Achteraf betalen bij (online) woonwinkels: dit zijn de mogelijkheden

Online shoppen is helemaal in. Het is natuurlijk ook super handig. Eén druk op de knop en je nieuwe meubels zijn besteld. Maar bij het betalen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn enorm veel verschillende betaalmethoden. In deze blog kom je alles te weten over de verschillende mogelijkheden om achteraf te betalen.

Achteraf betalen woonwinkels

Acceptgiro

Acceptgiro is de eerste betaalmethode waarbij het mogelijk is om achteraf te betalen. Het werkt als volgt: er wordt een acceptgirokaart toegevoegd aan het pakketje dat je bestelt of deze wordt naar je gemaild. Hierop staat de naam van het bedrijf, het betalingskenmerk van de overschrijving, het rekeningnummer en vaak het bedrag. Hieronder zet je je handtekening en eventueel je rekeningnummer, waarna je de acceptgirokaart in kunt leveren bij je bank. Die maakt vervolgens het bedrag over. Toegegeven, deze methode is wel een beetje ouderwets. Er zijn tegenwoordig veel eenvoudigere betaalmethodes.

Creditcard

Hoewel je bij achteraf betalen in eerste instantie meteen denkt aan betalen met een creditcard, is dit in feite natuurlijk wel een manier om achteraf te betalen. Je kunt namelijk op elk moment een bestelling doen, terwijl alle bedragen die je uitgeeft pas aan het eind van de maand van je bankrekening worden afgeschreven. In feite schiet de uitgever van de creditcard jouw betaling dus voor en heb je voor korte tijd een lening bij die uitgever.

AfterPay

AfterPay is relatief nieuw, maar toch al erg populair. Veel webshops gebruiken AfterPay dan ook als methode om achteraf te betalen. Het gebruik is heel simpel. Je plaatst een bestelling en kiest AfterPay als betaalmethode. Vervolgens wordt de bestelling naar je toe gestuurd. Vlak na het plaatsen van de bestelling krijg je een mail van AfterPay met de betaalgegevens. Hierin wordt verzocht het bedrag binnen 14 dagen over te maken. Ook kun je kiezen voor een automatische incasso of een digitale of papieren acceptgiro.

Klarna

Klarna is vergelijkbaar met AfterPay, maar heeft als extra voordeel dat je gespreid kunt betalen. Heel handig als je even krap bij kas bent. De klantenservice van Klarna is uniek. Klarna geeft je de mogelijkheid je betaling uit te stellen. Als je nog twijfelt of je je producten wilt houden, is het mogelijk de betalingstermijn te verlengen van 14 naar 30 dagen. Ook als je een deel van je bestelling wilt retourneren, wordt de betalingstermijn verlengd. Er wordt dan een nieuwe factuur gestuurd en pas wanneer je die hebt ontvangen gaat de betalingstermijn van 14 dagen in. 

Billink

Billink is net als AfterPay en Klarna een relatief nieuwe betaalmethode. Ook deze methode is heel eenvoudig te gebruiken, door tijdens de betaling aan te geven dat je via Billink wilt betalen. Het voordeel van deze methode is dat je nooit hoeft te betalen voor de producten die je niet wilt houden. Je hoeft hierdoor niet te wachten op je retourgeld, wat je een hoop gedoe met de klantenservice kan besparen. Na het plaatsen van de bestelling, ontvang je een factuur. Je dient binnen 14 dagen te betalen. 

Rembours

Betalen via Rembours houdt in dat je op het moment van de levering betaalt bij de postbode. Het grootste voordeel hiervan is dat je zeker weet dat je bestelling bezorgd is, voordat je betaalt. Ook is dit de enige betaalmethode waarbij je contant kunt betalen. Wel worden er voorwaarden aan het betalen via Rembours verbonden. Zo worden er vaak extra kosten gerekend en mag het totale bedrag dat je bestelt niet boven de 500 euro uitkomen.

Wat gebeurt er als je niet betaalt?

Het gevaar voor webshops die de mogelijkheid van achteraf betalen hebben, is dat mensen niet betalen. Dit kan expres zijn, maar mensen kunnen het ook gewoon vergeten. Om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van het achteraf betalen, zijn er enkele consequenties voor de mensen die niet betalen. Als iemand niet binnen de betalingstermijn betaalt, wordt namelijk een aanmaning gestuurd. Soms wordt het openstaande bedrag zelfs verhoogd, als boete voor het te laat betalen. Als iemand meerdere keren niet betaalt, kan de webshop die persoon de mogelijkheid ontnemen om achteraf te betalen. In het ergste geval kan de koper een schuld opbouwen, die steeds verder op kan lopen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]