Achteraf betalen bij (online) woonwinkels: dit zijn de mogelijkheden

Online shoppen is helemaal in. Het is natuurlijk ook super handig. Eén druk op de knop en je nieuwe meubels zijn besteld. Maar bij het betalen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn enorm veel verschillende betaalmethoden. In deze blog kom je alles te weten over de verschillende mogelijkheden om achteraf te betalen.

Achteraf betalen woonwinkels

Acceptgiro

Acceptgiro is de eerste betaalmethode waarbij het mogelijk is om achteraf te betalen. Het werkt als volgt: er wordt een acceptgirokaart toegevoegd aan het pakketje dat je bestelt of deze wordt naar je gemaild. Hierop staat de naam van het bedrijf, het betalingskenmerk van de overschrijving, het rekeningnummer en vaak het bedrag. Hieronder zet je je handtekening en eventueel je rekeningnummer, waarna je de acceptgirokaart in kunt leveren bij je bank. Die maakt vervolgens het bedrag over. Toegegeven, deze methode is wel een beetje ouderwets. Er zijn tegenwoordig veel eenvoudigere betaalmethodes.

Creditcard

Hoewel je bij achteraf betalen in eerste instantie meteen denkt aan betalen met een creditcard, is dit in feite natuurlijk wel een manier om achteraf te betalen. Je kunt namelijk op elk moment een bestelling doen, terwijl alle bedragen die je uitgeeft pas aan het eind van de maand van je bankrekening worden afgeschreven. In feite schiet de uitgever van de creditcard jouw betaling dus voor en heb je voor korte tijd een lening bij die uitgever.

AfterPay

AfterPay is relatief nieuw, maar toch al erg populair. Veel webshops gebruiken AfterPay dan ook als methode om achteraf te betalen. Het gebruik is heel simpel. Je plaatst een bestelling en kiest AfterPay als betaalmethode. Vervolgens wordt de bestelling naar je toe gestuurd. Vlak na het plaatsen van de bestelling krijg je een mail van AfterPay met de betaalgegevens. Hierin wordt verzocht het bedrag binnen 14 dagen over te maken. Ook kun je kiezen voor een automatische incasso of een digitale of papieren acceptgiro.

Klarna

Klarna is vergelijkbaar met AfterPay, maar heeft als extra voordeel dat je gespreid kunt betalen. Heel handig als je even krap bij kas bent. De klantenservice van Klarna is uniek. Klarna geeft je de mogelijkheid je betaling uit te stellen. Als je nog twijfelt of je je producten wilt houden, is het mogelijk de betalingstermijn te verlengen van 14 naar 30 dagen. Ook als je een deel van je bestelling wilt retourneren, wordt de betalingstermijn verlengd. Er wordt dan een nieuwe factuur gestuurd en pas wanneer je die hebt ontvangen gaat de betalingstermijn van 14 dagen in. 

Billink

Billink is net als AfterPay en Klarna een relatief nieuwe betaalmethode. Ook deze methode is heel eenvoudig te gebruiken, door tijdens de betaling aan te geven dat je via Billink wilt betalen. Het voordeel van deze methode is dat je nooit hoeft te betalen voor de producten die je niet wilt houden. Je hoeft hierdoor niet te wachten op je retourgeld, wat je een hoop gedoe met de klantenservice kan besparen. Na het plaatsen van de bestelling, ontvang je een factuur. Je dient binnen 14 dagen te betalen. 

Rembours

Betalen via Rembours houdt in dat je op het moment van de levering betaalt bij de postbode. Het grootste voordeel hiervan is dat je zeker weet dat je bestelling bezorgd is, voordat je betaalt. Ook is dit de enige betaalmethode waarbij je contant kunt betalen. Wel worden er voorwaarden aan het betalen via Rembours verbonden. Zo worden er vaak extra kosten gerekend en mag het totale bedrag dat je bestelt niet boven de 500 euro uitkomen.

Wat gebeurt er als je niet betaalt?

Het gevaar voor webshops die de mogelijkheid van achteraf betalen hebben, is dat mensen niet betalen. Dit kan expres zijn, maar mensen kunnen het ook gewoon vergeten. Om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van het achteraf betalen, zijn er enkele consequenties voor de mensen die niet betalen. Als iemand niet binnen de betalingstermijn betaalt, wordt namelijk een aanmaning gestuurd. Soms wordt het openstaande bedrag zelfs verhoogd, als boete voor het te laat betalen. Als iemand meerdere keren niet betaalt, kan de webshop die persoon de mogelijkheid ontnemen om achteraf te betalen. In het ergste geval kan de koper een schuld opbouwen, die steeds verder op kan lopen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]