Alle voordelen van een bad in de badkamer

Je overweegt om een nieuwe badkamer te nemen of bent jezelf aan het oriënteren op het aanschaffen van een nieuwe badkamer. In dat geval zul je ook de keuze moeten gaan maken: enkel een douche, een douche én een bad of uit ruimte overwegingen enkel een bad waar je tegelijkertijd ook in doucht. Die laatste variant zie je bijna niet meer, maar de keuze tussen wel of geen bad is een die veel mensen nog maken. Daarom in dit artikel alle voordelen van baden op een rij. Zo kun jij een keuze maken of een bad onderdeel wordt van jouw nieuwe badkamer.

Bad

Voordelen bad in de badkamer

De voordelen van een bad in de badkamer vind je hieronder op een rij.

  • Ontspanning: het eerste voordeel van een bad merk je pas echt goed na een lange dag werken. Je vult het bad met heerlijk warm water, waarna je even lekker kunt ontspannen. Je kunt er een boek bij pakken, iets lekkers drinken en even niet meer denken aan de dag die achter je ligt. Vind je het leuk om met je partner in bad te gaan, dan kun je kiezen voor een duobad of een groter bad.
  • Betere nachtrust: een direct gevolg van ontspanning is ook een betere nachtrust. Een warm bad, ongeveer anderhalf uur voor het slapen zorgt ervoor dat het lichaam in een ontspannen modus komt. Na het badderen koelt het lichaam af, waarna je sneller in slaap valt, dieper slaapt en de volgende dag meer uitgerust bent.
  • Humeur: ontspanning en een betere nachtrust zorgt voor een beter humeur. Het zorgt voor optimisme en laat negatieve gedachtes verdwijnen. Door de knusse ruimte en de warmte zorgt een bad bovenal voor een veilig gevoel, hetgeen negatieve gedachtes van de dag laat verdwijnen.
  • Griepverschijnselen: een van de tips om zo snel mogelijk weer te herstellen is om rust te nemen en de luchtwegen te openen. Een bad nemen draagt natuurlijk bij aan deze twee tips, waardoor je sneller zult herstellen en jezelf beter zult voelen.
  • Spierpijn: een warm bad kan verlichting bieden bij spierpijn. Ook zorgt een warm bad voor een betere doorbloeding in het spierweefsel, waardoor je sneller herstelt. Op die manier kun je dus gerust extra je best doen, waarna je de volgende dag minder last hebt van die vervelende spierpijn.
  • Calorieverbranding: misschien niet het belangrijkste doel, maar de warmte temperatuur van het bad zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt. Niet zoveel, maar meer dan wanneer je gewoon op de bank blijft zitten. Bovendien heb je dan ook niet te maken met de andere voordelen.
  • Kinderen: ook kinderen vinden een bad vaak fantastisch. Bovendien is de kinderen wassen in bad een stuk handiger dan onder de douche. Door de kranen in het midden te monteren kun je bovendien zelfs twee kinderen tegelijk wassen.
  • Uitstraling: naast alle praktische voordelen wil het oog natuurlijk ook wat. Een bad in de badkamer zorgt voor veel sfeer. Bovendien zijn ligbaden er tegenwoordig in tal van verschillende stijlen, formaten en kleuren. In een badkamer winkel kun je dit zelf uitzoeken. Je kunt daardoor kiezen voor een model dat past in jouw badkamer.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]