5 tips voor uw zoektocht naar een nieuwe garagedeur

Bent u op zoek naar nieuwe openslaande garagedeuren? Deze kunnen volledig op maat gemaakt worden aan de hand van uw wensen. Maar hoe weet u nu welke elementen voor u van belang zijn? We zetten 5 handige tips voor u uiteen om tot een voor u juiste garagedeur te komen.

Tip #1: Kies voor een openslaande garagedeur die past bij de huidige stijl van uw woning

Wanneer u een nieuwe garagedeur laat plaatsen wilt u vanzelfsprekend dat deze aansluit bij de stijl van uw woning. Stel uzelf daarom de volgende vragen: In wat voor stijl is uw woning gebouwd? Modern, klassiek of juist industrieel? Welke kleuren passen bij mijn woning? Hoe ziet de voordeur er uit, kan dezelfde stijl toegepast worden voor de garagedeur? Op deze manier creëert u eenheid.

Nieuwe garagedeur

Tip #2: Kies voor een veilige openslaande garagedeur

Veiligheid is vaak een belangrijke factor in de keuze voor nieuwe garagedeuren. Goed hang- en sluitwerk vormen hiervoor de basis. Openslaande garagedeuren zijn vaak voorzien van driepuntssluitingen waardoor de deur op 3 plekken vergrendeld wordt. Sommige aanbieders voorzien de garagedeuren zelfs van vijfpuntssluitingen. Ga voor een extra veilig gevoel ook na of de garagedeuren zijn voorzien van sloten met een keurmerk.

Tip #3: Is een goede geïsoleerde garagedeur voor u van belang? Kijk verder dan de isolatiewaarde


Isolatiewaardes zeggen iets over het isolerende vermogen van de garagedeur. Hoe lager de isolatiewaarde, hoe beter geïsoleerd. Maar is dat genoeg om te bepalen of uw garagedeur goed geïsoleerd is? Nee. Ook het via het kozijn kan namelijk veel kou binnen komen. Kies daarom voor een thermisch onderbroken kozijn waarbij het binnen- en buitenkozijn van elkaar gescheiden worden. Zoek daarnaast een aanbieder die de mogelijkheid biedt voor het luchtdicht aftimmeren van de garagedeur voor minimaal energieverlies.

Tip #4: Laat u adviseren door een professionele partij

Omdat de aanschaf van een nieuwe garagedeur niet over een nacht ijs gaat waarbij veel keuzemogelijkheden om de hoek komen kijken, is het verstandig om u te laten adviseren. Een professionele partij heeft kennis van zaken en kan u goed hierdoor goed ondersteunen in het maken van de juiste keuze.

Tip #5: Diverse offertes opgevraagd? Vergelijk ze op de juiste manier

Bij het oriënteren naar een nieuwe garagedeur zult u mogelijk verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Op het eerste oog kan het lijken dat zij allen, min of meer, dezelfde garagedeur aanbieden. Wij raden u aan om de kenmerken van garagedeuren goed te analyseren, vaak bestaan er toch meer verschillen dan dat op het eerste oog lijkt.

Different Doors: de specialist in garagedeuren

Bent u op zoek naar een nieuwe garagedeur? De adviseurs van Different Doors helpen u graag bij uw zoektocht. Bezoek de website voor meer informatie of neemt contact op.