Tower Living Venetië: dé industriële meubelserie van teakhout

Als je van een industriele inrichting houdt, dan moet je zeker eens kijken naar de Tower Living Venetie serie kijken. Deze collectie meubelen van Tower Living heeft een stoer en robuust karakter. Daarnaast worden deze meubelen gemaakt van gerecycled hout en zijn ze dus extra goed voor het milieu!

De Tower Living Venetië collectie

Wie van een industriële inrichting houdt moet echt eens kijken naar de Tower Living Venetië collectie. De Tower Living Venetië meubelcollectie heeft een stoere uitstraling. Door de meubels uit deze meubelcollectie in jouw huis te plaatsen krijgt je huis ook een stoere, stevige en robuuste uitstraling. Meubels uit de Tower Living Venetië collectie is niet alleen een aanwinst voor je woning, maar zijn ook nog eens goed voor het milieu. De meubels uit deze collectie zijn namelijk gemaakt van gerecycled teakhout. Door gebruik te maken van gerecycled hout hoeven er geen nieuwe bomen gekapt te worden. Dit zorgt ervoor dat jouw nieuwe meubels ook nog eens een stuk duurzamer kunnen zijn dan ‘gewone’ meubels.

Hoe herken je meubels uit de Tower Living Venetie collectie?

Meubels uit de Venetie collectie kenmerken zich door een stoere, robuuste uitstraling. Dat komt in de eerste plaats door het feit dat er gebruik wordt gemaakt van gerecycled hout. Daarnaast wordt dit hout ook nog eens gewhitewasht, zodat de meubels er niet alleen stoer en robuust uitzien, maar ook nog eens erg strak en fris. Daarnaast bevatten de meubels uit de Venetie Tower living collectie ook nog eens veel staal, zodat de meubels er nog stoerder uit gaan zien en in vrijwel ieder interieur opgenomen kunnen worden.

Over het merk Tower Living

Het bedrijf dat achter Tower Living zit is al sinds 1992 actief in de meubelbranche. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich steeds meer toegelegd op het ontwikkelen van eigen meubels. De meubels die het bedrijf op de markt brengt worden onder het merk Tower Living verkocht. Wie een Tower Living meubel koopt mag er op rekenen dat hij (of zij) een meubel koopt dat van hoge kwaliteit is. Daarnaast worden Tower Living meubelen ook geproduceerd met aandacht voor mens en milieu. Zo worden veel meubels bijvoorbeeld geproduceerd van gerecycled hout.

Eigenschappen teakhout

Als je een meubel uit de Tower Living Venetië collectie koopt dan is je meubel gemaakt van teakhout. Teakhout heeft een aantal bijzondere (en goede) eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende eigenschappen:
•Teakhout is heel sterk
•Teakhout werkt bijna niet
•Teakhout weegt relatief weinig
•Teakhout gaat zeer lang mee

Omdat teakhout zoveel goede eigenschappen heeft wordt het vaak gebruikt in meubelen. De goede eigenschappen van teakhout zijn een beetje een gevaar aan het worden. Nieuw teakhout kopen is slecht voor het milieu, omdat er steeds nieuwe bomen voor moeten worden gekapt. Door een meubel te kopen dat van gerecycled teakhout is gemaakt, heb je dit nadeel niet omdat er geen nieuwe bomen voor je meubels worden gekapt.

Behandeling van teakhout

Als je bijvoorbeeld een industrieel TV meubel van teakhout hebt dan wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom is het belangrijk om je teak TV-meubel zo goed mogelijk te behandelen. Er zijn meerdere manieren om teakhouten meubelen te behandelen. Zo kan je er voor kiezen om je teakhouten meubelen te behandelen met groene zeep of met teakfinisher. Beide manieren beschermen het hout en brengen minimale kleurverschillen met zich mee.