‘Mix and Match’: Verschillende stoelen aan één eettafel

Is het je weleens opgevallen dat bijna iedereen dezelfde eetkamerstoelen heeft? Daarmee bedoelen we natuurlijk niet dat iedereen exact hetzelfde type eetkamerstoelen heeft. Wel is het zo dat vrijwel iedereen de eetkamerstoelen per vier of per zes koopt. Aan een eetkamertafel zie je dus vrijwel altijd dezelfde eetkamerstoelen staan. Eigenlijk is dat best raar, want het combineren van verschillende typen eetkamerstoelen kan juist iets heel vrolijks hebben.

Eleonora Ronde Eettafel 'Maine' Mangohout

Mix and match je eetkamerstoelen

Als je een huis hebt met een open, vrolijke en prettig rommelige inrichting, dan kan het heel leuk zijn om verschillende eetkamerstoelen aan een houten eetkamertafel te plaatsen. Op die manier doorbreek je het statische karakter die een eetkamer vaak heeft. Het geheel wordt een beetje rommelig, maar dat kan helemaal geen kwaad. Door je eetkamer te voorzien van verschillende soorten eetkamerstoelen krijg je een eetkamer die heel toegankelijk wordt. Het laat zien dat het allemaal niet zo precies hoeft, dat iedereen welkom is en dat je je lekker zo kunt gedragen als jij wilt. Niet in ieder interieur zullen verschillende soorten eetkamerstoelen goed staan, maar in veel interieurs wél. Daarom is het jammer dat je dit zo weinig terugziet.

Speel met kleuren aan de eettafel

Als je niet iedere keer dezelfde eetkamerstoel in je eetkamer terug laat kopen, creëer je een open inrichting. Natuurlijk kan je daar zo ver in gaan als je zelf wilt. De een zal kiezen voor wel hetzelfde type eetkamerstoelen, maar zal kiezen voor verschillende kleuren. Op die manier kan je je interieur al een stuk minder statisch maken. Door verschillende kleuren eetkamerstoelen in je eetkamer te plaatsen wordt het geheel al een stuk levendiger.

Verschillende soorten eetkamerstoelen

Het kan ook zo zijn dat je nog een stap verder wilt gaan en verschillende soorten eetkamerstoelen aan wilt schaffen. Het geheel wordt dan natuurlijk iets rommeliger, maar je creëert tegelijkertijd nog meer de sfeer van openheid. Door verschillende eetkamerstoelen in je woning te plaatsen laat je aan bezoekers zien dat het bij jullie allemaal niet zo precies hoeft, dat het altijd gezellig is en dat je mag zijn wie je bent. Door verschillende eetkamerstoelen in je huis te plaatsen maak je je huis dus een stuk toegankelijker.

Maatwerk leveren met verschillende soorten stoelen

Daarnaast is er ook nog een praktisch voordeel verbonden aan het plaatsen van verschillende soorten eetkamerstoelen in je huis. Zo kan je maatwerk leveren aan de eettafel met bank en stoelen. Heb je bijvoorbeeld jonge kinderen? Dan is het niet altijd aan te bevelen om die op een met stof beklede eetkamerstoel te zetten. Stof is over het algemeen immers wat minder makkelijk schoon te maken. Toch kunnen stoffen eetkamerstoelen heel mooi zijn. Door verschillende stoelen in je eetkamer te plaatsen kan je maatwerk leveren. Je zet te jongere kinderen in een stoel die makkelijk schoon te maken is en de oudere kinderen krijgen een stoel die minder makkelijk schoon te maken is. Op die manier krijg je het beste van beide werelden: je hebt én gezellige en mooie stoelen in je huis én de stoelen kunnen ook goed onderhouden worden, zodat je ze niet na een jaar weg hoeft te gooien!