Een nieuwe badkamer inrichten? Dit zijn de producten die jij nodig hebt!

Wanneer je een badkamer in gaat richten, zijn er verschillende spullen die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat de ruimte comfortabel en functioneel is. In de ochtend wil je een fijne badjas aantrekken, rustig jezelf klaarmaken en heerlijk tot rust komen in jouw badkamer. Dit zijn een aantal spullen die je nodig hebt bij het inrichten van een nieuwe badkamer.

Badkamer inrichten benodigdheden

Sanitair

Het sanitair is uiteraard een van de belangrijkste onderdelen van een badkamer. Hieronder vallen de wastafel, het toilet en de douche of het bad. Bij het uitzoeken van sanitair moet je een goede impressie hebben van de ruimte. Ook moet je goed bedenken wat voor activiteiten er in de badkamer plaatsvinden. Hou je erg van lang badderen, dan is het misschien verstandig om een lekker comfortabel bad te plaatsen die past bij jou wensen en behoeften. 

Verlichting

Verlichting is ook een belangrijk aspect bij het inrichten van een badkamer. Je moet voldoende verlichting hebben bij de spiegel, omdat je hier bijvoorbeeld je make-up aanbrengt of je tanden poetst. Een goede tip is om een spiegel uit te kiezen met ingebouwde verlichting. Daarnaast is het belangrijk dat je met verlichting een fijne sfeer creëert. Dit kun je simpelweg al doen door een dimmer schakelaar te installeren. Zo kun je gemakkelijk de juiste ambiance creëren en comfortabel de badkamer instappen na het wakker worden.

Meubels en accessoires

Meubels en accessoires zijn handig om de badkamer functioneel en georganiseerd te houden. Denk hierbij aan een kastje voor het opbergen van handdoeken en toiletartikelen, een toiletborstel en een prullenbak. Daarnaast kunnen accessoires zoals spiegels, handdoekenrekken, haakjes voor een badjas en zeepdispensers de uitstraling van de badkamer compleet maken. 

Ventilatie

Ventilatie is belangrijk voor het voorkomen van vochtproblemen in de badkamer. Na het douchen kan er veel vocht in de badkamer blijven hangen. Je wilt dit zo snel mogelijk ook weer uit de badkamer hebben. Zorg dus voor voldoende ventilatie door middel van een raam of afzuiginstallatie. Dit voorkomt niet alleen schimmel en vochtplekken, maar zorgt er ook voor dat de badkamer fris blijft ruiken. 

Handdoeken en badmatten

Handdoeken en badmatten zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het creëren van de juiste sfeer in de badkamer. Door een aantal handdoeken, badmatten of badjassen op te hangen, kun je de ruimte een beetje aankleden. Kies voor kleuren en patronen die passen bij jouw persoonlijke smaak en de stijl van de badkamer. Veel succes!

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]