Inspiratie voor het inrichten van de babykamer

Mom and dad to be? Van harte met de zwangerschap, wat superleuk! Een moment van puur geluk, veel liefde en trots.  Wat fantastisch dat er een kleintje in je groeit en wat mooi en fijn dat het zo heeft mogen zijn. Ze zeggen altijd dat iedere fase van de zwangerschap zijn eigen charme heeft, iets moois om te beleven dus.

Uitzet

Ben je al druk bezig met de uitzet? Of doe je lekker beetje bij beetje en alles op z’n tijd. Ik kan me zo voorstellen dat je uit enthousiasme al snel helemaal losgaat. Het inrichten van de babykamer is een leuke klus, maar je moet er wel goed over nadenken. 

Wat heb je allemaal nodig? Denk aan kast, ledikantje, commode e.d. Hoe ga je het kamertje indelen? Baby’s hebben behoefte aan rust, reinheid en regelmaat. Waar komt het ledikantje te staan en waar de commode en de kledingkast?

Een eigen plekje

Een eigen plekje voor je kindje creëren, dat is waar het allemaal om draait. Een plek waar het kindje zich kan ontwikkelen, kan groeien maar ook heerlijk kan slapen. Een plekje zonder al te veel prikkels, maar wel sfeervol.

Goed slapen is natuurlijk erg belangrijk voor het kindje. Hier moet de babykamer dan ook goed op ingesteld worden. Dit doe je door middel van babykamer gordijnen. Het is maar al te belangrijk de kamer goed donker te hebben tijdens het slaapje. Al helemaal omdat het kindje in de eerste jaren ook overdag dutjes en slaapjes doet.

Babykamer gordijnen

Het kiezen van de juiste babykamer gordijnen is niet eenvoudig. Het wordt je ook zeker niet makkelijk gemaakt met de hoeveelheid keuze welke je tegenwoordig hebt. Uni gordijnen, gordijnen met print of juist volgens de traditie blauw of roze gordijnen? Maak vooraf een moodboard, zodat je voor jezelf een beeld krijgt wat je mooi en leuk vindt.

Belangrijk is dat het gordijn goed verduisterend of liever nog lichtdicht is. Staar je hier niet volledig blind op, het gordijn moet namelijk nog wel leuk matchen met de rest van de babykamer. Oriënteer je vooraf dus goed en bestel gratis proefstalen of neem stofjes mee naar huis zodat je deze kunt matchen bij de babykamer.

Liever de deur niet uit?

Veel last van zwangerschapskwaaltjes of gewoonweg geen zin om de deur uit te gaan, terwijl er nog best wat moet gebeuren voordat de kleine er is? Dat hoeft tegenwoordig voor heel veel dingen al niet meer doordat je zoveel online kan regelen. Weet je wat je wil? Dan kun je het heel gemakkelijk online bestellen en wordt het bij jou thuis afgeleverd.

Zo ook met gordijnen! Bestel online gratis proefstaaltjes en match ze thuis bij het kamertje. Is het helemaal wat je zoekt? Bestel dan heel gemakkelijk jouw babykamer gordijnen op maat online en laat deze bij jou thuisbezorgen. Gordijnen bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest, ideaal! Binnen no – time jouw kinderkamer gepimpt met lichtdichte & sfeervolle gordijnen.

Kinderkamer / Babykamer inrichten

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]