Je bijkeuken inrichten: zo pak je dat aan

Niet iedereen heeft een bijkeuken, maar eerlijk is eerlijk wanneer je er een hebt is dit ideaal. De bijkeuken is een ruimte die (vaak) aan de keuken grens. Het is de plek waar je spullen opbergt en de was doet. Een hele functionele ruimte dus. Vaak is dit een wat meer vergeten deel van het huis en wordt deze niet op een optimale manier gebruikt. We geven je daarom tips om je bijkeuken zo optimaal mogelijk in te richten.

Breng je wensen in kaart

Voordat je kunt beginnen aan het samenstellen van je nieuwe bijkeuken, is het verstandig om je wensen in kaart te brengen. Bedenk allereerst waar je de bijkeuken voor gaat gebruiken. Is het alleen om spullen in op te bergen? Of wil je er bijvoorbeeld al de was doen? Wanneer je je wensen helder in beeld hebt kun je op een optimale en functionele manier de bijkeuken inrichten.

De opstelling van de bijkeuken

Nadat je de wensen voor je bijkeuken op een rijtje hebt gezet, kun je in kaart brengen hoeveel kast- en werkruimte je denkt nodig te hebben. Ook hiermee kun je rekening houden bij het samenstellen van voornamelijk de keukenopstelling. Wanneer je graag veel opbergruimte wil is bijvoorbeeld een hoge kastenwand een goede optie. Als je graag ook de was wil kunnen opvouwen en een emmer water wil kunnen vullen, is het ook belangrijk om een werkblad, spoelbak en kraan te hebben. Dan is bijvoorbeeld een rechte keuken weer heel praktisch.

Handige tools

Er zijn allerlei handige tools die je bijkeuken net even wat handiger en functioneler maken. Zo heb je bijvoorbeeld een inbouwprullenbak zodat deze niet los in de ruimte staat. Maar er zijn nog veel meer praktische tools, denk aan een uitklapbaar droogrek die je aan een van de kasten kunt hangen. Of aan een wasmandplateau, dit ziet eruit als een soort lade en kun je dus uittrekken om daar je wasmand op te zetten. Natuurlijk zijn er ook nog lade-indelingen, die precies in de lade passen, die ervoor zorgen dat jij je lades net wat makkelijker en functioneler in kunt delen.

De kleur van je bijkeuken

Je kunt de bijkeuken vrijwel iedere kleur geven die je wil. Bijkeukens bestaan namelijk gewoon uit dezelfde elementen en materialen als een gewone keuken. Je kunt ervoor kiezen om volledig uit te pakken, maar vaak zien we dat er voor een neutrale kleur gekozen wordt. Een bijkeuken oogt toch al snel rommelig en een drukke kleur of materiaal versterkt die drukke uitstraling. Wanneer je de bijkeuken goed kunt zien vanuit de keuken of woonkamer kun je er ook voor kiezen om de bijkeuken een kleur te geven die in de keuken of woonkamer terugkomt. Op deze manier creëer je eenheid en rust.

Laat je adviseren

Wanneer je graag meer informatie wil over het inrichten van de bijkeuken kun je een afspraak inplannen bij een keukenwinkel. Daar kunnen ze je van advies voorzien en helpen bij de inrichting van de keuken. Ook kunnen zij je vaak meer vertellen over zaken als de montage van de keuken en de kosten ervan.

Bijkeuken inrichten

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]