8x TIPS: Hoe kun je een tuinkamer inrichten?

Bijzonder veel mensen willen vandaag de dag kunnen genieten van een zogenaamde tuinkamer. Nog steeds bestaat de verwarring dat een tuinkamer hetzelfde is als een serre. Dat is echter niet correct. Een serre wordt in principe rechtstreeks aan het huis gebouwd. Dat geldt niet voor een tuinkamer. Een tuinkamer kan dan ook het best worden omschreven als een losstaand, afgesloten verblijf. In eerste instantie moet een tuinkamer er vooral voor zorgen dat de wind buiten kan worden gehouden. Vaak wordt er ook voor gekozen om ze uit glas te laten vervaardigen en wordt ze niet geïsoleerd. Wil jij ook graag kunnen genieten van een tuinkamer bij je huis, maar kan je nog wel wat tips gebruiken om je tuinkamer in te richten? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Wij hebben namelijk 8 zeer interessante tuinkamer inrichten tips verzameld en stellen ze hieronder graag aan je voor.

8X tips: Hoe kun je een tuinkamer inrichten?

Credits voor bovenstaande foto naar Bronkhorst Buitenleven.

1. Realiseer een zo optimaal mogelijke lichtinval

Bij een tuinkamer inrichten dient er altijd nadrukkelijk rekening te worden gehouden met de lichtinval. Een tuinkamer vereist meer dan eender welke andere ruimte een zo optimaal mogelijke lichtinval. Alleen op deze manier kan je een optimale betrokkenheid met de buitenwereld realiseren. Mede omwille van deze reden is het ook zo dat er in de praktijk in het merendeel van de gevallen voor wordt gekozen om een tuinkamer uit glas te vervaardigen.

2. Overweeg om een lichtstraat te voorzien

Bij een tuinkamer inrichten wordt er steeds vaker voor gekozen om een zogenaamde lichtstraat te voorzien. Deze brengt dan ook heel wat extra voordelen met zich mee. Niet alleen kan je op deze manier genieten van extra (natuurlijk) licht in de tuinkamer, daarnaast is het ook nog eens zo dat er ’s avonds een prachtig uitzicht wordt gecreëerd op de sterrenhemel. Wil je graag kunnen rekenen op nog meer sfeer en gezelligheid in je tuinkamer? In dat geval kan het ook de moeite waard zijn om een kachel te voorzien.

3. Een zonwering voorzien is altijd een interessante keuze

Hou bij een tuinkamer inrichten altijd rekening met het voorzien van een zonwering. Ondanks het feit dat dit geen absolute must is, is het wel zo dat een zonwering tijdens de zomermaanden geen overbodige luxe kan zijn. Wanneer de zon vol op je tuinkamer schijnt is gebruik kunnen maken van een zonwering dan ook bijzonder aangenaam. Op vlak van zonwering kan je een keuze maken uit diverse opties waaronder jaloezieën en plissés.

4. Creëer een harmonieus geheel

Het spreekt voor zich dat iedereen over een bepaalde voorkeur beschikt op vlak van inrichting. Deze voorkeur laten mensen tegenwoordig niet alleen gelden in hun huis en tuinkamer, maar ook in de tuin zelf. Een klassieke tuin combineren met een strak en modern ingericht huis kan zorgen voor een bepaald contrast, maar is zelden een goed idee. Het creëren van een harmonieus geheel bij een tuinkamer inrichten is dan ook veruit de beste keuze.

5. Voorzie passende vloerkleden

Een zeer interessante tip voor je tuinkamer inrichten heeft betrekking tot het voorzien van passende vloerkleden. Door gebruik te maken van vloerkleden kan je namelijk meteen twee vliegen in één klap slaan. Het spreekt namelijk voor zich dat vloerkleden op een eenvoudige manier kunnen zorgen voor extra comfort in huis, maar daarnaast is het ook zo dat je er een bepaalde sfeer mee kan creëren. De exacte uitstraling en kleuren waar je vloerkleden voor in de tuinkamer over moeten komen te beschikken is uiteraard vooral een persoonlijke keuze.

6. Comfortabele zitmeubels zijn een absolute must

Het merendeel van de mensen die een tuinkamer willen realiseren doen dat omdat ze een extra plekje willen creëren om in alle rust te kunnen genieten. Omwille van deze reden is het bij een tuinkamer inrichten dan ook altijd een goed idee om gebruik te maken van comfortabele zitmeubels. Een comfortabele zitbank kan er gecombineerd met uitnodigende stoelen voor zorgen dat je zomaar met nog meer plezier gebruik gaat maken van je tuinkamer.

7. Creëer het buitengevoel ook binnen in je tuinkamer

Bij een tuinkamer inrichten draait het grotendeels om de connectie tussen de ruimte en de omliggende tuin. In principe wordt er dan ook steeds alles in het werk gesteld om het buitengevoel een beetje binnenskamers te halen. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Uiteraard kan je op dit vlak gebruikmaken van grote glaspartijen waardoor je over een optimale kijk beschikt op de tuin, maar dat neemt niet weg dat je er ook altijd goed aan doet om wat extra groen in je tuinkamer zelf te voorzien. Eerst de tuin zelf nog aanpakken? Dat kan met een hovenier van Hovenier.nl, of kies voor een volledig tuinontwerp voor jouw tuin. Daarna kunnen een aantal bloemen en planten in je tuinkamer kan dan ook beslist de moeite waard zijn.

8. Denk goed na over de deuren waar je gebruik van gaat maken

Last but not least is het ook altijd bijzonder belangrijk om goed na te denken over de deuren waar je gebruik van gaat maken. Kies je tijdens je tuinkamer inrichten voor openslaande deuren naar buiten of geef je de voorkeur aan een schuifdeur? Het is zelfs mogelijk om een tuinkamer te creëren waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van deuren. Overweeg dus goed welke optie voor jou nu precies het interessantst is.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]