Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast kan je in een tuin ook vele leuke activiteiten ondernemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan barbecueën met de familie of vrienden. Maar waar ga je precies met zijn allen gezellig zitten? Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je een gezellig én stijlvol buitenverblijf kunt creëren deze zomer. 

Een buitenverblijf is een plek buiten waar, zoals de naam al verklapt, je gezellig buiten kunt zitten. Ook permanente vakantiewoningen vallen onder buitenverblijven, maar een zithoekje in je tuin kan ook zeker als een buitenverblijf gezien worden. Wat alle buitenverblijven gemeen hebben, is dat ze er voor zorgen dat je vaker naar buiten gaat en van het buitenleven kan genieten. Met de volgende tips maak je jouw buitenverblijf, met behulp van de juiste tuinmeubels, ook nog eens heel gezellig en stijlvol.

Zorg voor het juiste zitplekje

Of je nu graag binnen in je vakantiehuisje zit, of liever de hele zomerdag lang in je tuin rondhangt, het kiezen van het juiste zitplekje is enorm belangrijk. Zorg er bij het kiezen van dit plekje voor dat de zon het zithoekje kan bereiken. Zo kun je extra genieten van het licht, en de heerlijke warmte. Goed licht zorgt er bovendien voor dat jouw gekozen stijlvolle tuinmeubels er nog beter uitzien. 

Verder is het ook fijn als dit nieuwe zitplekje beschermd is van de andere weerselementen, zoals wind en regen. Als het de hele tijd waait in je zithoekje is het natuurlijk een stuk minder aangenaam om daar lekker te relaxen. Door een afgeschermde plaats binnen je tuin of naast je vakantiewoning te kiezen, heb je veel meer plezier van je buitenverblijf. Jouw stijlvolle tuinmeubels komen natuurlijk ook veel mooier voor de dag als deze niet verregend zijn. 

Kies voor prachtige tuinmeubels die bij je smaak passen

Niet iedereen heeft natuurlijk precies dezelfde smaak wanneer het aankomt op tuinmeubels. Het is daarom belangrijk om stijlvolle tuinset te kiezen die perfect bij jouw persoonlijke smaak past. Als een tuinset niet helemaal bij jouw smaak past, is het namelijk ook moeilijker om een gezellige sfeer te creëren. 

Weet je niet helemaal zeker wat precies jouw smaak is? Kijk dan eens naar het kleurenpalet en de prints die al in jouw woonkamer aanwezig zijn. Ook kun je jezelf afvragen of je liever een vrolijke of een rustige sfeer wilt in je gezellige buitenverblijf. Vervolgens kun je gemakkelijk de kleuren van je nieuwe tuinset aanpassen aan deze wensen. Door rustige kleuren, zoals blauw en groen, te kiezen, krijg je ook een rustige sfeer in je buitenverblijf, maar de keuze kan natuurlijk ook op vrolijke kleuren, zoals oranje en geel, vallen. 

Laat de meubels goed bij elkaar passen

Zodra je jouw persoonlijke smaak voor de tuinset hebt ontdekt, wil je natuurlijk ook dat de gekozen tuinmeubels bij elkaar een stijlvol geheel vormen. Dit kun je gemakkelijk doen door de accessoires die je op de tuinset legt bij elkaar te laten passen. Laat bijvoorbeeld dezelfde kleur terugkomen in de kussens, dekens en kaarsen. Of zorg ervoor dat dat ene leuke printje terug te zien is op de kussens op zowel de buitenbank als op de stoelen. Wil je liever meer dan één kleur terug laten komen in je tuinset? Dan kun je ook voor kleuren die dicht bij elkaar op de kleurencirkel liggen, zoals blauw en groen, gaan. Zo vormen jouw tuinmeubels wederom een mooi en stijlvol geheel. 

Voeg gezellige buitenverlichting toe

Er is bijna niets zo gezellig als een leuk lampje of mooie sfeerverlichting. Kaarsen zijn natuurlijk ook niet voor niets onmisbaar bij romantische gelegenheden. Een geel of oranje licht zorgt eveneens voor een gezellige sfeer in jouw buitenverblijf, omdat het een beetje doet denken aan een knapperend haardvuur. De zachte gloed laat jouw stijlvolle meubels daarnaast ook nog eens prachtig voor de dag komen. De gezellige buitenverlichting zorgt zo in één keer voor een gezellig en stijlvol geheel.  

Tuinmeubelen

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]