HOW TO: Jouw nieuwe wandkleed ophangen

Je wil jouw nieuwe wandkleed natuurlijk wel zo snel mogelijk, maar ook zo mooi mogelijk ophangen. Op die manier vormt jouw wandkleed een echt statement in je interieur. Zo moet je nadenken over de plek waar je het wandkleed wil ophangen, maar ook over de manier waarop je het wandkleed wilt ophangen. Wij laten je graag kennismaken met deze mogelijkheden om je wandkleed op te hangen.

  STAP 1: Keuze en voorbereiding

  Allereerst moet je natuurlijk het juiste wandkleed vinden. Een wandkleed dat past aan jouw muur, de juiste maat heeft en bovendien past binnen je budget. Na de aanschaf van het wandkleed is de volgende stap het uitpakken en gladstrijken van het wandkleed. Dit kan het beste door de achterkant van het wandkleed te strijken op middelhoge temperatuur. De voorkant van een wandkleed nooit strijken, de print kan loskomen of beschadigd raken. Nadat het wandkleed helemaal recht is, is het zaak om de beste plek te kiezen.

  Nog geen keuze gemaakt?

  Het Amsterdamse merk Urban Cotton heeft een groot aantal wandkleden. Het merk is op dit moment onwijs populair en hangt in veel woon- en slaapkamers. De populairste modellen:

   STAP 2: Het wandkleed ophangen

   Doordat de meeste wandkleden zijn gemaakt van zware stof en je wil dat het wandkleed zo strak mogelijk hangt, is het anders dan bijvoorbeeld het ophangen van gordijnen. Wij geven de voorkeur aan de volgende opties.

   Optie 1: Gordijnroede

   De meeste wandkleden, in ieder geval die van het merk Urban Cotton, hebben een tunnel aan de achterzijde van het wandkleed. Hierdoor kun je eenvoudig een gordijnroede door te tunnel halen om hem vervolgens op te hangen. Qua roedes kun je vanzelfsprekend alle kanten op, van strak en modern tot landelijk en scandinavisch. Kijk hierbij vooral naar je interieur en de stijl van het wandkleed, dan komt hij uiteindelijk het mooiste uit in de ruimte.

   Optie 2: Platte lat

   De meest effectieve en betaalbare methode is de platte lat. Maak hiervoor een lat die iets korter is dan het wandkleed zelf. Maak links en rechts aan het uiteinde van de aluminium of houten lat een klein gaatje. Door vervolgens haakjes in de muur te maken kun je het wandkleed heel eenvoudig ophangen. Ook kun is het een optie om de lat direct op de muur te schroeven. Doordat het wandkleed dan heel dicht op de muur hangt geeft dit een erg moderne aanblik.

   Optie 3: Velcro® zelfklevend klittenband

   Een andere veelgebruikte methode is het gebruik van zelfklevende klittenband. Wanneer de muur het toelaat is dit een hele efficiënte methode. Hiervoor hoef je namelijk niet te boren en je kunt het wandkleed op elk gewenst moment verplaatsen. Ook is deze methode erg handig bij muren die niet recht zijn, dus waar een lat of roede niet werkt.

   Optie 4: wandstang meebestellen bij Urban Cotton

   Bij alle wandkleden van Urban Cotton kun je optioneel een wandstang meebestellen. Op die manier kun je het wandkleed heel eenvoudig bevestigen. De wandstang past precies door de tunnel en met twee bijpassende wandhaken kun je perfect het wandkleed ophangen.