Gereedschap merken vergelijken: de verschillen

Als je op zoek bent naar goed gereedschap is het vaak lastig om het juiste merk te kiezen. Zeker voor een onervaren klusser die ‘gewoon een boormachine’ of ‘gewoon een hamer of tang’ zoekt is het lastig om te bepalen welk merk de beste keuze is. Er zijn wel een aantal dingen waar je op kunt letten als je gereedschap koopt. In dit artikel leggen we je de verschillen uit die je mee kunt nemen om je keuze te bepalen.

Festool machine

De kwaliteit van het gereedschap

Voor gereedschap geldt wat eigenlijk voor alles geldt: Alle waar naar zijn geld. Met andere woorden, je kunt van een stuk gereedschap van een paar euro niet dezelfde kwaliteit verwachten als van een vergelijkbaar exemplaar dat tien keer zo duur is. Soms is het verstandig om voor de duurdere variant te gaan, soms maakt het niet zo heel veel uit. Als je een hamer nodig hebt om een paar spijkers in de muur te kunnen slaan voor het ophangen van schilderijtjes, dan hoeft die hamer niet van topkwaliteit te zijn. Zoek je een hamer waar je vele jaren plezier van wilt hebben, dan ga je voor een kwaliteitshamer van Milwaukee. 

De juiste keuze bij elektrisch gereedschap

Wat voor handgereedschap geldt, geldt ook zeker voor elektrisch gereedschap. Een goede boorhamer moet probleemloos een gat in die dikke betonnen muur kunnen boren. Kies bijvoorbeeld voor een Bosch boorhamer met de juiste slagkracht. Maar ook Makita is een goede keuze. Dit merk heeft het voordeel dat de accu op verschillende apparaten past. Heb je dus meer apparaten van Makita dan kun je de accu gemakkelijk wisselen als die op het verkeerde moment ineens leeg is. 

Goed tuingereedschap voor een perfect verzorgde tuin

Niet alleen bij gereedschap om te klussen is het merk van belang. Dat geldt ook voor tuingereedschap. Een DeWALT heggenschaar is bijvoorbeeld een aanrader. Deze werkt op een accu. Hierdoor loop je niet meer het risico om tijdens het snoeien van de heg het snoer te raken, waardoor er een enorme steekvlam kan ontstaan en je de heggenschaar natuurlijk meteen niet meer kunt gebruiken. De accu gaat lang genoeg mee om je heg te snoeien waarna je deze weer veilig kunt opladen. Ook Makita heeft overigens heggenscharen in het assortiment, ook deze werken op een accu. 

Gereedschap voor je werkplaats

Als je een eigen bedrijf hebt dan wil je natuurlijk ook kunnen werken met goed gereedschap. Merken die door mensen met een klusbedrijf vaak worden gebruikt zijn Stanley, niet alleen vanwege de bekende vlijmscherpe messen,  en Festool, een merk dat alles heeft voor het goed inrichten van je werkplaats. Het grote voordeel van het merk Festool is dat je hiervan een grote verscheidenheid aan gereedschappen kunt kopen. Het is een topkwaliteit merk dat gereedschap maakt waar je vele jaren plezier van zult hebben, ook bij intensief gebruik. 

Veilig werken met goed gereedschap 

Als je werkt met goed gereedschap is de kans op een ongeluk ook een stuk kleiner. Natuurlijk moet je altijd voorzichtig omgaan met gereedschap. Als je niet weet hoe je het moet gebruiken is het verstandig om eraf te blijven. Je kunt natuurlijk ook online zoeken naar instructievideo’s hoe je een bepaalde klus moet aanpakken en welke veiligheidsvoorschriften je daarbij in acht moet nemen om te voorkomen dat je op de Spoedeisende Hulp terechtkomt. Maar door te werken met deugdelijk gereedschap is de kans al een stuk kleiner dat er ongelukken gebeuren. 

Onderhoud van je gereedschap

De duurzaamheid van je gereedschap hangt natuurlijk ook af van hoe je met je gereedschap omgaat. Laat het niet nodeloos buiten in de regen liggen. Maak het schoon als het vervuild is. Berg elektrische apparaten op in hun opbergkoffer als je het niet gebruikt. Op die manier berg je je gereedschap stofvrij op en raken er ook geen kleine accessoires zoek. 

Waar koop ik het beste gereedschap voor de scherpste prijs?

Gereedschap kun je vandaag de dag prima online bestellen. Op de website van Mastertools gereedschap vind je bijvoorbeeld een groot assortiment hand- en elektrisch gereedschap, zowel om te klussen als voor de tuin. Alles staat overzichtelijk gerangschikt en je kunt dus snel vinden wat je zoekt. Je kunt ook op merk selecteren als je al weet welk merk hamer, zaagmachine of heggenschaar je zoekt. 

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]