Lunchen in Rotterdam

Rotterdam is één van de belangrijkste steden van Nederland. Niet alleen krijgt de stad elke dag opnieuw heel wat zakenmensen over de vloer, wat bovendien ook te denken van de vele toeristen die Rotterdam bezoeken? Al deze mensen houden er stuk voor stuk van om buitenshuis te gaan lunchen. Lunchen in Rotterdam is bij heel veel verschillende horecazaken mogelijk, maar uiteraard beschikt elke zaak over diens eigen, specifieke eigenschappen. Wil jij ook graag op een onvergetelijke manier kunnen lunchen in Rotterdam? Dan is het zeker een aanrader om daarvoor gebruik te maken van één van de onderstaande adresjes!

Rauwdouwer

Misschien wel het meest hippe adresje van Rotterdam om te gaan lunchen is ‘Rauwdouwer’. In het interieur wordt een industriële sfeer waargenomen die hier en daar is verrijkt met enkele natuurlijke elementen. Door op strategische plaatsen gebruik te maken van leuke planten heeft men het geheel toch een extra levendige uitstraling weten te geven. Wil je tijdens een mooie dag in het voorjaar of in de zomermaanden graag buiten genieten van de heerlijke lunch die Rauwdouwer voor jou in petto heeft? Ook dat is perfect mogelijk. De houten banken die buiten staan opgesteld zijn vooral bij jongeren ongelofelijk populair. Zeker het uitproberen waard!

X

X

X

Op Het Dak

Wil je graag lunchen in Rotterdam en tijdens de lunch kunnen genieten van een onevenaarbaar uitzicht? In dat geval is het de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van ‘Op Het Dak’. Dit restaurant bevindt zich midden in het centrum van Rotterdam en neemt je mee naar de zevende verdieping. Van hieruit beschik je niet alleen over een geweldig zicht over de stad, daarnaast kan je ook nog eens genieten van je smaakvolle lunch in een groene oase. Op Het Dak staat er bovendien om bekend seizoensgebonden gerechten aan te bieden aan haar gasten. Hierdoor verandert de kaart regelmatig. Ook wanneer je dus eerder reeds bent gaan lunchen bij Op Het Dak valt er telkens weer wat nieuws te ontdekken en te proeven!

Parqiet

Wanneer je een bezoek brengt aan de horecazaak ‘Parqiet’ in Het Park zal je meteen kunnen vaststellen dat je kan genieten van jouw lunch in een ongedwongen setting. Wil je dus met andere woorden even de hectiek van de stad ontvluchten? Dan ben je daarvoor perfect bij Parqiet aan het juiste adres. Het pand waar dit lunchadres in is terug te vinden ziet er werkelijk sprookjesachtig uit. Bovendien beschikt ze over een grote, aangrenzende tuin waardoor het sprookjesachtige karakter evenals het rustgevende plaatje pas helemaal compleet wordt. Alle lunchgerechten die je op de kaart aantreft zijn uiteraard steeds vers bereid. Een typisch Rotterdamse lunch? Dat kan. De lunchgerechten van Parqiet worden immers geserveerd op broodjes van Jordy’s. Veel Rotterdamser dan dit wordt het niet!

Oldtown

Leuke bartafeltjes, een warm interieur en vooral lekker hippe Aziatische lunchgerechten. Dit zijn de verschillende redenen waarom je een lunch bij Oldtown in Rotterdam eigenlijk altijd kan overwegen. Wil je graag lunchen in Rotterdam, maar heb je niet meteen trek in een standaard broodje? In dat geval kan het Aziatische lunchadres ‘oldtown’ zeker en vast een fijne afwisseling vormen. Ondanks het misschien relatief simplistische interieur vinden we dit een fijn lunchadresje welke eigenlijk niet op je verlanglijstje mag ontbreken.

X

X

X

Altijd in de buurt

Wanneer je vaak gaat lunchen in Rotterdam zal je ongetwijfeld al wel eens mensen hebben horen praten over ‘Altijd in de buurt’. Eigenlijk is er helemaal niets aan deze zaak gewoon. Over alles is duidelijk goed nagedacht waardoor er een verrassend geheel is ontstaan. Altijd in de buurt wordt algemeen aanzien als een bijzonder leuke hotspot die zich op verschillende vlakken weet te onderscheiden ten opzichte van de andere lunchadresjes in Rotterdam. Dit begint eigenlijk reeds bij de menukaart. Hier staan de verschillende gerechten waar je een keuze uit kan maken immers gewoon op afgebeeld. Het interieur? Dat is een tijdloze mengelmoes van stijlen die het unieke concept van Altijd in de buurt zomaar even nog meer kracht weet bij te zetten!

Gym & Gin

Het gebruik van zachte kleuren in het interieur van Gym & Gin zorgt er voor dat je als het ware naar binnen wordt getrokken. Eenmaal je in de zaak vertoeft springt meteen de groene bar in het oog. De met tegels afgewerkte bar creëert een beetje de indruk binnengestapt te zijn in een lunchzaak in één of ander Oosters land. Kijk je even rond in het interieur van Gym & Gin? Dan springen ongetwijfeld ook meteen de prachtige design lampen in het oog. Ook voor deze lampen geldt dat ze een enigszins Oosterse indruk weten te realiseren. Op de lunchkaart van Gym & Gin zijn heel wat fantastische lekkernijen terug te vinden. Denk hierbij niet alleen aan boekweitpannenkoekjes, maar ook aan kokosyoghurt evenals aan gezonde salades. Tijdens het weekend wordt er bovendien ook een speciale brunchkaart aangeboden.

BAEK Food & Drinks

Hip, trendy en een eenvoudige, maar smaakvolle keuken. Dit zijn de kenmerken waar je op kan rekenen op het ogenblik dat je gaat lunchen in Rotterdam bij ‘BAEK Food & Drinks’. Het zijn twee studievrienden, namelijk Joost en Peter die er voor hebben gekozen om deze zaak terug nieuw leven in te blazen. Het interieur is vrij basic gehouden, maar de industriële lampen zorgen gecombineerd met een stevig uit de kluiten gewassen schilderij toch voor een bijzondere aanblik. Ga je lunchen bij BAEK Food & Drinks? Dan is het altijd een goed idee om te vragen naar een krokant eitje. Dit is ongetwijfeld één van de meest bijzondere en smaakvolle gerechtjes die je hier kan ontdekken!

X

X

X

Euromast

Het spreekt voor zich dat de Euromast absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje met interessante adresjes om te lunchen in Rotterdam. Lunchen (of brunchen) doe je hier namelijk op een duizelingwekkende hoogte van zomaar even 185 meter. Dit uiteraard met een onevenaarbaar uitzicht op de indrukwekkende skyline van Rotterdam. Wil je graag kunnen lunchen with a view in Rotterdam? Dan is dit een adresje die niet op je verlanglijstje mag en kan ontbreken. De lunchkaart bij Euromast bestaat uit allerhande verse soorten brood en beleg, lekkere croissantjes evenals diverse eiergerechten en natuurlijk ook het nodige fruit.