Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft jouw huidige koffer zijn beste tijd wel gehad? Dan ben je misschien al begonnen aan de zoektocht naar een koffer. In dat geval heb je ongetwijfeld al ontdekt dat het aanbod nogal groot is. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen probleem, want wij vertellen je hier waar je op let bij het kopen van een koffer.

Materiaal

Veel mensen kiezen een koffer op basis van zijn uitstraling. Wij begrijpen dat je een mooie koffer wilt, maar je moet je niet te veel laten leiden door het uiterlijk. Je wilt immers een koffer kopen die tegen een stootje kan en lang meegaat. Kijk daarom goed van welk materiaal hij gemaakt is.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen harde en zachte koffers. Een harde koffer beschermt de inhoud beter, maar is over het algemeen zwaarder en duurder. Doordat de harde buitenkant tegen een stootje kan, heeft zo’n koffer vaak een relatief lange levensduur.

Zachte koffers worden op hun beurt gemaakt van licht(er) materiaal, zoals stof. De inhoud wordt hierdoor minder goed beschermd dan bij een harde koffer. Toch zitten er ook de nodige voordelen aan een zachte koffer. Zo is hij een stuk lichter dan een harde koffer. Bovendien betaal je er vaak een lagere prijs voor.

Inhoud

Koffers verschillen niet alleen in uitstraling van elkaar, maar ook op het gebied van inhoud. Bedenk daarom eerst hoeveel er in je koffer moet passen voordat je er eentje koopt. Er moet immers genoeg ruimte zijn voor kleding, reisaccessoires en andere spullen. Moeten er veel spullen in passen? Kies dan voor een grote koffer. Deze heeft vaak een inhoud tussen de 70 en 110 liter. De inhoud van een middelgrote koffer ligt meestal tussen de 40 en 75 liter. Handbagagekoffers hebben doorgaans een inhoud van 30 tot 45 liter.

Aantal wieltjes

Omdat de meeste koffers tegenwoordig wieltjes hebben, wordt hier niet altijd aandacht aan besteed. Zonde, want er zit verschil in het aantal wieltjes dat een koffer heeft. Zo zijn er koffers met twee wieltjes, maar ook koffers met vier wieltjes. Beide koffers kun je al rijdend verplaatsen, maar ze blijven niet allebei zelfstandig staan. Een koffer met twee wieltjes zal omvallen als je deze rechtop zet, maar een koffer met vier wieltjes niet. Bovendien is een koffer met vier wieltjes wendbaarder.

Slot

Een vierde en laatste puntje om op te letten bij een koffer kopen is het slot. Als je een koffer zonder slot koopt, kun je zelf een hangslot kopen en deze door de oogjes van de ritsen doen. Dit is een goedkope manier om de inhoud van je koffer te beveiligen. Je kunt ook een koffer met geïntegreerd TSA-slot kopen. Dit is bijvoorbeeld handig als je naar Amerika reist. Als de Amerikaanse douane de inhoud van je koffer wil bekijken, kunnen zij deze met een speciale sleutel openen. Hierdoor hoeft het slot niet geforceerd te worden, zodat jij je koffer kunt blijven gebruiken.

Ingepakte koffer klaar voor vakantie

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]