7x beste GRATIS apps voor jouw interieur

Tijd voor een make-over van jouw thuis? Of wil je slim wonen? Je komt terecht in een jungle van verschillende interieur apps. Vind inspiratie en ideeën voor de styling van jouw toekomstige huis in de leukste interieur apps. Het voordeel: alle apps in deze blog zijn gratis en bieden jou de mogelijkheid al jouw ideeën van Pinterest werkelijkheid te maken. Met welke van de volgende gratis apps ga jij aan de slag?

7x beste GRATIS apps voor jouw interieur

1. Home design 3D: gratis interieur ontwerpen

Benieuwd hoe een verbouwing er daadwerkelijk uit gaat zien? Met de Home design 3D app kun je inschatten hoe het eruit gaat zien. Je krijgt in de app zowel twee- als driedimensionale beelden van het interieur dat je ontworpen hebt. Ook wanneer je nog niet zeker bent dat je wilt gaan verbouwen is de House design 3D app een aanrader. Je kunt op die manier een idee maken en jouw partner enthousiast maken voor het idee.

2. De Flexa-app: gratis kleur uitproberen

Tijd voor nieuwe kleuren op de muur. Met de Flexa app probeer je gemakkelijk nieuwe kleuren op jouw muur. Je scant de muur met de camera van je telefoon, om vervolgens direct te zien hoe de verschillende kleuren op jouw muur eruit zien. Handig: de app biedt ook een scan mogelijkheid. Vanuit de gescande kleur wordt dan een passend kleurenschema gemaakt voor jouw interieur. Ideaal wanneer je twijfelt welke kleur het mooiste staat.

3. MagicPlan: gratis styling ideeën

Met de MagicPlan app heb jij de vrijheid om zelf een ruimte te ontwerpen. Je kunt kiezen voor prints op de muur, of al jouw favoriete meubels. Uit een enorme catalogus aan meubels kun je zelf het interieur inrichten. Zo bepaal je de stijl, maar kun je ook gemakkelijk kijken of de meubels die je hebt uitgekozen in de ruimte passen. Wordt de ruimte daardoor te vol, dan kun je altijd kleinere meubels of minder meubels aanschaffen. Is het resultaat klaar? Dan kun je hem via de app zo delen met vrienden. Ook ideaal voor interieurontwerpers!

4. Neybers: gratis plattegrond maken

Vind je het lastig om de ruimte optimaal in te richten? Met de Neybers app kun je eenvoudig een plattegrond en indeling van de ruimte maken. De camera van je smartphone helpt je op weg om de juiste maten in de app te krijgen.

5. Curate: gratis meubels uitproberen

Om erachter te komen of meubels passen bij de rest van je interieur kun je ze natuurlijk bestellen en thuis proberen, maar gemakkelijker is om het op voorhand al te weten. Je kunt met de Curate app eenvoudig een foto uploaden en daar de meubels (op schaal) in plaatsen. Je hebt zo direct een beeld van het eindresultaat, zonder dat je de meubels vooraf hoeft te bestellen bij de meubelwinkel.

6. Home: gratis smart home app

Met de Home app van Apple kun je jouw hele huis aansturen. Zo stuur je gemakkelijk apparaten, triggers en accessoires aan. Overigens hoeven de apparaten niet van Apple te zijn, want ook apparaten die compatible zijn met Apple kun je op deze manier gemakkelijk aansturen. Op die manier maak jij het door jou ontworpen interieur ook nog eens ontzettend functioneel door slimme apparaten toe te voegen. Extra handig: de app staat standaard geïnstalleerd op iOS devices zoals de iPhone of iPad.

7. Philips Hue: op afstand lampen bedienen

Heb je verschillende Hue lampen in huis, dan kun je met de gratis Hue app al deze lampen bedienen. Voeg op afstand een tijdschakelaar toe, of schakel de lampen in wanneer je later thuis bent dan gepland. Ook bepaal je gemakkelijk de juiste sfeer door de intensiteit van het licht in de stellen. Functioneel licht of juist meer sfeer met Hue lampen, jij bepaalt het helemaal zelf: op afstand en vanaf de bank.

Meer gratis apps: hier vind je de leukste gratis apps

Naast bovenstaande 7 gratis interieur apps zijn er nog veel meer apps. Op Gratisproduct.nl vind je veel gratis producten, waaronder gratis apps. Van interieur apps tot de beste apps voor leren, social media of het vinden van een partner. Dus: ga je binnenkort aan de slag met jouw interieur, lees alle interieur inspiratie, maar ga bovenal aan de slag om met handige smartphone apps jouw droominterieur samen te stellen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]