8x MAKKELIJKE kamerplanten – Planten die weinig onderhoud nodig hebben?

Eenvoudige, gemakkelijke kamerplanten hebben weinig verzorging nodig. Ideaal wanneer je druk bent, of toch stiekem niet zo handig met planten. In deze blog nemen wij jou mee in de 10 makkelijkste kamerplanten. Een selectie van 10 makkelijk te verzorgen kamerplanten voor bij jou in de woonkamer, slaapkamer of keuken: van makkelijke groene kamerplanten tot makkelijke bloeiende kamerplanten. Onze belangrijkste tip: haal veel kamerplanten in huis, ze geven een goed gevoel, veel zijn luchtzuiverend en planten zijn prachtig!

8x MAKKELIJKE kamerplanten - Planten die weinig onderhoud nodig hebben?

Op 1: de Cactus (de aller makkelijkste kamerplant)

Het meest genoemd als makkelijke kamerplant: de cactus. In veel verschillende soorten en maten. Doet het goed in een droge omgeving en kan een maand leven zonder water. Houd er wel rekening mee dat je hem niet (meer) in het volle zonlicht zet. Je hebt de cactus natuurlijk klein, maar ook groot. De trend van dit jaar zijn de grotere cactussen, bijvoorbeeld grote woestijncactussen. Die cactussen zijn echte eye-catchers in je interieur, en daarnaast dus ook ontzettend gemakkelijk te verzorgen kamerplanten.

Nummer 2: de Zamioculcas

De Zamioculcas is een grote kamerplant met stevige groene bladeren. Hij heeft bijna geen water nodig en heeft ook weinig behoefte aan licht. Wel zul je merken dat hij veel sneller groeit bij veel licht, al is dat dus niet cruciaal. Een ideale plant wanneer je op zoek bent naar een grote groene kamerplant, die weinig aandacht nodig heeft. Zet hem in de slaapkamer, in de hoek van de woonkamer of maak hem onderdeel van jouw eigen Urban Jungle.

Plaats 3: Draceana is een makkelijke kamerplant

Een Draceana is een van de populairste kamerplanten van Nederland. Niet gek, want deze kamerplant heb je in veel verschillende soorten en maten. Eigenlijk elke soort heeft hetzelfde kenmerk: ontzettend gemakkelijk. De Dracaena is een kamerplant die weinig water nodig heeft. Een plek in de (half)schaduw is ideaal voor hem. Een ander voordeel van deze gemakkelijke kamerplant zijn zijn luchtzuiverende specialiteiten. Je kiest met de Dracaena dus voor een gemakkelijke luchtzuiverende kamerplant.

Op 4: de Sansevieria

Ook de Sansevieria is zo’n kamerplant met een ontzettend korte gebruiksaanwijzing. Dat komt doordat deze kamerplant zijn oorsprong vindt in de woestijn. Doordat hij vocht vasthoudt in de bladeren kan hij lang zonder water. Je hoeft een Sansevieria pas water te geven zodra een andere plant eigenlijk al dood zou zijn, als de grond helemaal droog is geworden. Bij teveel water worden de bladeren te vol, blijft het water staan en gaan de wortels rotten. En dat wil je natuurlijk voorkomen met jouw Sansevieria.

Plaats 5: Monstera (dé plant van dit moment)

De bekendste plant van Nederland is de Monstera Deliciosa, ookwel de gatenplant. De plant staat bekend om de gaten in het blad, die aan lange stengels zitten. Heb jij nog geen Monstera in jouw interieur, dan moet je er maar snel en bestellen. Je hoeft een Monstera niet veel water te geven, maar houd de grond altijd een beetje vochtig houden. Op die manier blijft de Monstera continue groeien en komen er steeds meer nieuwe bladeren. We hebben hem de vijfde plek gegeven omdat hij niet in de felle zon mag staan en toch enige verzorging nodig heeft. Maar, toch blijft de Monstera een erg gemakkelijke kamerplant.

De zesde plek: Aloë Vera

Wederom een kamerplant die van oorsprong afkomstig is uit de woestijn. En dat zorgt er dan ook voor dat deze plant met weinig water blijft leven. Bovendien is de Aloë Vera een luchtzuiverende kamerplant, waardoor hij de ruimte ook nog gezonder maakt. Je zet deze makkelijke luchtzuiverende kamerplant in de halfschaduw, al doet hij het ook goed in ruimtes met weinig licht.

Op plek 7: Yucca, ookwel Palmlelie

De Yucca, in Nederland ook wel bekend als de Palmlelie is een gemakkelijke kamerplant. Een plant die familie is van de echte palm, en daardoor dus weinig water nodig heeft. Een ander voordeel: de Yucca plaats je zo in de zon, dat vindt hij helemaal niet erg. Daardoor kun je de Yucca dus eigenlijk gerust een tijdje laten staan zonder hem te hoeven verzorgen.

Plaats 8: de Ananasplant

De Ananasplant is een extreem luchtzuiverende kamerplant. Daarom is dit eigenlijk een must voor iedereen die houdt van kamerplanten. Ook wordt beweerd dat de Ananasplant helpt om minder te snurken. Bovendien hoef je hem weinig water te geven. Je zult merken dat de plant een poging doet een ananas te laten groeien, maar dat dit in de praktijk in ons klimaat natuurlijk niets wordt. Zodra de ananas eraf valt kun je deze weggooien, de plant groeit vervolgens weer rustig door.

Kortom: welke makkelijke kamerplant moet je kiezen?

De bovenstaande selectie kamerplanten bevat allemaal makkelijke kamerplanten. Ze hebben weinig behoefte aan water, weinig aandacht nodig en mogen vaak overal in huis staan. Vind je het lastig om een keuze te maken? Kies dan eenvoudigweg de kamerplant die je mooi vindt, want gemakkelijk zijn ze allemaal.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]