Welke vloer past in welke ruimte?

Een nieuwe vloer is een flinke investering en zeker geen gemakkelijke keuze. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten vloeren met ieder zijn eigen stijl, look en voor- en nadelen. Niet iedere vloer past in elk interieur, daarom hopen we je met deze blog een beetje te helpen. 

Een goed voorbeeld hiervan is een klassiek herenhuis uit 1930, hier kun je beter geen betonnen gietvloer in leggen, tenzij het huis van binnen heel erg gemoderniseerd is. Je kunt waarschijnlijk het beste kiezen voor een hard houten vloer of een mooi parket. Dit mooie parket kun je echter niet in elke ruimte plaatsen, daarom geven we hieronder een aantal voorbeelden van geschikte vloertypes in verschillende ruimtes.

Interieur

Waar houdt je rekening mee?

Er zijn verschillende punten waar je rekening mee moet houden als je jouw opties gaat afwegen. Het is namelijk belangrijk om niet alleen een soort te kiezen, maar ook dat de vloer bij jou inrichting en stijl past. Houdt ook rekening met de verschillende voor- en nadelen van elk materiaal.

Probeer te kijken naar de kamer die moeten worden bijgewerkt en kies vervolgens het soort vloer dat het beste bij jou past, bij je huis en jouw behoeftes, maar vooral ook je budget. 

Onthoud dat er verschillende materialen gebruikt worden voor vloeren in specifieke kamers. Zo zijn tegels geweldig in de keuken en de badkamer, maar hout met een mooi tapijt is misschien mooier in de slaapkamer of woonkamer. 

Woonkamer

In de woonruimtes van je huis, zoals de woonkamer, eetkamer en slaapkamers, heb je tientallen mogelijkheden. De juiste keuze voor jou hangt grotendeels af van jouw persoonlijke voorkeur.

Sommige mensen houden van de warmte en duurzaamheid van hardhouten vloeren of stenen tegels. Ze kiezen dan kleden om de ruimtes op te splitsen en comfortabel onder je voeten te laten voelen. 

De beste manier om te kijken wat je zou willen en wat je budget toelaat is om online onderzoek te doen op websites zoals fabrieksverkoop.

Keukenvloer

De keuken wordt door veel mensen beschouwt als het hart van het huis. Hier worden niet alleen de maaltijden bereidt, maar hier wordt ook vaak gezellig gezeten, vooral als er een keukeneiland aanwezig is. 

Deze ruimte wordt druk bezocht en relatief vochtig, daardoor is niet elk vloertype geschikt. Keramische tegels, natuursteen, behandeld hout (waterbestendig) en linoleum zijn populaire keuzes in de keuken. Betonnen gietvloeren met epoxy afwerking worden ook steeds populairder in moderne woningen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]