Uit eten in Apeldoorn

Wil je graag uit eten in Apeldoorn? In dat geval is het altijd de moeite waard om op voorhand even voor jezelf uit te maken waar het door jou gekozen verwenadresje precies allemaal aan dient te voldoen. Wil je bijvoorbeeld graag hebben dat deze biologische gerechten op de menukaart heeft staan of moet je een glutenvrij dieet volgen? Bovendien is het voor veel mensen ook belangrijk dat de restaurants in Apeldoorn die ze bezoeken over een mooi en uniek interieur beschikken. Geldt dat ook voor jou? Dan is het zeker de moeite waard om even kennis te maken met de leuke restaurants die wij voor jou hebben uitgezocht.

Klein Berlijn

Het hippe karakter van ‘Klein Berlijn’ in Apeldoorn blijkt uit verschillende zaken. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het feit dat er bij het bereiden van de maaltijden uitsluitend gebruik wordt gemaakt van onbewerkte producten uit de natuur. Elke dag opnieuw worden de groenten dan ook uit de eigen groentetuin gehaald. Supervers en natuurlijk ook erg gezond en lekker. Niet alleen de gerechten die bij Klein Berlijn worden aangeboden zijn puur. Dit geldt zeker ook voor het interieur van deze zaak. De muren zijn bijvoorbeeld nog helemaal ruw gelaten terwijl er bovendien ook veelvuldig gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Dit alles zorgt er voor dat Klein Berlijn is uitgegroeid tot één van de populairste restaurants in Apeldoorn.

X

X

X

La Niche

Het zit hem in Restaurant La Niche duidelijk in de details. In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat er steeds sprake is van een leuke, gezellige sfeer. Daarnaast is de bediening hier uitstekend en kan je als gast een keuze maken uit een zeer uitgebreide kaart. Alle gerechtjes die hier op tafel worden geserveerd zijn met de grootst mogelijke zorg bereid. Een fantastisch smakenpalet is dan ook steeds gegarandeerd. Dit is echter nog niet alles. Ook het interieur van ‘La Niche’ is er eentje om duimen en vingers van af te likken. Ook hierbij zit het hem duidelijk vooral in de details. Wat bijvoorbeeld te denken van de gezellige open haard, de kransen aan de muur en de statige kandelaars? Dit is duidelijk een adres dat bulkt van de sfeer en gezelligheid. Je mag ze dan ook zeker niet over het hoofd zien!

Sillies

Lekkere koffie, fijne gerechtjes en vooral een bijzonder interieur boordevol met opvallende elementen. Dit alles is precies wat je kan verwachten wanneer je er voor kiest om bijvoorbeeld te gaan lunchen bij Sillies. Deze uitnodigende horecazaak kan het best worden omschreven als een mengelmoes van invloeden. In de basis is ze echter overduidelijk industrieel geïnspireerd. Dit valt niet alleen terug te zien in de stevig uit de kluiten gewassen buis die de zaak doorkruist, maar ook uit de industriële wenteltrap. De afwerking van de lampen aan het plafond maken de uitstraling van het interieur zo mogelijk nog aantrekkelijker.

Artizana

In eerste instantie was Artizana uitsluitend een winkel waar je een keuze kon maken uit een groot aantal leuke, Marokkaanse spulletjes. Inmiddels is het echter eveneens mogelijk er te genieten van het beste dat de Marokkaanse keuken te bieden heeft. Het eetgedeelte van deze zaak is geopend van 17h00 tot ongeveer 21h00 en laat je kennismaken met de meest fijne tajine- en couscousgerechten. Bovendien zijn er zowel vleesgerechten als vegetarische gerechten te ontdekken. Het spreekt voor zich dat het niet alleen de maaltijden, maar ook de bijzondere, Oosterse sfeer zijn die veel mensen uitnodigen om kennis te maken met deze fantastische zaak. Wanneer je op zoek bent naar restaurants in Apeldoorn met een Oosterse toets is kennismaken met Artizana hoe dan ook beslist de moeite waard.

X

X

X

Nawijn & Polak

Voor de boekenliefhebbers telt Apeldoorn misschien wel een gedroomde lunchroom. ‘Nawijn & Polak’ was in het verleden uitsluitend een boekenwinkel, maar tegenwoordig kan je er ook genieten van een heerlijke lunch. Je luncht hier letterlijk tussen de boeken. De menukaart bestaat niet alleen uit lekkere koffiesoorten, daarnaast zijn er ook heel wat zelfgemaakte broodjes om te ontdekken. Op deze manier kan je pas echt ten volle genieten van het boek dat je net hebt aangekocht. Er is echter meer. Nawijn & Polak biedt haar gasten namelijk ook een ongelofelijk mooi interieur aan om in te vertoeven. Statige schilderijen zorgen er voor dat er een bijzonder ogend geheel is ontstaan waar je maar wat graag een (extra?) boekje zal komen lezen en komen lunchen.

Het Stadscafé

Wil je graag uit eten in Apeldoorn en wil je daarvoor gebruikmaken van een echt hippe hotspot? In dat geval is het zeker een aanrader om kennis te maken met het Stadscafé Apeldoorn. Er wordt vaak gezegd dat dit een plaats is waar iedereen zich van ’s morgens tot ’s avonds thuis voelt. Dit heeft alles te maken met het feit dat je hier in een ontzettend relaxte sfeer kan genieten van een lekker drankje en / of een verrukkelijke maaltijd. Fijn borrelen, genieten van een stukje taart of toch liever een uitgebreid diner? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het interieur van het Stadscafé beschikt over duidelijk aanwezige, industriële invloeden die perfect passen bij de sfeer die men hier heeft willen realiseren. Wil je dus met andere woorden niet zomaar gebruikmaken van eender welk restaurant, maar wel van een echte hotspot? Dan is het Stadscafé absoluut de moeite waard om kennis mee te maken.

Schenkers

In het centrum van Apeldoorn vinden we een bijzonder en uitnodigend koffiehuis terug welke luistert naar de naam ‘Schenkers’. Je bent bij dit koffiehuis niet alleen aan het juiste adres voor een lekkere koffie, wat bovendien ook te denken van allerhande, huisgemaakte lekkernijen? Een brownie, bananabread, worteltaart en pecanpie zijn slechts enkele van de opties waarover je beschikt. Niet alleen de menukaart van Schenkers is er eentje die weet te overtuigen. Dit geldt ook voor het klassiek getinte interieur. De leuke zitbankjes aan het raam, de vintage stoeltjes en tafeltjes en de ruwe muren dragen stuk voor stuk bij aan de bijzondere setting welke hier is gecreëerd. Dit alles maakt uit eten in Apeldoorn bij Schenkers absoluut het overwegen meer dan waard.