Een nieuwe bank gekocht? Hier zijn 3 tips om de bank zo lang mogelijk netjes te houden

Het aanschaffen van een nieuwe bank is een spannende gebeurtenis. Je hebt waarschijnlijk zorgvuldig gekozen voor het perfecte model, de kleur en het materiaal dat past bij het interieur. Nu je eindelijk je nieuwe pronkstuk in huis hebt, wil je er natuurlijk voor zorgen dat het er zo lang mogelijk netjes en nieuw uitziet. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die je kunt volgen om de levensduur en uitstraling van de nieuwe bank te maximaliseren. In dit artikel delen we enkele praktische tips om de bank in topconditie te houden, zodat je er nog jarenlang van kunt genieten.

Nieuwe bank gekocht

Gebruik een bankhoes

Een effectieve manier om de nieuwe bank zo lang mogelijk netjes te houden, is door het gebruik van een bankhoes. Een bankhoes biedt een extra laag bescherming tegen dagelijkse slijtage, vlekken en huisdierhaar. Het is belangrijk om een hoes te kiezen die perfect past bij de afmetingen en vorm van de bank, zodat deze goed blijft zitten en niet verschuift. Bankhoezen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, maar er zijn een aantal erg populair, zoals milos als beste getest. Daarnaast zijn veel bankhoezen gemakkelijk afneembaar en wasbaar, waardoor je ze eenvoudig kunt reinigen en fris kunt houden. Met een bankhoes kun je niet alleen de levensduur van de bank verlengen, maar ook eenvoudig van look veranderen wanneer je toe bent aan een nieuwe stijl in het interieur.

Bescherm de bank tegen vlekken

Een bank is een plek waar je vaak zit en waarop je eet en drinkt. Het is dan ook niet vreemd dat er wel eens vlekken op de bank kunnen komen. Om de bank te beschermen tegen vlekken, kun je deze behandelen met een speciale spray. Deze spray zorgt ervoor dat vloeistoffen niet in de bank trekken en je de vlekken makkelijker kunt verwijderen. Daarnaast is het verstandig om een kleedje of placemat te gebruiken wanneer je iets eet of drinkt op de bank. Zo voorkom je dat er etensresten of drankjes op de bank belanden.

Stofzuig de bank regelmatig

Stof en vuil kunnen zich snel ophopen op de bank. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de bank regelmatig te stofzuigen. Gebruik hiervoor een zachte borstel en zet de stofzuiger op een lage stand. Zo beschadig je de stof niet en verwijder je toch het vuil en stof van de bank. Daarnaast is het ook goed om af en toe de kussens op te kloppen en de bank uit te kloppen. Zo blijft de vulling fris en blijft de bank lekker zitten.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]

Je tuin opknappen voor de zomer? 4 tips

Het is een klusje wat je vaak uitstelt totdat het écht nodig is: het zomerklaar [...]

Een frisse start voor je oude woonkamer: renovatietips

Loop je al een tijdje met het idee rond om je woonkamer een grondige opknapbeurt [...]

Wanneer verdien je je zonnepanelen terug?

Het installeren van zonnepanelen is een investering die steeds meer huishoudens overwegen. Maar een belangrijke [...]

Woontrend: organische vormen in het interieur

In een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt, zoeken we steeds vaker naar manieren [...]

Leibomen kopen: een groene oase voor je tuin

Leibomen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van [...]

Hoe overwin je de uitdagingen bij het kopen van een nieuwe tv?

Het kopen van een nieuwe televisie kan een uitdagende onderneming zijn. Met de snelle technologische [...]