4 tips bij het inrichten van je huis!

Het inrichten van je huis, steeds meer mensen hebben er moeite meer. Dat komt mede door het grote aanbod aan televisie programma’s die allemaal laten zien hoe je het beste je huis kunt inrichten. Hierdoor zul je super veel ideeën krijgen. Maar geen idee hebben wat nou écht bij je past. Daarom staan in dit artikel vier tips om je te helpen!

Interieur tips

Inspiratie

Zoals gezegd, er zijn ontzettend veel mogelijkheden om inspiratie op te doen. Maar kijk daar dus mee uit. Ga echt specifiek ideeën verzamelen voor kleuren en meubels die je sowieso leuk vindt. Hierdoor zul je meer rust krijgen tijdens het inrichten.

Planning

Een plan van aanpak maken is altijd goed. Zo ook tijdens het inrichten van je huis. Begin daarbij natuurlijk met het bepalen van je budget, zonder dat duidelijk te weten zul je gegarandeerd meer gaan uitgeven dan je eigenlijk wilt. Maak daarna een soort van plattegrond van je huis. Hierdoor krijg je een inzichtelijke weergaven, zet hier dus ook de lengtes van je muren bij. Zorg er ook voor dat je van te voren al ongeveer een idee hebt welke thema’s in welke kamers komen. Hierdoor kun je makkelijker opzoek naar meubels die op elkaar aansluiten.

Licht

Kunstmatig of natuurlijk. Het is in elk geval heel belangrijk. Je moet namelijk ook de kleuren van onder andere je muren goed afstellen op het licht. Op het moment dat je het namelijk fijn vindt om de zon naar binnen te laten schijnen, dan is het gebruiken van een lichte kleur muur het meest prettige. Naast het kijken naar de kleur van je muren is (kunstmatig) licht over het algemeen natuurlijk heel bepalend in je huis. Wil je een gezellige sfeer hebben in de woonkamer, dan moet je ervoor zorgen dat je LED licht hebt. Hierbij heb je namelijk de mogelijkheid om het te dimmen én de kleur te veranderen. Zo moet je echt per kamer gaan bepalen welk licht je er eigenlijk nodig hebt.

Groen

Planten in je huis zullen ervoor zorgen dat je minder last krijgt van gevoelens zoals stress, angst en eenzaamheid, blijkt uit een onderzoek. Daarnaast zeggen andere wetenschappers ook dat het er voor zorgt dat zieke mensen sneller genezen. Buiten dit alles hebben planten ook nog een luchtzuiverende werking. NASA heeft ooit een onderzoek gedaan, waaruit blijkt dat kamerplanten chemische stoffen zoals benzeen en formalhyde kunnen filteren. Simpel gezegd, planten in je huis zijn fantastisch.

Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat de planten blijven leven. Mocht je niet vaak thuis zijn wegens bijvoorbeeld werk. Dan kun je ook kiezen voor een kunst bloesemboom. Die zijn ook nog eens mooier!

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]