Uit eten in Utrecht

Het uitkiezen van een leuke horecazaak om een hapje te gaan eten in Utrecht is niet altijd even voor de hand liggend, in tegendeel. Het aanbod met restaurants is dan ook zo groot dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Bovendien spreekt het voor zich dat niet zomaar elk restaurant je precies die ervaring zal opleveren waar jij naar op zoek bent. Dit gezegd zijnde kan je op heel wat locaties echt lekker uit eten in Utrecht. Voor welk restaurant jij uiteindelijk zal kiezen is ook altijd afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Hoe dan ook, wil jij graag kennismaken met de leukste restaurants in Utrecht? Zoek dan niet verder, want wij hebben enkele van de leukste restaurants van Utrecht voor jou op een rijtje gezet!

Khotinsky

Bij het uitkiezen van een restaurant om in te vertoeven houden veel mensen niet alleen rekening met de uitstraling van het interieur, maar ook met het karakter van het pand. Geldt dat ook voor jou? In dat geval is één van de beste restaurants in Utrecht waar je voor kan kiezen ongetwijfeld ‘Khotinsky’. Deze is namelijk gevestigd in het voormalige Energiehuis. Op een zeker ogenblik werd dit pand omgebouwd tot een grand café, bistro en bar. Op de kaart zijn heel wat bekende, traditionele gerechten terug te vinden die allen met een leuke twist worden geserveerd. De ruimte waar Khotinsky in gevestigd is, is niet alleen erg ruim opgezet, daarnaast beschikt ze ook over een stoere en sterk industrieel getinte inrichting. Dit is zeker één van de meest verrassende adressen om uit eten te gaan in Utrecht.

The Streetfood Club

Heel wat mensen houden tegenwoordig ontzettend van street food. Het wordt bovendien alleen maar nog beter wanneer je van deze bijzondere gerechtjes kan genieten in een extra hip kader. Dat is precies wat je krijgt voorgeschoteld wanneer je een bezoek brengt aan The Streetfood Club. Je maakt hier kennis met een opvallend interieur welke aan de muur is voorzien van (hoe kan het ook anders) in het oog springende streetart. Deze wordt evenwel gecombineerd met leuke designinvloeden en hier en daar toch een vintage twist. Wil je dus met andere woorden graag uit eten in Utrecht en heb je een sterke voorkeur voor street food? Dan is The Streetfood Club zeker en vast een niet te missen adresje!

Miyagi & Jones

Miyagi & Jones staat naar eigen zeggen voor ‘Asian Gastro & Streetfood’. Dit valt ook af te leiden uit de gevel van de zaak. Bij het naar binnen stappen van de zaak valt meteen het ietwat donkere karakter op. Deze lijkt typisch te zijn voor deze kleine keten. Ook bij het andere adres in Arnhem is dat bijvoorbeeld het geval. Het donkere karakter waar deze zaak over beschikt zorgt er gecombineerd met de warme verlichting wel voor dat er een ontzettend sfeervol geheel is ontstaan. Deze past dan ook perfect bij het Asian street food principe. Als liefhebber van de Aziatische keuken met een street food touch is het in ieder geval een absolute aanrader om met Miyagi & Jones kennis te maken. Binnen haar stijl is ze immers beslist één van de beste restaurants in Utrecht.

Mr Black & White Ox

Bij het uitzoeken van mogelijkheden op vlak van uit eten in Utrecht zal je zeker ook in aanraking komen met Mr Black & White Ox. Deze horecazaak opende haar deuren in de voormalige Douwe Egberts Branderij. Tegenwoordig betreft het hier een verzamelpand voor allerhande horeca waaronder dus ook Mr Black & White Ox. Het betreft hier een kleurrijk grand café welke uitnodigt om een zogenaamde “borrel en bite” te komen proeven. Het interieur bestaat uit indrukwekkend ogende, marmeren tafels waar rotan-stijl stoelen omheen zijn geplaatst. Bovendien is er natuurlijk ook nog de ontzettend mooie bar. Deze doet niet alleen dienst als verzamelplaats voor gasten van de zaak, ze vormt ook een ongelofelijk mooie eye-catcher die het interieur zomaar nog meer in de verf zet. Veel mensen bestempelen Mr Black & White Ox dan ook niet voor niets als één van de mooiste horecazaken van Utrecht.

Bistro Twee33

Uit eten in Utrecht in een gedurfd, maar wel erg sfeervol interieur? Dan ben je daarvoor zeker en vast aan het juiste adres bij ‘Bistro Twee33’. De menukaart bestaat hier uit klassieke, Franse gerechten. Dit betekent dat je hier een keuze kan maken uit gerookte eendenborst, escargots, een klassieke steak tartare en nog zoveel meer. Het mooie van deze gerechtjes? Dat ze gewoon aan jouw eigen tafel worden klaargemaakt! Bistro Twee33 weet zich op deze manier uitstekend te onderscheiden ten opzichte van de andere horecazaken die verspreid over Utrecht zijn terug te vinden.

DeliCees

Uit eten in Utrecht onder de Grote Kerk is mogelijk bij restaurant ‘DeliCees’. Niet zelden is dit restaurant terug te vinden in de lijst met honderd beste restaurants van Nederland. Dit op zich kan dan ook reeds een prima reden zijn om er een tafeltje te reserveren. Dat is echter niet alles. Het interieur is er namelijk eentje die niet alleen intiem, maar ook ongelofelijk eigentijds oogt. De bijzondere comfortabele “kuipjes” waar gebruik van wordt gemaakt zien er niet alleen geweldig uit, ze bieden je ook nog eens een erg fijn zitcomfort. Ook de prachtige designlamp aan het plafond levert een niet onbelangrijke bijdrage aan de sfeer die je hier als gast kan ervaren. Niet alleen op vlak van locatie, maar ook op vlak van eten en interieur dus zeker en vast één van de restaurants in Utrecht welke het overwegen meer dan waard is.