Uit eten in Nijmegen

Uit eten in Nijmegen is mogelijk uit een ruime keuze aan verschillende restaurants en andere eetgelegenheden. Dit gezegd zijnde vinden veel mensen het belangrijk dat de zaak waarin ze gaan eten aan verschillende eisen voldoet. Uiteraard moeten de gerechten die worden opgediend smaakvol en mooi gepresenteerd zijn, maar er is meer. Uit eten gaan moet eigenlijk altijd een beetje een belevenis zijn. Dit niet alleen voor jezelf, maar ook voor de eventuele gasten die je hebt uitgenodigd. Niet zelden gaan mensen dan ook op zoek naar bijzondere restaurants in Nijmegen die bijvoorbeeld over een kenmerkend interieur beschikken. Geldt dat ook voor jou? Dan is het zeker een aanrader om de horecazaken op deze pagina te ontdekken!

Down Town

Er bestaat een gezegde welke stelt dat je “down town” veelal de beste hotspots terug kan vinden. Dat kan je in het geval van Nijmegen best letterlijk nemen. Vaste waarden lijken hier samen te vloeien met nieuwe en gedurfde concepten. Aan de ene kant lijkt men dan ook met het interieur op veilig te spelen. Dit niet in het minst door gebruik te maken van objectieve, weinig opvallende kleuren zoals wit en grijstinten. Niet voor niets heeft de vloer een witte kleur en wordt er gebruik gemaakt van marmeren tafels. Toch zijn het de uitbaters die opkomend talent een kans willen geven in hun zaak. De muren van Down Town in Nijmegen worden dan ook steevast versierd met bijzondere kunstwerken van opkomende kunstenaars.

Blonde Pater

Natuurlijke materialen komen in menig aantal interieurs uitstekend tot hun recht. Dat geldt ook voor het interieur van de Blonde Pater. Deze bloeiende zaak in Nijmegen heeft door de jaren heen een uitstekende reputatie weten te verkrijgen. Dit niet alleen omwille van haar uitstekende (en bekroonde) koffie, maar ook omwille van haar gezellig vormgegeven interieur. Het is vooral het oog voor detail van de uitbaters die op dit vlak de doorsnee heeft. Bekijk bijvoorbeeld maar even de verlichting van de zaak. Zelfs deze werd met een knipoog voorzien van een natuurlijk tintje. Het interieur van de Blonde Pater weet zich op dit vlak perfect te onderscheiden van andere zaken in de buurt. Alleen al omwille van deze reden mag ze op het lijstje van de interieurliefhebber (en levensgenieter) eigenlijk niet ontbreken.

Wunderkammer

Wil je graag uit eten in Nijmegen en wil je daarbij graag vertoeven in een echt bijzonder interieur? Dat kan natuurlijk bij alle restaurants Nijmegen die op deze pagina zijn terug te vinden. Toch is er misschien wel één adres welke er met kop en schouders bovenuit steekt. Reeds in het verre verleden was de Wunderkammer een horecazaak waarin de meest bijzondere objecten in werden tentoongesteld. Het ging hierbij om objecten die afkomstig waren vanuit alle uithoeken van de wereld. Inmiddels mag er dan een enigszins frisse wind door het interieur van de Wunderkammer zijn gegaan, het oorspronkelijke concept is men altijd trouw gebleven. Ook op vandaag waan je, je dan ook een klein beetje een ontdekkingsreiziger wanneer je een maaltijd bestelt bij deze bijzondere eettent.

Tati

Eén van de meest vrolijke restaurants in Nijmegen is ongetwijfeld ‘Tati’. Het interieur van deze zaak is er eentje die op vele vlakken weet te verrassen. In eerste instantie overvalt er je namelijk een vrij minimalistisch design. Kijken we verder, dan merken we toch enkele bijzondere kenmerken op. Zo doet de bar wel erg sfeervol aan (mede door haar opvallende groene kleur en de aanwezigheid van heerlijke desserts) en zijn er de opvallend gekleurde stoeltjes en deuren. Ondanks de wat minimalistische uitstraling weet het interieur zo’n “feel good” gevoel te realiseren dat ze in dit lijstje absoluut niet mocht ontbreken.

Zeezicht

In de lijst met meest opvallende (en drukke) interieurs in restaurants in Nijmegen zou Zeezicht absoluut op de eerste plaats staan. Er zijn in het interieur van deze zaak dan ook ongelofelijk veel verschillende objecten terug te vinden. Gaande van de opvallende korven aan het plafond tot het indrukwekkende scheepselement op de bar. Elk onderdeel van het Zeezicht interieur oefent een bepaalde invloed uit op de globale uitstraling van de zaak. Dit zorgt er voor dat je als gast niet weet waar eerst te kijken. Tijdens elke lunch of elk diner ontdek je dan ook gegarandeerd een aantal objecten waar je voorheen geen aandacht aan hebt geschonken. Absoluut zeer bijzonder te noemen. Voor wie houdt van gezellige restaurants en een ietwat drukke uitstraling niet schuwt is Zeezicht een absolute aanrader om te ontdekken!

Fika

Een stukje Scandinavië in Nijmegen? Dat is wat je kan verwachten in Fika! Over de hele lijn zweert Fika trouw aan het Scandinavische en dan vooral Zweedse concept. In Zweden is de koffiepauze dan ook niets minder dan een waar ritueel. Er wordt zelfs geopperd dat de beste ideeën tijdens een fika ontstaan. Zou het gezellige, uitnodigende interieur daar ook voor iets tussen zitten? Scandinavisch design is door de jaren heen steeds beter geïntegreerd in ons land. Als we het interieur van Fika bekijken, dan weten we ook gelijk weer waarom. Voor liefhebbers van een Scandinavisch getint interieur is Fika ongetwijfeld één van de betere adressen van Nijmegen. Waan je even op vakantie in het wondermooie Zweden en ervaar de culinaire hoogtepuntjes die het team van Fika voor jou in petto heeft.