9x Badkamer stylingtips: badkamer aankleden

Jouw badkamer aankleden: een uitdagende klus, aangezien een toilet, douchekabine en bad over het algemeen niet de meest stijlvolle items zijn. Om jou op weg te helpen bekijken we vrijwel alle items in de badkamer en wat jij ermee kunt. Zo komen onder andere de badmat, handdoeken, planten en de spiegel aan bod. Een compleet overzicht met 9 badkamer styling tips om jouw badkamer aan te kleden. Op die manier verander jij jouw badkamer in een warme, levendige en aangeklede badkamer. Handig: deze tips zijn voor elk formaat badkamer, zowel voor de normale, grote als kleine badkamer.

9x Badkamer stylingtips: badkamer aankleden

Tip 1: een stijlvolle badmat doet wonderen

Als we één item zouden moeten kiezen dat de ruimte direct van stijl kan veranderen is het een badmat. Je vindt badmatten die matchen met de laatste interieurtrends, waardoor jij eenvoudig de rest van jouw interieur kunt matchen met de badmat. Een badmat zorgt ervoor dat de tegelvloer of gietvloer in de badkamer gebroken wordt.

Tip 2: de kranen als eye-catcher

Een kraan bepaalt in grote mate de sfeer in een badkamer. Omdat dat steeds duidelijker werd zijn ook de designs van kranen onder handen genomen. Vervang jouw huidige kraan voor bijvoorbeeld een zwart of goud model. Afhankelijk van de stijl van jouw interieur kies je voor een minimalistische of juist heel sierlijke kraan.

Tip 3: spelen met kleuren

Veel badkamers ogen ‘saai’ doordat weinig kleur wordt gebruikt. Daarom mag je ook in de badkamer meer warmte en sfeer toevoegen door het gebruik van kleuren. Je kunt kiezen voor meerdere tinten of bijvoorbeeld een muur in een bepaalde kleur. Een eenvoudigere manier is kiezen voor een handdoekenset. Je kiest voor een trendy kleur of patroon op de handdoeken en tovert in één keer de badkamer om tot een plek met meer sfeer.

Tip 4: eenvoudige of unieke spiegel

Je hebt keuze uit veel verschillende soorten spiegels, dus een spiegel is bij uitstek zo’n item waarmee je een unieke indruk kunt achterlaten. Zo zijn ronde spiegels en spiegels met een zwarte of gouden rand op dit moment erg populair. Kies je voor een grote spiegel, dan brengt dit een ander voordeel met zich mee. Spiegels zorgen namelijk voor een meer ruimtelijk effect, waardoor jouw badkamer ook nog eens groter lijkt dan hij is.

Tip 5: meer groen in de badkamer

Een oplossing voor meer leven in de badkamer: kamerplanten. Hoewel niet iedere kamerplant geschikt is om in de vochtige omgeving van een badkamer te staan, zijn er genoeg kamerplanten die voldoen. Kies voor één grote kamerplant of juist voor verschillende kleine kamerplanten.

Tip 6: less is more

Voor iedere badkamer, maar extra voor kleine badkamers, geldt: less is more. Meer accessoires zijn niet altijd beter voor de sfeer in de badkamer. Hierbij geldt: hoe meer woonaccessoires, hoe kleiner de badkamer lijkt. Maak daarom bewust een keuze uit specifieke accessoires om jouw badkamer aan te kleden.

Tip 7: opvallende wasmanden

Omdat niet iedere badkamer de ruimte heeft voor unieke accessoires kun je ook in de basisitems in de badkamer net even iets unieks kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor opvallende, stijlvolle wasmanden. Op die manier geef jij jouw badkamer direct meer sfeer.

Tip 8: trendy douchegordijnen

Heb jij een badkamer met een douchegordijn? Kies dan voor een trendy exemplaar in plaats van de standaard douchegordijnen. Je hebt tegenwoordig immers keuze uit tientallen opvallende prints, maar ook stijlvolle kleuren. Op die manier kun je het douchegordijn ook direct aanpassen aan de interieurstijl van de rest van jouw inrichting.

Tip 9: opvallende plankjes van marmer

Helemaal de trend van nu: marmer. Voor wanneer je net even iets anders aan de muur wil kun je kiezen voor opvallende wandplankjes van marmer. Je kunt daarbij kiezen voor wit, maar ook voor zwart marmer. Echter: ook wandplankjes van zwart metaal zijn tegenwoordig helemaal hip.  Daar zet je natuurlijk jouw producten op. Kies een keer voor de niet-standaard supermarkt flacons, maar koop stijlvolle exemplaren. Daar doe je vervolgens jouw douchegel of shampoo in. Te uitdagend? Ook zonder dit zijn plankjes erg leuk!

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]