De populairste makkelijke kamerplanten voor 2022

Een makkelijke kamerplant, oftewel planten met weinig onderhoud, hoe vind je die? En wat zijn de makkelijke kamerplanten trends voor 2022? In dit blog bekijken wij met jou de trends en populairste makkelijke kamerplanten voor dit jaar. Het verzorgen van een kamerplant hoeft immers niet moeilijk te zijn, maar je moet wel een kamerplant kiezen die past bij jou en jouw interieur. Wil jij een kleurrijke makkelijke kamerplant of kies je in 2022 liever voor een groene makkelijke kamerplant? Jij maakt de keuzes, daarom gaan we snel verder met onze top 9 makkelijke kamerplanten voor 2022.

De populairste makkelijke kamerplanten voor 2021

9. Strelitzia (Paradijsvogelplant)

De populairste kamerplant van vorig jaar: de stretlitzia, ookwel Paradijsvogelplant genoemd, heeft ook in dit rijtje een plek veroverd. Niet op de eerste plek, maar de Paradijsvogelplant is gemakkelijk te verzorgen. In de zomer heeft hij veel water nodig, in de winter slechts een keer per week. Deze levendige kamerplant kun je op veel plekken in huis zetten, al is een lichte plek zijn favoriet. Zet hem dus gerust voor het raam voor een nog mooiere plant.

8. Calathea

Met de Scandinavische interieurtrend in het achterhoofd is een Calathea een blikvanger. De Calathea, met zijn vele verschijningen en variatie van kleuren, heeft weinig water nodig. Dat maakt deze kamerplant een makkelijke kamerplant. Je kunt hem op veel plekken in huis zetten, maar vooral op plekken in de (half)schaduw zijn erg geschikt. Regelmatig een klein beetje water geven is voldoende voor deze kamerplant.

7. Alocasia (Olifantsoor)

Ook komend jaar is de Alocasia een kamerplant die je veel zult tegenkomen. De Alocasia, ook wel Olifantsoor genoemd, is met haar grote bladeren een echte eye-catcher. Je hebt de Alocasia in verschillende verschijningen, waarvan de bekendste de Alocasia Zebrina en de Alocasia Odora zijn. Ze zorgen voor een echt jungle-effect. De reden dat ze in deze lijst met makkelijke kamerplanten op de 7e plek zijn beland is omdat je goed moet opletten dat je de alosia niet teveel water geeft. Voel daarom vooraf altijd aan de grond om wortelrot te voorkomen. Zo beleef je lang veel plezier aan deze makkelijke kamerplant.

6. Monstera Deliciosa (Gatenplant)

De Monstera Deliciosa, oftewel Gatenplant, heeft is een makkelijke kamerplant die je niet in de volle zon moet zetten. Net als de Alocasia mag de grond vochtig zijn, maar niet nat. Je zorgt er op die manier voor dat de plant blijft leven en je daardoor kunt genieten van de unieke, prachtige bladeren van deze unieke kamerplant.

5. Zamioculcas

De Zamioculcas is een gemakkelijke kamerplant. Hij heeft weinig water nodig: in de zomer eens per week, in de winter slechts eens per vier weken. De Zamioculcas kan op alle plekken in huis staan, zolang je de volle zon vermijdt. Op die manier kan deze makkelijke kamerplant goed groeien en uitgroeien tot een grote kamerplant. Ook deze kamerplant is natuurlijk uitstekend geschikt als kantoorplant.

4. Aloë Vera

Een Aloë Vera is een unieke kamerplant. De kamerplant zorgt namelijk voor een gezonde leefomgeving, met in de bladeren sappen die genezend werken. Deze makkelijke luchtzuiverende kamerplant is een makkelijke aanvulling op jouw interieur. Hij heeft dan ook weinig verzorging nodig: weinig water en algemene verzorging. Qua standplaats kun je de Aloë Vera het beste op een plekje in de (half)schaduw zetten.

3. Philodendron

De Philodendron is een makkelijke kamerplant en dan ook onze tip voor kantoren. Deze kantoorplant hoeft niet veel water, en staat het liefst op plekken met weinig zon. Dat betekent dus dat je hem eigenlijk op elke plek met weinig (direct) zonlicht in huis kunt zetten, wat hem ontzettend flexibel maakt. Een ander voordeel: van de Philodendron zijn veel verschillende verschijningen, dus ook combineren is mogelijk.

2. Sanseveria (Vrouwentong)

De Sanseveria, Sansevieria of Vrouwentong is een makkelijke kamerplant. De studentenplant van het jaar 2009 geeft bijzonder veel prijs over de gemakkelijke verzorging. Het is bij een Sanseveria namelijk om juist niet teveel water te geven. Eens per twee weken water geven is voldoende. Dit kun je controleren door vooraf te voelen of de aarde in de pot droog is.

1. Cactus

Geëindigd op de eerste plaats, en daarmee de makkelijkste kamerplant: de Cactus. Je kunt de Cactus overal in huis neerzetten en heeft vrijwel geen water nodig. Je kunt tot wel drie maanden geen water geven. Die eenvoud heeft hij natuurlijk te danken aan zijn bijzondere afkomst: de droogste plekken op aarde. Je kunt de cactus het best 1x per maand water geven als deze op een zonnige plek staat, anders mag het zelfs nog minder.

PS. Meer interessante blogs over kamerplanten vind je via top-X.nl.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]