Online woonwinkel: waar moet je op letten wanneer je online meubels koopt?

Nederlanders kopen steeds meer online, dus ook meubels. Het is natuurlijk makkelijk om online te bestellen, maar als je bij een woon webshop iets koopt is het wel belangrijk om goed op te letten. Niet iedere woon webshop is even goed als de andere. In dit artikel geven we je informatie over waar je op moet letten als je online meubelen koopt. Zo kan je een hoop ellende voorkomen.

PostNL Bus meubels bezorgen

Is de online woonwinkel aangesloten bij een keurmerk?

Via het internet kan je makkelijk spullen kopen. Er zijn waarschijnlijk maar weinig Nederlanders te vinden die nog nooit iets online hebben gekocht. Toch is het makkelijk om via het internet opgelicht te worden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het verstandig om te kijken of een online woonwinkel een keurmerk heeft. Een goed keurmerk is bijvoorbeeld een keurmerk van de Stichting Webshop Keurmerk. Als een website een keurmerk heeft, dan weet je dat een webshop aan bepaalde eisen voldoet. De eigenaar van een webshop heeft zich bijvoorbeeld moeten identificeren en er is een klachtenregeling. Op die manier doe je niet helemaal zaken met een onbekende.

Shoppen bij Meubelpartner.nl

Wat is de levertijd van een artikel?

Als je een woon webshop hebt gevonden waar ze artikelen hebben die bij jou in de smaak vallen, dan doe je er goed aan om te kijken wat de levertijd van een artikel is. Als het maanden duurt voordat je je bestelling in huis hebt, dan wil je mogelijk liever bij een andere online woonwinkel bestellen.

Tot hoeveel dagen na een aankoop kan ik mijn bestelling terugsturen?

Als je een online woonwinkel hebt gevonden dan is het slim om te kijken naar de periode waarin je een artikel mag terugsturen. Als consument mag je in ieder geval een artikel dat je online besteld hebt 14 dagen thuis hebben. Soms is die periode langer en dat kan heel prettig zijn! Let er ook op of er kosten zijn verbonden aan het retour sturen van je artikel naar de woon webshop. Zeker bij meubels kan het zo zijn dat die kosten nog wel vrij fors zijn.

Vooraf of achteraf betalen?

Het kan voorkomen dat je vooraf moet betalen. Dat is in principe niet heel erg, maar het is ook niet altijd prettig. Zeker als meubels een langere levertijd hebben is het niet prettig om het geld alvast voor te schieten. Wat doe je bijvoorbeeld op het moment dat een webwinkel failliet gaat, maar je spullen nog niet geleverd zijn? Als je een artikel morgen in huis hebt, is dat risico natuurlijk niet zo groot, maar als je een maand op je artikel moet wachten, dan is dat risico groter.

Ervaringen van anderen

Bij het kiezen van een online woon webwinkel is het misschien wel het allerbelangrijkste om te kijken naar de ervaringen van anderen. Op basis van die ervaringen kom je misschien wel het meest te weten over de online woonwinkel. Door goed naar de ervaringen van anderen te kijken kan jij er achter komen of het verstandig is om bij de winkel te bestellen.

Shop al onze merken