Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. Nieuwe trends komen, en gaan vervolgens ook weer razendsnel voorbij. Daardoor is het soms moeilijk om bij te houden wat nu precies in de mode is, en welke trends je juist het beste aan je voorbij kunt laten gaan. In dit artikel gaan we wat dieper in op vier zeer verschillende inrichtingsstijlen, in de hoop je te inspireren.

Vintage

Kijk jij vaak met verlangen terug naar het interieur van de vorige generaties? Word je blij van een prachtig, gedetailleerd vloerkleed op de vloer, en een gedecoreerde haard waar een zacht knisperend vuur in aan het branden is? Dan is het misschien een idee om je woonkamer vintage in te richten. Het leuke aan vintage meubels is dat je ze het meeste in een tweedehandswinkel tegenkomt. Je zult dus flink op zoek moeten naar meubels die perfect bij elkaar passen. Voor veel mensen is dit echter geen uitdaging, maar onderdeel van het plezier. Je kunt op deze manier niet van tevoren plannen hoe jouw woonkamer er precies uit komt te zien. Een vintage look is perfect voor iedere spontane geest die van een beetje avontuur houdt.

Alternatief

Doe jij graag mee aan de trends die je op online blogs ziet verschijnen? Hou je ervan om bepaalde elementen van jouw interieur helemaal zelf te maken? Dan past een alternatief decor goed bij je. Denk hierbij aan kleine lichtjes langs de muren in plaats van een grote lamp, polaroidfoto’s aan de muur in plaats van posters, en zachte pastel kleuren. Ook zijn mensen met dit decor een groot voorstander van DIY, een Engelse term die ‘doe het zelf’ betekent. Een alternatief interieur is voornamelijk populair onder studenten, omdat zij meestal maar een kamer met weinig nieuwe meubels tot hun beschikking hebben.

Minimalistisch

Vroeger stonden in het huis van opa en oma op elke kast wel een beeldje of kaarsje. Mensen die hun huis minimalistisch inrichten, willen precies het tegenovergestelde bereiken. Het minimalisme gaat over je ontdoen van onnodige spullen, zodat de spullen die overblijven allemaal goed tot hun recht komen. Denk aan neutrale kleuren, een rolgordijn op maat, veel open en lege ruimtes, en eenvoudige meubels zonder te veel vreemde vormen. Het doel is om een kalmerende sfeer te creëren, waarbij er geen vervelende prikkels om je heen zijn. 

Natuurlijk

Tot slot bespreken wij een vrij recente trend, namelijk het verbinden van het huis met de natuur. Om dit te bereiken, worden er zo veel mogelijk planten in het huis neergezet. Uiteindelijk lijkt het alsof je in een plantenkas terecht bent gekomen! Mensen die hun huis op natuurlijke wijze inrichten houden van veel zonlicht en groen om zich heen. Dat betekent lichte gordijnen voor open ramen, en zoals al eerder gezegd ontzettend veel planten. Dit is ideaal voor mensen die zich met de natuur verbonden willen voelen.

Kwantum inspiratie
Kwantum inspiratie

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]