Lunchen in Nijmegen

Lunchen in Nijmegen is mogelijk bij een groot aantal verschillende horecazaken. Bij het uitkiezen van een zaak om bij te lunchen zijn er verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. Natuurlijk moet het eten lekker zijn, maar het oog wil ook wat. Verschillende zaken die in Nijmegen zijn terug te vinden hebben er dan ook voor gekozen om bijzondere aandacht te besteden aan de inrichting van hun restaurant. Het spreekt voor zich dat er hierbij werd gekozen voor tal van uiteenlopende stijlen. De ene zaak koos voor een klassieke twist terwijl de ander een strak en minimalistisch design met enkele opvallende eye-catchers heeft gerealiseerd. Eén ding staat in ieder geval als een paal boven water, als je wil lunchen in Nijmegen zijn de onderstaande eetgelegenheden de moeite waard om te leren kennen!

Blonde Pater

De Blonde Pater in Nijmegen vormt het toonbeeld van een zaak waar heerlijke gerechten en een sfeervol interieur hand in hand gaan. Reeds vele jaren is dit misschien wel één van de gezelligste lunchadressen van de stad. Het gebruik van hout en de implementatie van andere natuurlijke objecten realiseert hier een warme, gezellige uitstraling. Zelfs de verlichting die je hier kan aantreffen beschikt over een natuurlijke twist. Wil je dus graag lunchen in Nijmegen in een hippe en aantrekkelijke zaak met een sfeervol karakter? Dan is de Blonde Pater absoluut een zaak die je niet over het hoofd zal willen zien.

Tati

Er zijn maar weinig horecazaken terug te vinden in Nijmegen die over zo’n kleurrijk interieur als Tati beschikken. Dit health-food restaurant biedt haar gasten zowel heerlijke vegetarische ontbijten als lunches. Ook voor het diner en een high tea ben je hier aan het juiste adres. Het ietwat klassiek aandoende interieur kenmerkt zich door een mengelmoes van kleuren. De groene bar met een vitrine vol met lekkers vormt de eye-catcher van de zaak. De ietwat klassiek aandoende look and feel valt duidelijk in de smaak bij de gasten. Je waant je zowaar eventjes in het oude Parijs!

Bairro Alto

Een minimalistisch interieur gecombineerd met enkele traditionele eye-catchers. Dat is exact wat je mag verwachten wanneer je het pand van Bairro Alto binnentreedt. Ondanks het gebruik van strakke barstoeltjes neemt de rest van het interieur je mee terug in de tijd. De uitbaters van Bairro Alto hebben er voor gekozen om de klassieke, traditionele uitstraling door te trekken tot in het servies. Net als de rest van het interieur kenmerken ook de (goed gevulde) borden zich door de aanwezigheid van opvallende bloemenmotieven. Het hoort duidelijk allemaal bij de gezellige sfeer die men met Bairro Alto heeft willen creëren.

Zeezicht

Lunchen in Nijmegen kan in een inspirerende omgeving bij ‘Zeezicht’. Reeds bij het betreden van deze zaak zal je de unieke sfeer overvallen die men hier heeft willen creëren. Aan het plafond hangen steevast enorme lampen die duidelijk niet alleen zijn bedoeld als verlichting. Het gebruik van grote lampen in de zaak zorgt er gecombineerd met de gezellige tafeltjes en stoelen voor dat het hier erg aangenaam vertoeven is. Het drukke karakter waar het interieur over beschikt is natuurlijk een typische “you hate it or you love it” kwestie. De muren zijn steevast voorzien van aantrekkelijke kunst terwijl het imposante schipelement op de bar fungeert als extra eye-catcher. Eén ding staat in ieder geval vast, op het interieur van Zeezicht in Nijmegen zal je als gast zeker en vast niet snel uitgekeken zijn, in tegendeel.

Down Town

Alleen al de uitstraling van dit pand zorgt er voor dat het lastig wordt om er zomaar voorbij te stappen. Het monumentale karakter waar Down Town in Nijmegen over beschikt spreekt niet alleen tegenwoordig boekdelen. In het verleden inspireerde deze locatie dan ook duidelijk menig aantal kunstenaar. De kunstgalerij die er jarenlang was terug te vinden heeft dan ook de basis gelegd voor het hedendaagse karakter waar deze eettent over beschikt. De buitenkant van Down Town mag dan erg aantrekkelijk ogen, dit geldt zeker en vast ook voor het interieur. Over elk onderdeel van het interieur is duidelijk goed nagedacht. De uitbaters hebben dan ook duidelijk gekozen voor een goed aansluitend geheel waarbij er toch diverse stijlen met elkaar zijn gemixt. De witte vloeren, de marmeren tafels en de verfijnde kunst aan de muur, het draagt allemaal bij tot het unieke karakter waar Down Town Nijmegen over beschikt.

Wunderkammer

Waarom zou je er voor kiezen om te lunchen in een doorsnee restaurant in Nijmegen wanneer er ook zoveel bijzondere adresjes te ontdekken vallen? Een absolute aanrader op dit vlak is bijvoorbeeld ‘Wunderkammer’. Deze horecazaak doet haar naam bij elk bezoek opnieuw alle eer aan. Reeds in lang vervlogen tijden stond deze zaak bekend als één groot rariteitenkabinet. Ondanks het feit dat de eigenaars er voor hebben gekozen om een frisse wind doorheen het interieur te laten waaien maken er nog steeds heel wat bijzondere objecten deel van uit. Eigenlijk kunnen we een bezoek aan Wunderkammer bestempelen als één grote ontdekkingsreis. Dit niet alleen voor je smaakpapillen, maar ook zeker voor je ogen. Voor wie wil lunchen in Nijmegen op een bijzondere locatie is Wunderkammer beslist een te overwegen adresje.

Fika

Ondanks het feit dat Fika haar bezoekers de mogelijkheid van een lunch to-go aanbiedt is er geen enkele reden om deze zaak snel te verlaten,… in tegendeel. Je neemt hier plaats aan lekker comfortabele tafeltjes die je even alle zorgen laat vergeten. Je voelt de stress hier als het ware zo van je afvallen. Dat is op zich best fraai, want in de basis is het interieur van Fika vrij minimalistisch. Het zijn de industriële elementen (zoals bijvoorbeeld de zichtbare rail met verlichting) die gecombineerd met opvallende eye-catchers zorgen voor een bijzondere belevenis. Ook de combinatie van enerzijds klassiek aandoende korven met verlichting aan het plafond en de cyaan kleurige neonverlichting is er eentje die je als gast van Fika niet snel meer zal vergeten.De uitbaters van deze eettent deinzen er duidelijk niet om terug om oud en nieuw met elkaar te doen versmelten. Het uiteindelijk resultaat is een aantrekkelijk ogend interieur waar iedereen zich meteen thuis in zal voelen.