Woonwinkels in Nederland

Er zijn in Nederland ontzettend veel woonwinkels. In deze woonwinkels kun je terecht voor de meest uiteenlopende meubels en woonaccessoires. Echter is het lastig te bepalen: naar welke van deze woonwinkels ga jij voor nieuwe meubels. Op deze pagina vind je de leukste woonwinkel van Nederland. We hebben de hippe woonwinkel, grote woonwinkel en conceptstores gecombineerd met winkels voor de leukste woonaccessoires en de echte traditionele meubelwinkels. Om het zo duidelijk mogelijk te maken hebben we per winkel de meubelcollectie, stijl en een beschrijving van de winkel toegevoegd. Je weet zo precies of de winkel de meubels en woonaccessoires heeft die je zoekt. Je gaat op die manier gericht op pad en slaagt eigenlijk altijd in jouw zoektocht naar nieuwe meubels en accessoires.

Leukste woonwinkels in Nederland

Gia Meubel in Soest (utr)

Naar Giga Meubel

Sohome in Barneveld (gld)

Winkel Meubelpartner.nl / Meubelpartner
Naar Sohome

TMC Wonen (3 winkels in Zeeland,1 in Brabant)

TMC Wonen - Woonwinkels in Zeeland
Naar TMC Wonen

Leen Bakker (115 winkels in Nederland)

Winkel Leen Bakker / Leenbakker.nl / Leenbakker
Naar Leenbakker.nl

Mister Design (Designmeubels Den Bosch)

Woonwinkel Mister Design / Misterdesign / Misterdesign.nl
Naar Misterdesign.nl

Trendhopper (19 winkels in Nederland)

Trendhopper woonwinkel / Trendhopper.nl woonwinkel
Naar Trendhopper.nl

Xenos (150 Xenos winkels in Nederland)

Winkel Xenos / Xenos.nl
Naar Xenos.nl

Beste online woonwinkels in Nederland

Wantsandneeds.nl

Wantsandneeds / Wants & Needs / Wantsandneeds.nl Woonwinkel
Naar Wantsandneeds.nl

Dutch Home Label

Dutch Home Label
Naar Dutch Home Label

FonQ.nl

De showroom van FonQ / FonQ.nl
Naar FonQ.nl

WoonQ.nl

De online woonwinkel van WoonQ
Naar WoonQ.nl

VidaXL.nl

VidaXL / Vida XL / VidaXL.nl
Naar VixaXL.nl

Beste vloerenwinkels in Nederland

DRT Gietvloeren

Showroom DRT Gietvloeren
Naar DRT Gietvloeren

Waar vind je de leukste woonwinkel?

Je kunt je tegenwoordig online al ontzettend goed oriënteren. Je bekijkt online de collectie, merken en stijl van de winkel waar je langs wil gaan. Ook een beeld krijgen van het interieur in de winkel is eenvoudig, waardoor je vooraf voorbereid op pad gaat. Je kunt dan heel gericht op pad en vindt de leukste woonwinkel voor hetgeen jij mooi vindt.

Oriënteren: bezoek een woonboulevard

Wil je jezelf laten verrassen of ben je nog aan het oriënteren, kies dan voor een woonboulevard. Je hebt dan alle woonwinkels bij elkaar en kunt jezelf ter plekke laten verrassen. Toch niet wat je ervan had verwacht, dan wandel je gewoon verder naar een andere woonwinkel op de woonboulevard.

Bonustip: de grote woonwinkel biedt meer stijlen

Een andere tip voor in de oriëntatiefase: bezoek een grote woonwinkel zoals Loods5 of Eijerkamp. Je hebt dan verschillende interieur stijlen in één winkel. Je kunt er op die manier achter komen wat je mooi vindt, hoe de stijl heet en wellicht online verder zoeken. Vanuit de online shops kom je dan weer leuke nieuwe winkels tegen met jouw stijl, die je dan weer kunt bezoeken.

Grote woonwinkel of kleine woonwinkel?

Wat is jouw favoriet? Een grote woonwinkel of juist een kleine woonwinkel? Onze tip: de grote woonwinkel voor meubilair, zoals eettafels en banken, en de kleine woonwinkel voor alle woonaccessoires. Want eerlijk, de kleine woonwinkel is vaak veel sfeervoller ingericht dan de grote woonwinkel. En dat is eigenlijk ook wel logisch. Maar! Ook kleine woonwinkels hebben leuke meubels, dus heb je toevallig online al een mooi model bank of een unieke eettafel gezien, dan kun je daar natuurlijk voor gaan.