5x BUDGET wonen: huis inrichten met klein budget (TIPS)

Wekelijks zie je op TV de meest prachtige interieurs voorbij komen. Vaak zijn deze interieurs duurder dan je verwacht. Dat kan ook anders. Daarom in dit artikel vijf tips voor budget wonen. De definitie van budget wonen: een huis inrichten met een klein budget. En dan natuurlijk ook nog terwijl jouw budget interieur zometeen volledig matcht met de laatste woontrends van dit moment. We bekijken budget wonen aan de hand van vijf tips: budget woonwinkels, Marktplaats, standaard artikelen aanpassen (DIY) en Pinterest.

5x BUDGET wonen: huis inrichten met klein budget (TIPS)

1x TIP: Budget wonen met de juiste woonwinkels

Er zijn tal van woonwinkels waar meubels niet de hoofdprijs kosten. Hier vind je meubels voor budget wonen. Misschien niet ontworpen door de bekendste meubelontwerpers, maar wel ideaal voor jou en volgens de laatste woontrends. Voorbeelden van budget woon- en meubelwinkels zijn de Kwantum, Leen Bakker en JYSK. Wat hierbij belangrijk is: zoek de mooiste items uit de collecties. Door de folders te blijven bekijken zul je continue nieuwe prachtige meubels en woonaccessoires tegenkomen voor weinig geld. Een tip: ook de Aldi heeft tegenwoordig regelmatig écht goede aanbiedingen. Je hoeft hiervoor niet naar de winkel, maar je kunt vooraf al kijken in de Aldi folder voor alle budget wonen aanbiedingen.

2x TIP: Marktplaats voor de leukste meubels en accessoires

Je kunt op Marktplaats veel meubels en accessoires vinden. En dat is ook meteen de reden waarom weinig mensen Marktplaats afspeuren. Geef Marktplaats nog eens een kans: plaats zoekopdrachten en schakel meldingen in. Je krijgt op die manier meteen een melding wanneer een bepaald merk of type te koop komt. Ook wanneer je op zoek bent naar een specifiek item bij een woonwinkel kun je vooraf altijd even kijken of hij niet te koop staat bij een andere verkoper op Marktplaats. Bespaart geld, en je helpt iemand anders van zijn meubels of woonaccessoires af.

3x TIP: Standaard producten aanpassen (of volledig DIY)

Je hebt veel meubels en accessoires die wellicht hier helemaal voldoen aan jouw wensen of de laatste woontrends. Echter: met een klein likje verf kun jij zo’n meubel gemakkelijk veranderen in een echte eye-catcher. Zo kun je bijvoorbeeld ook een oude kast kopen, voorzien van een likje verf in een trendy kleur, en zo genieten van een uniek exemplaar. Wil je echt zelf aan de slag, maak dan jouw eigen producten. Op internet vind je tal van leuke DIY’s (do-it-yourself) van meubels en accessoires die je zelf kunt maken. Een groot voordeel van DIY: door zelf maken bespaar je veel geld. Daarmee is het de ideale budget wonen tip.

4x TIP: Zoek de mooiste meubels en accessoires op rommelmarkten

Door net even buiten de standaard paden te gaan kom je vaak meubels en accessoires tegen die net even anders zijn. Je gaat hiervoor niet naar hippe markten met items die nog steeds te duur zijn, maar naar kleine plaatsen. Hier vind je authentieke rommelmarkten waar mensen de pareltjes van zolder verkopen voor weinig geld. Een handige tip: neem contant geld, en kleingeld mee, want de items die je hier vindt kosten weinig. Deze vierde tip gaat overigens ook erg goed samen met de vorige. Je kunt leuke meubels en accessoires van de rommelmarkt eenvoudig voorzien van een nieuw kleurtje of mixen met nieuwe items. Op die manier kun je budget wonen door nieuwe en oude meubels en accessoires te combineren.

5x TIP: Inspiratie opdoen voor budget wonen via Pinterest

Voor de mensen die Pinterest nog niet kennen: je kunt hier volop inspiratie opdoen voor jouw nieuwe interieur. Je bewaart namelijk gemakkelijk plaatjes van anderen op jouw eigen bord. Dit is een soort moodboard waar al jouw inspiratie samenkomt. Zo maak je een moodboard voor de keuken, woonkamer en slaapkamer. Het handige van Pinterest is dat je er ook veel DIY vindt. Bovendien staan er ook veel leuke tutorials op. Bijvoorbeeld met hoe je zelf een hanglamp maakt, een kast een kleurtje geeft of stoelen opnieuw bekleedt. Tot slot vind je op Pinterest ook veel goedkope meubels en accessoires, wanneer je bijvoorbeeld zoekt op ‘budget wonen’, ‘goedkope meubels’ of ‘budget interieur’.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]