Gamekamer inrichten: 10 tips voor de ideale gamekamer

Heb je nog een kamer over in huis en houd je van gamen? Wat dacht je ervan om die om te toveren tot een echte gamekamer! Zo heb je alle ruimte om de voor jou ideale gamekamer in te richten en kun je ongestoord gamen. Hieronder lees je 10 tips die jou helpen bij het creëren van de perfecte gamekamer.

Playstation

Tip 1: koop een goede gamestoel

Aangezien je vaak uren achter elkaar zit te gamen, wil je wel op een goede stoel zitten. Gelukkig zijn er speciale gamestoelen ontworpen. Gamestoelen hebben zowel een arm- als een rugleuning. Bovendien zijn deze voorzien van een hoofdsteun met vulling van goede kwaliteit. Deze stoelen zijn erop gericht om je zithouding te verbeteren en nek- en rugklachten te voorkomen. Tevens is de stoel op zo’n manier verstelbaar, dat je deze af kunt stellen op de hoogte van je scherm.

Tip 2: kies een mooie gaming televisie

Er zijn tegenwoordig speciale gaming televisies te krijgen. Een televisie van goede kwaliteit verbetert je game-ervaring aanzienlijk. Er zijn verschillende soorten gaming televisies verkrijgbaar. Echter kiezen de meeste gamers voor een tv van 55 of 65 inch. Hoe groot de televisie moet zijn, hangt vooral af van hoe ver je van de tv vandaan zit. Bovendien is het maar net wat jij zelf fijn vindt.

Tip 3: een goede pc

Als je meer van het gamen op de pc bent, is het natuurlijk belangrijk om een goede pc aan te schaffen. Een speciale gaming pc heeft veel voordelen ten opzichte van een normale pc. Zo heeft deze een groter geheugen, kun je zelf de grafische instellingen aanpassen en heb je veel opties wat betreft de muis en het toetsenbord. Ook kun je zelf de processor of videokaarten kiezen en zijn er veel upgrade-mogelijkheden. 

Tip 4: koop de juiste apparatuur

Naast een monitor of pc, heb je nog heel wat andere apparatuur nodig. Denk aan consoles. Vaak zitten die al bij de game, maar bedenk of het aantal dat je bij de winkel krijgt genoeg is. Als je graag met veel mensen tegelijk gamet, kun je er beter wat meer aanschaffen. En aangezien veel mensen online gamen, is een goede microfoon ook handig voor de verstaanbaarheid.

Tip 5: mooi geluid verkrijg je door gamespeakers

Ook het geluid draagt bij aan de ervaring. Er zijn speakers gemaakt die speciaal bedoeld zijn voor het gamen. Schaf een speaker alleen aan als je van harde muziek en hard geluid houdt. De nieuwste gamespeakers maken een vibrerend geluid in een hoge frequentie, waardoor je de grond bij wijze van spreken voelt trillen. Daarnaast zijn er ook nog de speakers met LED displays, die de sensatie met rode, groene en blauwe displays vergroten. 

Tip 6: een gaming headset van goede kwaliteit

Als je huisgenoten hebt die niet de hele dag het harde geluid van jouw games willen horen, kun je het beste een goede headset aanschaffen. Ook voor jouzelf kan dit prettig zijn. De gaming headsets zijn namelijk meestal van een erg goede kwaliteit. En aangezien je niet beperkt wilt worden in je bewegingsvrijheid, is een draadloze headset een goede optie. Hiermee kun je gaan en staan waar je wilt.

Tip 7: installeer wandvulling

Wil je nu per se geen hoofdtelefoon, maar heel harde speakers en wil je toch ook rekening houden met je huisgenoten en buren? Dan is wandvulling de oplossing. Als je wandvulling installeert, zullen de muren alle ruis onderdrukken. Ook jij zult hier voordelen aan ervaren. Zo kun je ongestoord met je online vrienden praten en word je niet afgeleid door vervelende geluiden van buitenaf.

Tip 8: schaf een comfortabel gamebureau aan

Voor de ultieme comfort tijdens het gamen, is het een goed idee om een gamebureau aan te schaffen. Hierop kun je al je benodigdheden kwijt. Een gamebureau is vooral bedoeld voor mensen die achter de pc gamen. Ook de stereo en het toetsenbord kun je er kwijt. Je hebt gamebureaus in alle soorten en maten. Het belangrijkste is dat je er een koopt die ruimschoots in je kamer past.

Tip 9: leuke decoratie

De gamekamer is pas af als deze ook mooi gedecoreerd is. Je kunt bijvoorbeeld de kleuren van je games als inspiratie gebruiken. Verf de muren in die kleuren of kies voor een leuk behang. Bovendien zijn lampen erg leuk. Deze zorgen niet alleen voor licht en aankleding, ze nemen je ook helemaal mee in de sfeer van je game.

Tip 10: plaats een mini-koelkast

Na al het gamen zul je vast wat te drinken lusten. Maar tijdens het gamen wil je liever niet eerst helemaal naar de andere kant van het huis moeten lopen om bij de koelkast te kunnen. Het plaatsen van een mini-koelkast in de gamekamer is hiervoor een oplossing. Zo blijft je drinken lekker koud. Bovendien kun je er nog andere lekkere hapjes in doen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]