten zijn hier om van te smullen, ook het interieur zet een ronduit bijzonder sfeertje neer. De klassieke meubeltjes, het statig pilaartje in het midden van de zaak en de vintage groene muur dragen stuk voor stuk bij aan de ziel van deze niet te onderschatten horecazaak. Absoluut een aanrader voor wie op sterrenniveau wil lunchen in Leeuwarden!

Restaurant élevé

Culinair lunchen in Leeuwarden? Dat is mogelijk bij ‘Restaurant élevé’. Dit lunchadres is duidelijk een must voor de meest veeleisende, culinaire liefhebbers. De zaak, welke beschikt over een Michelinster biedt bovendien ook nog eens een geweldig uitzicht over de omgeving. Volgens velen is het uitzicht waar je van geniet tijdens de lunch in dit restaurant er eentje die je nergens anders in de omgeving nog kan aanschouwen. Betekent het sterrenkarakter van deze zaak dat een lunch hier niet voor iedereen is weggelegd? Absoluut niet! De sfeer is zelfs erg laagdrempelig. De leuke, geruite zitjes die in de zaak staan opgesteld hadden bijvoorbeeld ook helemaal niet misstaan in een Engelse pub. Samen met Café Zero welke in hetzelfde pand is terug te vinden is dit beslist één van de meest uitnodigende en onvergetelijke plaatsen om te lunchen in Leeuwarden. Een niet te missen toppertje dus!