Uit eten in Haarlem

Uit eten in Haarlem is iets waar veel mensen van houden. Dit komt zeker en vast niet zomaar uit de lucht vallen. Haarlem staat er namelijk om bekend een stad te zijn welke over een ruime selectie aan zeer kwalitatieve en zelfs ronduit bijzondere horecazaken beschikt. De verschillende restaurants in Haarlem proberen bovendien elk op hun geheel eigen manier een bepaalde extra touch te realiseren voor hun klanten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het creëren van een bijzondere setting. Vooral het interieur speelt hier een belangrijke rol in. Wil jij ook graag uit eten in Haarlem bij enkele bijzondere horecazaken? Dan is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de toppertjes die wij hier aan je voorstellen.

Roast Chicken Bar

Kip lijkt in eerste instantie een erg eenvoudig gerechtje… en dat is het eigenlijk ook. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat iedereen een lekker stukje kip wel weet te waarderen. Geldt dit ook voor jou? Zou je bovendien graag van een lekkere maaltijd met kip willen kunnen genieten in een bijzondere setting? In dat geval is een bezoekje brengen aan de ‘Roast Chicken Bar’ in Haarlem voor jou een absolute aanrader. Deze eettent heeft een aantrekkelijk, industrieel uitziend interieur waarbij de aroma’s van een lekker stukje kip je al snel tegemoet zullen komen. Ben je dus op zoek naar een leuke restaurant in Haarlem om een lekker stukje kip bij te eten? Dan is de ‘Roast Chicken Bar’ wellicht één van de meest interessante opties.

Fishbar Monk

Liefhebbers van vis en schaaldieren komen in Haarlem wellicht nergens beter aan hun trekken als bij ‘Fishbar Monk’. In dit visrestaurant worden de meest uiteenlopende visgerechten aangeboden. De kans dat je hier een vis krijgt voorgeschoteld die je nog nooit eerder hebt geproefd is dan ook zeer aanzienlijk. Ben jij iemand die het graag nog net wat specialer heeft? Ook dat is geen probleem. Ook zaken zoals bijvoorbeeld scheermessen en pasta kokkels behoren tot de mogelijkheden. Als kers op de taart beschikt Fishbar Monk ook nog eens over een geweldige oesterbar. Ook het interieur is er eentje die weet te verbazen. Het sterk industrieel beïnvloede interieur is er zonder meer eentje die een niet onbelangrijke bijdrage levert aan de globale kwaliteit van deze horecazaak in Haarlem.

Fortuyn

Aan de Grote Markt van Haarlem vinden we het restaurant ‘Fortuyn’ terug. Deze zaak beschikt duidelijk over een aantal sterke troeven. In eerste instantie is het zo dat je er heerlijk kan lunchen. Daarnaast kan je tijdens het diner ook genieten van smaakvolle gerechten die zijn klaargemaakt in de Josper grill oven. Het is slechts bij een beperkt aantal horecazaken in Nederland mogelijk om van dergelijke gerechten te kunnen genieten. Niet alleen de menukaart van Fortuyn is er eentje die weet te overtuigen, dit geldt ook voor het interieur waar deze zaak over beschikt. Eén van de wanden in dit pand werd bijvoorbeeld volledig afgewerkt met groen. Dit zorgt er voor dat de natuurlijke uitstraling van deze zaak nog wat extra kracht wordt gezet. Absoluut één van de leukste en meest uitnodigende restaurants in Haarlem.

Samabe

Ben jij iemand die houdt van Indonesisch eten? Wil je dan ook graag uit eten in Haarlem bij een restaurant die jouw smaakpapillen ten volle weet te prikkelen? Dan is het zeker de moeite waard om kennis te maken met het restaurant ‘Samabe’. Deze beschikt niet alleen over een erg uitgebreide en zeer smaakvolle menukaart, daarnaast is ook het interieur er eentje om duimen en vingers van af te likken. Reeds van bij je binnenkomst ervaar je hier de typische, gezellige sfeer van Indonesië. Dit blijkt niet alleen uit de gekozen kleuren in het interieur, maar ook uit de leuke muurschilderingen die je hier aantreft. Alles bij elkaar gezien is Samabe dan ook vrij typisch Indonesisch restaurant welke je kennis laat maken met alle aspecten van zowel de Indonesische gezelligheid als de traditionele keuken.

Morris

Lekker uit eten in Haarlem terwijl je kan genieten van een lekker gezellige, Spaans getinte sfeer? Het is precies wat je kan verwachten wanneer je een bezoek brengt aan ‘Morris’. Dit Spaanse restaurant zorgt er voor dat je uitgebreid kan genieten van het beste dat de Spaanse keuken voor jou in petto heeft. De lekkerste stukjes vlees en vis komen hier rechtstreeks van de grill. Dit bovendien ook nog eens terwijl ze gecombineerd kunnen worden met de meest heerlijke sidegerechten. Morris mag er dan wel voor gekozen hebben om terug te keren naar de basis, ze doet dit absoluut in stijl. Niet alleen de kaart van Morris weet te overtuigen, dit geldt zeker ook voor haar interieur. Het veelvuldig gebruik van hout creëert een gezellige setting waarbij het opvallende muurschilderij dienst doet als finishing touch.

Diga

We kunnen Diga in Haarlem misschien nog wel het best omschrijven als een ‘next level Italiaans restaurant’. Er staan op de kaart van Diga dan ook heel wat bijzondere gerechten. Is dat nog niet voldoende om jouw honger (of moeten we zeggen “dorst”?) te stillen? Dan is er altijd nog de omvangrijke wijnkaart. De meest verrukkelijke wijnen worden hier aan je voorgeschoteld die je bovendien ook nog eens helemaal zelf kan ontdekken in de geweldige wijnruimte. Ook het interieur van Diga is er eentje om duimen en vingers van af te likken. Het strakke interieur gecombineerd met de mooie design verlichting zorgt er dan ook voor dat dit een horecazaak is waar je met alle plezier naar terug zal komen.

Bambu

Uit eten in Haarlem bij Bambu is een uitstekende keuze voor iedereen die helemaal weg is van street food. De menukaart van Bambu biedt gasten dan ook een ongelofelijk ruime en veelzijdige keuze aan Aziatische street food gerechten. Je maakt hier als gast een keuze tussen de kleinere bites (zoals bijvoorbeeld lekkere hapjes met oesters of deep fried shrimps) of tal van grotere hapjes die eigenlijk vooral dienst doen als voorgerechten. Niet alleen de kaart, maar ook het interieur van Bambu is duidelijk Aziatisch getint. Dit wordt niet alleen bewezen door de globale look & feel van het pand, maar ook door de aanwezige details. Met name de designverlichting en het talrijke gebruik van leuke plantjes zorgen er voor dat de Aziatische sfeer hier eigenlijk nooit ver weg is, in tegendeel!