Deze boeken mogen niet ontbreken in jouw boekenkast

Het is weer bijna zomervakantie, het moment om boeken in te slaan om heerlijk rustig op het strand te lezen. Maar eigenlijk is dit artikel een evergreen: geen trends, maar boeken die je nu kunt lezen, maar over 5 jaar ook nog steeds net zo interessant zijn. Daarom in dit artikel een sneak preview van de management boeken top 10, met boeken waar je niet alleen door wordt vermaakt, maar ook nog iets van leert. Zo kom jij uitgerust én met nieuwe kennis en inzichten terug van vakantie. Maar ook als je niet gaat zijn deze boeken natuurlijk absoluut de moeite.

Boekenkast

Stephan Covey – De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Steven Covey, je kent hem misschien van zijn bekende uitspraak ‘Begin with the end in mind’, hetgeen je helpt verder vooruit te kijken en planmatig te werk te gaan. In zijn boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ neemt Steven je mee naar 7 eigenschappen die jou zowel zakelijk als privé gaan helpen. Het helpt je beter de leiding te nemen, maar ook om de kwaliteit van je leven te vergroten. Kortom, of je nu een leidinggevende positie hebt of niet, dit boek is een absolute aanrader.

Peter Geelen – KPI’s die wél werken

In het verlengde van de uitspraak van Steven Covey, doelstellingen helpen jou om vooraf gericht aan het werk te gaan. In de praktijk merk je dat Key Performance Indicators (KPI’s) zorgen voor problemen binnen de organisatie. Ze leveren tegenstrijdigheden op in de doelstelling en dragen niet bij aan de doelstellingen van jouw organisatie. Peter Geelen neemt je in dit boek mee en leert je hoe je KPI’s wél juist kunt toepassen.

Rick Pastoor – Grip

Je zult het misschien herkennen: plannen maken kunnen we als de beste. De uitvoering laat door de waan van de dag vaak te wensen over. We zijn teveel operationeel bezig en te weinig met onze lange termijn doelstellingen. In het boek Grip neemt Rick Pastoor je mee in praktische manieren om je werk beter te organiseren. Je focust je op die manier op de juiste dingen en creëert momenten om gemaakte plannen uit te voeren. Na het lezen en toepassen merk je dat je de plannen voor het eerst écht gaat halen.

Napoleon Hill – Think and Grow Rich

Het vierde boek uit deze sneak preview werd voor het eerst uitgegeven in 1937. Het feit dat deze bestseller nog steeds relevant is zit hem in de tijdloze inzichten en wetten. Het boek laat je inzien dat je succes een resultaat is van je manier van denken. Lees je hem liever in het Nederlands, dan kunnen we je de vertaling van Michael Pilarczyk aanbevelen. De vertaalde versie biedt ook weer nieuwe concrete inzichten en voorbeelden uit de huidige tijd die direct toepasbaar zijn op jouw denkwijze.

Remco Claassen – Verbaal Meesterschap

Communicatie en contact zijn misschien wel de twee belangrijkste factoren voor impact. Je kunt het bouwen van een bedrijf of het uitvoeren van een plan vaak niet alleen. Of zonder anderen ziet niemand wat je hebt bereikt. In het boek Verbaal Meesterschap helpt Remco Claassen jou om zowel online als offline meer impact te maken met communicatie. Het helpt jou betere relaties aan te gaan, je boodschap beter te verkondigen en te groeien.

Filip Vandendriessche, Jef Clement – Leidinggeven zonder bevelen

Een traditionele leidinggevende bekijkt leiderschap vaak vanuit bevelen. Tegenwoordig kijken we toch anders naar leiderschap, waarbij samen en eigen initiatief een grotere rol speelt. In het boek ‘Leidinggeven zonder bevelen’ nemen Filip Vandendriessche en Jef Clement jou als lezer mee in nieuwe manieren van management. Hierbij kijken zij naar concepten als verantwoordelijkheid, taalgebruik en focussen op resultaat. Dit maakt jou als leider een betere leider, zonder bevelen uit te delen..

Juri Hoedemakers – Gezocht: hofnar

Het boek ‘Gezocht: hofnar’ helpt jou te zoeken naar meer feedback, tegenspraak en reflectie. Je zorgt er zo voor dat je er beter achter komt wat jouw valkuilen zijn, of de valkuilen van jouw plannen. Dit helpt je om betere plannen te maken, draagvlak te creëeren en doelstellingen echt te halen. Juri Hoedemakers gebruikt hiervoor de hofnar, wiens taak het was de blinde vlek van een koning(in) te verkleinen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]