Uit eten in Maastricht

Elk restaurant stelt tegenwoordig alles in het werk om mensen te overtuigen om bij hen een lekker hapje te komen eten. Men probeert dit op verschillende manieren te doen. In eerste instantie is het natuurlijk de menukaart die moet zien te overtuigen, maar dat is niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat de uitstraling van het interieur een belangrijke rol speelt. Mensen vinden het namelijk bijzonder fijn wanneer ze tijdens het uit eten gaan kunnen vertoeven in een omgeving die net wat specialer oogt dan deze bij hun thuis. Wil jij dus met andere woorden graag uit eten in Maastricht en zou je tijdens je lunch of diner willen kunnen vertoeven in een speciaal interieur boordevol met unieke elementen? Dan is het absoluut een aanrader om even kennis te maken met de onderstaande restaurants!

De Brandweerkantine

Uit eten in Maastricht is onder meer mogelijk in een voormalige brandweerkazerne. Hier worden verschillende toegankelijke, hippe gerechtjes aan de gasten aangeboden. Eén van de gerechtjes die bijvoorbeeld tot de mogelijkheden behoren zijn (behoorlijk vullende) pita’s met halloumi en merguez-worstjes. Alle vleesproducten die hier op de menukaart zijn terug te vinden zijn volledig biologisch of scharrel. Op de kaart zijn zowel lekkere broodjes terug te vinden als gezonde soepen en allerhande, bijzondere drankjes. Het interieur van ‘De Brandweerkantine’ is duidelijk industrieel geïnspireerd, maar met het gebruik van behoorlijk veel hout. Dit hout is niet alleen terug te zien in de tafeltjes, maar ook in de stoeltjes en de bar. Het open en bovendien ook lichtrijke karakter van deze zaak zorgt er voor dat je er absoluut even kennis mee moet hebben gemaakt!

X

X

X

Cafe Sjiek
Wil jij graag gebruikmaken van één van de restaurants in Maastricht die uitpakken met typisch, lokale gerechten? Dit bovendien ook nog eens in een interieur dat barst van de bijzondere elementen? In dat geval is het zeker het overwegen waard om even kennis te maken met ‘Cafe Sjiek’. In dit restaurant geniet je onder meer van het bekende ‘zoervlies’, een echt typisch Maastrichts gerecht. Voor welke van de maaltijden op de kaart je uiteindelijk ook mag kiezen, je zal altijd kunnen genieten van de fijne en bijzondere uitstraling die Cafe Sjiek je te bieden heeft. Een mooie, industrieel getinte buis die onder het plafond loopt, gekleurde ramen, mooie designlampen en zelfs een heuse discobal verzorgen hier de sfeer.

Harry’s

In de directe omgeving van het station van Maastricht is een indrukwekkend pand met een opvallend monumentaal karakter terug te vinden. Harry’s is een klassiek getint restaurant waarbij ook de kaart duidelijk boordevol staat met rasechte klassiekers. Dit uiteraard stuk voor stuk met een extra stijlvolle toets. Zo geniet je hier niet alleen van kreeft afkomstig uit de houtskooloven, maar ook van een stevige ribeye, risotto met bospaddestoelen en natuurlijk ook wildzwijnwangetjes met spruitjes en spek. Ook de liefhebbers van oesters komen hier absoluut aan hun trekken. Alle gerechten worden opgediend in een ongelofelijk stijlvol interieur waarbij verschillende elementen in het oog springen. Zo zijn er de gekleurde mozaïeken in de ramen, maar ook de prachtige kroonluchter die het interieur nog wat extra cachet geeft.

Marres Kitchen

Uit eten in Maastricht met een natuurlijke toets? Dat kan bij Marres Kitchen! Je beschikt hier als gast over niet één, maar wel twee verschillende mogelijkheden om je lekkere maaltijd naar binnen te werken. In eerste instantie is het zo dat Marres Kitchen een onderdeel vormt van het historische huis ‘Marres’. Dit zorgt er voor dat je binnenshuis kan rekenen op een mooi interieur dat bovendien ook nog eens is verrijkt met heel wat prachtige bloemen en planten. Hierdoor heeft het geheel een zeer natuurlijke uitstraling gekregen die alle gasten ongetwijfeld zullen weten te waarderen. Bij mooi weer is het eveneens mogelijk om te genieten van je lekkere maaltijd in de stadstuin die bij deze zaak hoort. Enkele gerechten die zijn terug te vinden op de menukaart van Marres Kitchen zijn niet alleen gnocchi, maar ook lamsstoof, gegrilde tonijn en verschillende soorten mezze.

X

X

X

‘t Wycker Cabinet

Ben jij iemand die wel te vinden is voor een lekkere maaltijd in een industrieel getint interieur? In dat geval is het zeker de moeite waard om even kennis te maken met ‘t Wycker Cabinet. Bij deze horecazaak ben je niet alleen aan het juiste adres voor een borrel of een uitgebreid diner, maar ook voor een smaakvolle lunch en zelfs een verkwikkend ontbijt. Van zodra je bij dit restaurant naar binnen stapt ervaar je meteen niet alleen de huiselijke, maar ook de typisch bourgondische sfeer welke toch wel een beetje typerend is voor Maastricht. De Franse keuken die ‘t Wycker Cabinet op de tafels weet te toveren is om duimen en vingers van af te likken terwijl het interieur zo’n indruk maakt dat je er wellicht niet snel afscheid van zal willen nemen. Zeker en vast het ontdekken waard dus.

Witloof

In eerste instantie is het zo dat restaurant ‘Witloof’ over een Belgische invloed beschikt. Deze invloed blijkt niet in het minst uit de aanwezigheid van… Manneken Pis! Het moet evenwel gezegd dat dit eigenlijk slechts één van de weinige verwijzingen zijn in het interieur naar de Belgische cultuur. De globale stijl die door dit restaurant wordt gehanteerd oogt dan ook voornamelijk Oosters. Dit doet echter helemaal geen afbreuk aan het feit dat het interieur alleen al het de moeite waard maakt om een maaltijd te bestellen bij deze zaak. Wist je bovendien dat er in het interieur van Restaurant Witloof ook een prachtige, gouden fiets is geïntegreerd? Het mag in ieder geval duidelijk zijn, dit uitnodigende restaurantje met zowel Belgische als Oosterse invloeden is absoluut een aanradertje van formaat!

Beluga

Last but not least is er nog de sterrenzaak ‘Beluga’. Uit eten in Maastricht wordt net wat extra bijzonder wanneer je een tafeltje bestelt bij deze zaak. Dit Maastrichtse icoon beschikt dan ook niet alleen over twee Michelinsterren, daarnaast is ook het interieur werkelijk ongelofelijk mooi. Aan ronde houten tafeltjes staan leuke, comfortabele zeteltjes opgesteld die je voorzien van een geweldig zitcomfort. De boom die in het midden van de zaak is terug te vinden? Die fungeert als eye-catcher en wordt op verschillende tijdstippen in het jaar net even wat anders gedecoreerd. Het Beluga interieur oogt ongelofelijk stijlvol en is samen met de tongstrelende gerechten die je hier kan ontdekken verantwoordelijk voor een onvergetelijke ervaring.