Terrasmeubilair kiezen? 8x TIPS voor de beste keuze

Zomer: dé tijd om te investeren in terrasmeubilair. Merk jij dat jouw huidige terrasmeubilair zijn langste tijd gehad heeft? Dan is het tijd geworden om nieuw terrasmeubilair te kiezen. Hoe pak je dat aan? Wat heb je allemaal nodig? Hoe kom je uiteindelijk tot de beste keuzes op het gebied van terrasmeubilair kiezen? In deze blog vind je een complete keuzegids voor terrasmeubiliair kiezen. Op die manier maak je gemakkelijk die juiste keuzes en tover jij jouw terras om in een prachtige plek waar jij zelf en jouw gasten kunnen genieten. Kortom, de stappen naar het perfecte horeca terrasmeubilair vind je hier.

Terrasmeubilair kiezen? 8x TIPS voor de beste keuze!

1. Begin met het maken van een lijst

Denk na over hoe je het terras wilt indelen. Op welke plekken komen terrastafels, en waar mogen relaxte loungebanken komen. Probeer te werken in gebieden, waardoor een groot terras al snel een knusse plek wordt waar je avonden wil vertoeven. Denk ook na over het financiële plaatje. Meer horecatafels betekent meer omzet, waar loungebanken voor minder omzet zorgen. Precies de juiste verhouding zorgt voor een maximaal resultaat. Immers, niet iedereen wil de hele avond lang aan tafel zitten. Maak op basis van deze zaken eens een plattegrond van het terras en een lijst van het meubilair dat je dan nodig hebt.

2. Probeer het meubilair uit

Je kunt terrasmeubilair natuurlijk online bestellen, bijvoorbeeld tafelonderstellen of horeca parasols. Sommige meubels wil je echter misschien eerst even voelen. Je wil ze aanraken en de verschillende stoffen zien. Dit kan bijvoorbeeld bij Okido Horeca Meubilair in Heerenveen. Op die manier kun je het type terrasmeubilair kiezen dat past bij jouw doelgroep. De ene doelgroep wil immers stevige banken, terwijl de andere liever zachte loungebanken heeft. Hetzelfde geldt voor terrasstoelen: degelijk VS perfect ontwerp.

3. Kies gemakkelijk te houden terrasmeubilair

Het werkt het fijnst wanneer je terrasmeubilair zo onderhoudsvriendelijk mogelijk is. De materialen metaal, teak, ceder en riet zijn de onderhoudsvriendelijk. Ze blijven onder alle weersomstandigheden mooi. Sommige houtsoorten moeten jaarlijks behandeld worden zodat ze mooi blijven, vermijd deze voor terrasmeubilair. Andere, zoals bovengenoemde materialen, blijven altijd mooi of krijgen een net even andere look waardoor ze er nog steeds prachtig uitzien.

4. Houd rekening met het opbergen

Je wil het terrasmeubilair het liefst ‘s nachts laten staan. Gelukkig zijn veel terrasmeubels hier ook voor gemaakt. Dat betekent echter niet dat het ook in de winter kan blijven staan. Bedenk goed hoe je alle meubels in de winter op gaat bergen. Kies uit praktisch oogpunt altijd voor stapelbare stoelen en barkrukken. Deze nemen minder ruimte in dan kolossale steigerhouten banken. Zorg altijd dat je hoeken in banken los kunt koppelen, waardoor ze gemakkelijker te stapelen zijn. Bovendien ben je flexibeler, wanneer je eens twee losse zitjes wilt samenstellen op je terras.

Bonustip: kiezen voor horecaparasols zorgt ervoor dat jouw gasten langer buiten kunnen zitten. Zeker wanneer je ook heaters aan de parasols hangt. Op die manier heb je meer oppervlakte, wat zorgt voor een hogere omzet en gasten die langer blijven zitten.

5. Het juiste kleurgebruik zorgt voor meer sfeer

Bij nieuwe terrasmeubilair hoef je echt niet altijd natuurlijke tinten te kiezen. Ook kleur mag, wat zelfs zorgt voor meer contrast in het terras. Combineer de natuurlijke tinten van hout, zwart, wit, beige en metaalkleur met kleurrijke afwerkingen. Wil je het kleurgebruik tussentijds, bijvoorbeeld per seizoen, kunnen wijzigen, kies dan voor kleurrijke kussens en accessoires op het terras. Op die manier zijn de kosten beperkt, en heb je veel vrijheid.

6. Kies voor kwaliteit en een lange levensduur

Ook voor terrasmeubilair geldt: ga voor kwaliteit. Je betaalt initieel misschien 20-30% meer, maar de levensduur is misschien wel 100% meer. Kies daarom voor degelijke materialen, stevige stoelen en betrouwbare leveranciers. Je weet op die manier waar je koopt en kunt bovendien terugvallen op de garantie. Daarnaast wil je dat jouw gasten zo lang mogelijk blijven en heerlijk blijven borrelen, dus zorg altijd voor kwaliteit. Goed meubilair werkt dus ook nog eens omzet verhogend.

7. Overweeg ook buitenvloerkleden eens

Een buitentapijt of buitenvloerkleed is een nieuwe ontwikkeling. Het juist gebruik van deze sneldrogende buitenkleden zorgt ervoor dat je eenvoudig en betaalbaar meer sfeer kunt toevoegen aan jouw terras. Het oogt gezelliger en voelt comfortabel aan wanneer je er overheen loopt. Bovendien is een buitenvloerkleed ideaal om het terras op te kunnen delen in verschillende gebieden, wat je natuurlijk ook kunt doen met de vloer zelf.

8. Kies voor multifunctioneel terrasmeubilair

Kiezen voor multifunctioneel terrasmeubilair zorgt ervoor dat je flexibel bent. Een eetkamerbank is statisch en biedt weinig flexibiliteit. Dit terwijl je eenvoudig een stoel kunt aanschuiven. Ook een losse poef kan gemakkelijk worden gebruikt als zitplaats wanneer er nog net een plekje vrij is aan de terrastafel. Op die manier maak je optimaal gebruik van de ruimte, wat zorgt voor een maximale omzet uit het terras.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]